Skip to main content

Azrinaz Mazhar Dicerai Sultan Brunei


Arini nak gosip2 artis ala2 Huzz..tapi ni bukan pasal artis tau tapi pasal kerabat2 raja. Might be ada yang da tau pun tapi baru2 ni jugaklah kuar cerita pasal Azrinaz Mazhar da diceraikan Sultan Brunei. Haa...mungkin ada yang ingat n ada yang tak ingat sape Azrinaz ni. Dulu dia pembaca berita kat TV3. Sultan Brunei terpikat pada dia n jadikan dia sebagai istri ke2. Bertuah badan dapat kawen dengan Raja..Masa dia nak kawen tu, Azrinaz ni jadi top no 1 gadis yang dicari dalam internet sebab orang nak tahulah sape gadis bertuah yang dapat jadi istri Sultan Brunei.

Benda cerai berai ni bukan gosip2 je sebenarnya tapi memang kenyataan sebab baginda buat pengumuman dekat dalam TV di Brunei pasal benda ni. Kalo tak pecay cubalah klik sini tengok video ni..Berita ni keluar dalam 16 Jun lepas.

Dengar cerita, kononnya Azrinaz ni suka mengambil barang2 dalam istana tanpa kebenaran n siap tiru tandatangan Sultan semua untuk menipu. Wallahualam betul ke tak tapi kesianlah kat dia sebab dia ada 2 anak juga dengan Sultan Brunei ni. Sume darjah2 kebesaran n pingat2 yang pernah dienugerahkan ditarik balik. Tapi sebagai sultan, sure baginda pun berat juga nak buat keputusan ni.

Moral of the story, bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Jangan tamak sebab orang tamak untung kejap je, rugi akhirnya.

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…