Skip to main content

Malu *blush*

baju kejadian

Haaa..Ini aku nak bgtau satu cite. Walaupun memalukan diri tp kn gak bgtau spy sume bringt. Sebelum tu nak tanye, ape benda yg paling korang taknak memalukan jadi masa hari kawen korang? Ni benda yang paling takut aku alami tp trjadi jugak n paling x disangka masa hari perkahwinanku..(mesti brdebar nk tau pe jadikan?)

Kejadian berlaku masa bersanding di rmh sebelah lelaki. Majlis sebelah lelaki mcm yg korang tau aku pkai pink kaler. Majlis brjalan dgn meriahnya. tetamu ramai dtg. Baju pengantin ibu mertuaku da pilihkan yang ala2 princess. Baju pengantin yang aku pkai tu 3 pieces. inner, kain n lace labuh utk dipakai kat luar. Nak dijadikan citer, masa tgh layan tetamu, adik ipar panggil n bisik, "akak, zip kain da rosak. kawan adek nmpk s*****r akak". Ya Allah malu jgn ckp. zip bkn kt sbrg tmpt. zip kain yg diorg pasang kat blkg n kt centre. mesti korg phm kan kt mn. Nasib tak brape nk nmpk sbb ade bj yg kt luar n veil yg labuh utk mgcover plus kain tu agk longgar so trtutuplah jugak bhgn zip trbukak tu. n untungnya adik ipar ku perempuan. thanx to her aku tak brjalan dlm keadaan mcm tu spnjg majlis.

Rasa nk marah mak andam tp bkn salah die pn zip tu br rosak. Penyelesaiannya, aku naik ats n pin zip tu sbb da xdpt nk dislmtkn lg. Nak salin bj biasa x bole sbb majlis x abes lg. n kebetulan plak s*****r sama kaler dgn kaler baju. hahaha. bile ingt mmg gelak giler2. tak taulah brape rmai yg da nmpk sbb aku brjalan2 masa majlis tu da byk tmpt jgk n bnda ni disedari 2jam b4 majlis abes. xtaulah bile rosaknye sbb masa pkai elok je..

Kesimpulannya, pkailah veil yang labuh menutup b****t or pkai baju yg labuh menutup kain. n ceklah btl2 baju ok atau tak before pkai. pastu sila pkai s*****r cantik n baru supaya bile jadi kejadian2 yg menakjubkan mcm ni, kalo org nmpk pn xlah die kate kite pkai s*****r makcik2 yang da longgar n ptt dibuang. brtmbh ke'malu'an (ayt ni bole jd sensored kgk eh) kalo cm tu kan..mcm2 bole jadi masa ni tp mcm mn pun senyuman jgn lekang di bibir..hehehe..

Comments

Zariff said…
eh eh. rugi tak datang!
nurarinab said…
tulah..kan da rugi :P

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…