C o m e A n d J o i n M e =)

Sunday, June 6, 2010

Abu dan anak2 nya

Hari ni da pulang ke KL. So sgt excited nak tunjuk anak2 Abu pada korang sume. Perjalanan ke KL sgt mencabar. Membawa Abu dan anak2 pulang ke KL sbb di rumah tiada yang menjaga. Anak2 kecil lagi, mata pun tak celik lagi. Kamis lepas suda berjumpa mereka n hari ni amik diorg untuk dibawa ke KL, dalam 3 hari tak berjumpa, anak2 Abu suda membulat dan semakin comel. Oh sgt cute! GERAM!

Abu hanya bising dalam kereta selama sejam setengah. Lepas tu die dudok bersama anak2nya n menjaga dengan penuh dedikasi mcm taknak bagi anak dia di ambil. Slalu pun tak protective mcm tu tp kali ni memang terserlah keibuaan dia. Anak yang terjauh sket dr dia akan ditarik menghampiri ketiak2 kakinya. n Abu sbb da di train berak di pasir, die nak berak dalam kete tadi mencari2 pasir. die tahan berak sbb tak jumpe pasir tp sudahnya Abu kentut bau taik. Satu kete da nak pengsan tercium kentut Abu.



Tapi kami tak marah sbb tau Abu berusaha tahan berak (kesian die kan). Then sampai rumah buatkan kotak baru untuk Abu n anak2 landing tido tp tak belikan pasir lagi. Abu kena tahan lagi sejam sbb lepas Magrib barulah aku beli pasir untuk Abu. Jangan tanya reaksi Abu bile dapat pasir tu. Die berkubang dalam tu mcm kerbau jumpe lumpur. Anak die nangis (bole ke diorg nangis) pun die buat dunno je sbb excited dapat pasir. Ni sekarang Abu tengah baring dengan anak2 dalam kotak nak tido. Sian die. Penat nk melayan anak2 n stress dalam kete. Ni baru nak dapat tido.

Kadang2 tangok Abu jaga anak2 dia, pelik nape manusia tergamak buang2 anak kat tepi jalan..*sigh*



2 comments:

MyNameIsdD said...

this is too cute. hahaha. sori Arina, tak dapek mencarik tempat sesuai utk Abu n anak2 dia :-( but luckily derang bejaye went thru the journey to KL from BP (walopun satu keter berbau kentut taik). Kim slm Abu and her little ones!!

nurarinab said...

oh xpe didi..thanx alot sbb tolg cr kan org..mmg kiut sgt..geram.rs nk cubit2 je..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails