C o m e A n d J o i n M e =)

Saturday, May 22, 2010

Malu *blush*

baju kejadian

Haaa..Ini aku nak bgtau satu cite. Walaupun memalukan diri tp kn gak bgtau spy sume bringt. Sebelum tu nak tanye, ape benda yg paling korang taknak memalukan jadi masa hari kawen korang? Ni benda yang paling takut aku alami tp trjadi jugak n paling x disangka masa hari perkahwinanku..(mesti brdebar nk tau pe jadikan?)

Kejadian berlaku masa bersanding di rmh sebelah lelaki. Majlis sebelah lelaki mcm yg korang tau aku pkai pink kaler. Majlis brjalan dgn meriahnya. tetamu ramai dtg. Baju pengantin ibu mertuaku da pilihkan yang ala2 princess. Baju pengantin yang aku pkai tu 3 pieces. inner, kain n lace labuh utk dipakai kat luar. Nak dijadikan citer, masa tgh layan tetamu, adik ipar panggil n bisik, "akak, zip kain da rosak. kawan adek nmpk s*****r akak". Ya Allah malu jgn ckp. zip bkn kt sbrg tmpt. zip kain yg diorg pasang kat blkg n kt centre. mesti korg phm kan kt mn. Nasib tak brape nk nmpk sbb ade bj yg kt luar n veil yg labuh utk mgcover plus kain tu agk longgar so trtutuplah jugak bhgn zip trbukak tu. n untungnya adik ipar ku perempuan. thanx to her aku tak brjalan dlm keadaan mcm tu spnjg majlis.

Rasa nk marah mak andam tp bkn salah die pn zip tu br rosak. Penyelesaiannya, aku naik ats n pin zip tu sbb da xdpt nk dislmtkn lg. Nak salin bj biasa x bole sbb majlis x abes lg. n kebetulan plak s*****r sama kaler dgn kaler baju. hahaha. bile ingt mmg gelak giler2. tak taulah brape rmai yg da nmpk sbb aku brjalan2 masa majlis tu da byk tmpt jgk n bnda ni disedari 2jam b4 majlis abes. xtaulah bile rosaknye sbb masa pkai elok je..

Kesimpulannya, pkailah veil yang labuh menutup b****t or pkai baju yg labuh menutup kain. n ceklah btl2 baju ok atau tak before pkai. pastu sila pkai s*****r cantik n baru supaya bile jadi kejadian2 yg menakjubkan mcm ni, kalo org nmpk pn xlah die kate kite pkai s*****r makcik2 yang da longgar n ptt dibuang. brtmbh ke'malu'an (ayt ni bole jd sensored kgk eh) kalo cm tu kan..mcm2 bole jadi masa ni tp mcm mn pun senyuman jgn lekang di bibir..hehehe..

2 comments:

Zariff said...

eh eh. rugi tak datang!

nurarinab said...

tulah..kan da rugi :P

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails