Skip to main content

Abu dan anak2 nya

Hari ni da pulang ke KL. So sgt excited nak tunjuk anak2 Abu pada korang sume. Perjalanan ke KL sgt mencabar. Membawa Abu dan anak2 pulang ke KL sbb di rumah tiada yang menjaga. Anak2 kecil lagi, mata pun tak celik lagi. Kamis lepas suda berjumpa mereka n hari ni amik diorg untuk dibawa ke KL, dalam 3 hari tak berjumpa, anak2 Abu suda membulat dan semakin comel. Oh sgt cute! GERAM!

Abu hanya bising dalam kereta selama sejam setengah. Lepas tu die dudok bersama anak2nya n menjaga dengan penuh dedikasi mcm taknak bagi anak dia di ambil. Slalu pun tak protective mcm tu tp kali ni memang terserlah keibuaan dia. Anak yang terjauh sket dr dia akan ditarik menghampiri ketiak2 kakinya. n Abu sbb da di train berak di pasir, die nak berak dalam kete tadi mencari2 pasir. die tahan berak sbb tak jumpe pasir tp sudahnya Abu kentut bau taik. Satu kete da nak pengsan tercium kentut Abu.



Tapi kami tak marah sbb tau Abu berusaha tahan berak (kesian die kan). Then sampai rumah buatkan kotak baru untuk Abu n anak2 landing tido tp tak belikan pasir lagi. Abu kena tahan lagi sejam sbb lepas Magrib barulah aku beli pasir untuk Abu. Jangan tanya reaksi Abu bile dapat pasir tu. Die berkubang dalam tu mcm kerbau jumpe lumpur. Anak die nangis (bole ke diorg nangis) pun die buat dunno je sbb excited dapat pasir. Ni sekarang Abu tengah baring dengan anak2 dalam kotak nak tido. Sian die. Penat nk melayan anak2 n stress dalam kete. Ni baru nak dapat tido.

Kadang2 tangok Abu jaga anak2 dia, pelik nape manusia tergamak buang2 anak kat tepi jalan..*sigh*



Comments

MyNameIsdD said…
this is too cute. hahaha. sori Arina, tak dapek mencarik tempat sesuai utk Abu n anak2 dia :-( but luckily derang bejaye went thru the journey to KL from BP (walopun satu keter berbau kentut taik). Kim slm Abu and her little ones!!
nurarinab said…
oh xpe didi..thanx alot sbb tolg cr kan org..mmg kiut sgt..geram.rs nk cubit2 je..hehe

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…