Skip to main content

Photobook

Ni nak promote satu website..Aku tau website ni masa jalan2 dkt curve. Masa tu masih anak dara. Ada promotion satu website dr Malaysia untuk kite create album gmbr kite sinri yang ala2 professional punye. Haaa..mmg menarik. Masa die buat promo dulu 20m/s RM80 je tp skrg sume suda atas RM200. Tapi mmg cntik. Cover die pun korang bole pilih sinri. Mcm mana korang nak susun gambar tu sume idea korang sinri n yang paling best...template untuk page every album tu korang bole download free..n lagi best software untuk buat album ni pn free.. (memang best eh bile sebut bnda2 free ni..i paling suke u..hehe)

Macam aku hari tu, ade buat custom album..mcm photobook. tp takkanlah plak fotografer nak bg 10 benda alah tu kan. bayar sket tp nak 10..bankrap lah die kalo mcm tu. So, aku amik peluang dgn menggunakan gambar2 yang telah diambil oleh abg nizam n buat album sinri n utk pengetahuan korang, sampai arini aku masih kemaruk nak pilih gmbr utk diletakkan dalam album (addicted!!!)

Untuk guna benda ni korang kena siap2 edit gambar tinggal susun je dlm tu..memang senang sgt. Aku da hampir siap buat album ni cuma tinggal na k hantar untuk di print..haaa..mesti korang trkejut sbb die akn print. Yup..die akn print buat mcm album yang korang pilih n of courselah kena bayar tp jgn risau sbb kotang da tau siap2 da brape nk dibayar. So bolelah pilih choice korang dgn kemampuan sinri.

contoh album yang aku buat..nmpkkn template bntuk album diorg bg spy tau mcm mn nk adjust

Ini website yang aku nak bgtau ni:
http://www.photobook.com.my/

website diorang untuk korang tgk2..nmpk hrga dr 200 smpi 1k pn ade

Syarikat Malaysia, so bolelah korang support buatan negara. Kalo tak pecaya bole gi kilang die. ada dalam website tu die ckp kat mana..so jgn segan2, jom try kreativiti korang!

sangat user friendly!

Comments

aCik GeE cHoMeY said…
tengah download nie...
tq:-)
nurarinab said…
welcome..download jgn x download :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…