Skip to main content

Kenapa nak upah orang amik gambar masa kawen nanti huh??

Kenapa korang kena amik fotografer amik gambar kamu masa wedding day? Sebab diorang bole amik moment2 korang yang korang kadang2 tak perasan pun mcm seronok untuk dilihat semula. Ada yang cakap rugi sbb kena bayar mahal tp sebenarnya berbaloi. Zaman skrg siap ada buat outdoor fotografi. Bole lah berangan mcm model skjp kan..pkai baju ala2 cinderella pastu amik gambar mcm artis. Slalu tgk kat America's next top model je so masa ni bolelah berangan2 mcm tu. Baru tau susah tak susah nak pose mcm model.

Bole kalo korang nak suro sedara mara je amik gambar tp kadang2 makcik pakcik pn panggil suro tolong rewang kat belakang tu kan da mcm sia2..Banyak pakej2 n company2 n org persendirian yang korang bole upah untuk amik gambar korang. kalo nak panggil fotografer saya masa wedding day, korang bole klik 'sini' (da promote nih, abg nizam kena lah bg share sket ar..hehehe)

Sebenarnya ini adalah hari yang datang cuma skali seumur hidup. yang kita nak kenang sampai kita mati. So apa salah melabur duit sket untuk benda yang nak disimpan sampai tua. Biar cucu cicit dapat tgk zaman kite muda2 nanti..Kite pun kalau tgk gambar atuk nenek kite muda2 rs seronok, so I want my grandchildrens to have the same feeling as mine when they look at my wedding pics :)

nampak best untuk dikenang sampai bila2 kan?? *wink* (exactly my point!)

Comments

~ SueHarriz ~ said…
B..sumenye cantek2..b..lake tu katne..sies goges b..huaa jeles dgn b...
nurarinab said…
tq sue :) tp sedih sue x dpt tgk b kawen..lake tu dkt tmn botani bt pht..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…