Skip to main content

Azrinaz Mazhar Dicerai Sultan Brunei


Arini nak gosip2 artis ala2 Huzz..tapi ni bukan pasal artis tau tapi pasal kerabat2 raja. Might be ada yang da tau pun tapi baru2 ni jugaklah kuar cerita pasal Azrinaz Mazhar da diceraikan Sultan Brunei. Haa...mungkin ada yang ingat n ada yang tak ingat sape Azrinaz ni. Dulu dia pembaca berita kat TV3. Sultan Brunei terpikat pada dia n jadikan dia sebagai istri ke2. Bertuah badan dapat kawen dengan Raja..Masa dia nak kawen tu, Azrinaz ni jadi top no 1 gadis yang dicari dalam internet sebab orang nak tahulah sape gadis bertuah yang dapat jadi istri Sultan Brunei.

Benda cerai berai ni bukan gosip2 je sebenarnya tapi memang kenyataan sebab baginda buat pengumuman dekat dalam TV di Brunei pasal benda ni. Kalo tak pecay cubalah klik sini tengok video ni..Berita ni keluar dalam 16 Jun lepas.

Dengar cerita, kononnya Azrinaz ni suka mengambil barang2 dalam istana tanpa kebenaran n siap tiru tandatangan Sultan semua untuk menipu. Wallahualam betul ke tak tapi kesianlah kat dia sebab dia ada 2 anak juga dengan Sultan Brunei ni. Sume darjah2 kebesaran n pingat2 yang pernah dienugerahkan ditarik balik. Tapi sebagai sultan, sure baginda pun berat juga nak buat keputusan ni.

Moral of the story, bersyukurlah dengan apa yang kita ada. Jangan tamak sebab orang tamak untung kejap je, rugi akhirnya.

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…