Skip to main content

Suami tercinta saya yang comel


Harini bgn tdo dgn rs letih sbb mlm td x bole tdo. mgkn sbb cuaca yg pns amat..aduhhh, mmg xthn. Pg ni bgn dan solat n smbg semula tdo sbb da x thn ngntuknye. En suami call pg2 sbb ingt aku belum bgn sbb biasanya bile da bgn tdo trus call die tp arini tak call sbb trlampau ngntuk. So bile die call aku gtau aku nk smbg tdo jap sbb pnt sgt mlm td x dpt tdo n en suami bnrkn. Die siap suro request dgn SV spy bnrkn aku dtg keje lmbt sket.

Kul840 trjaga..hajat nk smbg tdo tp sbbkn tamo g keje lmbt sgt, gagahkn diri bgn jugak. mandi2 dan bersiap2 utk g keje. cari baju yang xpyh gosok n pkai tudung sarung sj (kalo en suami nmpk mmg die x suke..hehehe) Masa nk g keje tibe2 trperasan 1 reminder at fon tertulis "luv u darl". Rasa pelik menyelinap di jiwa.

Ku buka reminder n seperti yang di agak, en suami tulis reminder mgkn masa jmpe die wknd lps. Die tulis mcm ni, "arini genap 3 bln kite jd hband n wife.thnx sbb sdi nk spend hdp awk dgn sy. maaf ketdksemprnaan sy mengecilkn ati awk.sy akn perbaiki diri sy utk kite..i do luv u so much.jg diri bek2.with lots of luv n care..xoxo". sweet x? wahhhh..rs bunga2. gi keje senyum lebar mcm kerang busuk.

tipulah kalo kitorg ni x berselisih phm lgsg walaupn br 3bulan berkahwin. Punca nye pastilah aku sbb kuatnye majuk aku ni mengalahkan budak umur 2 tahun yg nak gula2 tu. Tapi en suami da msk sgt dgn perangai aku. kalo kecik hati mmg aku x bole smpn, aku akn trus ckp dgn die n trus je majuk. Ubat die kena pujuklah..

Takdelah die pujuk bg bunga ke ape. Kitorg ni jauh..pujuk msg2 sket, call2 sket oklah. Tapi spnjg 3bulan berkahwin ni, yang aku prasan 1 je, jgn smpn dlm hati kalau x puas hati (mcm pantun gitu). Kalau smpn dlm hati nanti kite memendam prasaan n mulalah buat perangai yg x elok. mesti x phm kan?? Ok bg contoh satu lah..

Katakanlah si istri tak puas hati sbb suami tak penah tolong die msk tp x penah pn bgtau si suami. konon2 nk jaga hatilah. tapi disbbkn rasa x puas hati tu, istri asik brckp kasar. Kalau suami terlupa tutup lampu, marah suami. Kalau suami minum air tak habis, merungut2 dpn suami. Dan si suami ni pn tak taulah nape istri ni marah2 mcm tu. So die pn ingt istri tak suke die lg n mulalah smpn dlm hati sbb si suami pn xnak tanye jgk (dgn hrpn nk jg hati istri lah). So, in d end makin byk yg x puas hati n jadilah perkara2 x diingini.

So, inilah namenye miscommunication. Mule dr bnda yg kecik tp menjadi semakin besar. Memang bile kite brterus terang ada pihak yang akan kecil hati tp pecayalah bile kite pn brfikir secara rasional, otomatik bole terima benda2 tu. n nak menegur pn biarlah kena caranya. Time da nak tdo, usap2 kepala suami, cium dahi die sket then ckplah, "B, ada benda sy nk bncg dgn awk..". Suami pn xlah terkujat bile kite ckp kt die. Kalau die majuk pn, bole lah pujuk die lebih sket kan (ehemmm..phm sinri yer).

And satu lg yang nak aku prasan, beritaulah pasangan kite yang kite sygkan die ari2. tak kena bayar n tak rugi ape pn kalo ckp ari2. Kalo kapel bole buat, xkanlah da kawen x bole buat. ye tak?


B, saya sayang awk sgt2..
Allah telah memakbulkan doa saya dengan menjadikan saya istri awak
Saya berusaha hari2 b untuk menjadi istri terbaek untuk awak
Semoga kite dapat menjadi keluarga Sakinah, Insyallah

Comments

FionaHafiz said…
aiyo.
sini ada butang like x?
hehe
aCik GeE cHoMeY said…
btol kata2 awak 2 arina...say setuju sngt2...
aweet la gmbar awak ngan hubby 2...nmpk ceria jer..:-)
nurarinab said…
nnt lain kali arina add butang like tu eh..hehehe

thanx gee :)
SoFiA.opY said…
ohhh suka gila gmbr u pakai kebaya tuuu

suweeettt namampos n slim melim.

i liokeeee ;)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…