C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, June 29, 2010

Kan die da merapu


Pejam celik pejam celik, Jun da nak abes. Tak lama lagi da Julai. Julai..Julai..banyak betul benda nak setel. (hoi!!setel satu2lah) Aku mulakan Julai dengan keje mengambil gambar Ieja bertunang weekend ni. Wah, bukan setakat Ieja je neves nak tunang, b pun sama jugak yer. Ade lagi sebenarnya job bulan Julai ni untuk amik gambar orang bertunang tapi atas sebab2 tertentu terpaksa tolak *kesian kat diri sinri*.

Then kena mula start packing barang. (Nak pindah ke salmah oiii??) AAh..nak pindah. Tetiba je SV cakap Ogos ni die da taknak tengok muka aku. Berambus kau dari KL. (ok..ok..ni over) tapi tulah kenyataannya. Hamba diarahkan pulang dengan segera ke JB. Oklah, dapat menemui suami dan mak ayah tercinta. n aku pecaya ada lah hikmahnya kenapa tiba2 disuro kuar dr KL ni.

Rasa sayang juga nak tinggalkan life kat KL ni tapi puan NAB, sedangkan lidah lagi tergigit, (oh..peribahasa yang xde kena mengena) yang sepatutnya sedangakn pantai berubah apalagi kita manusia ni. So, dalam akhir bulan Julai ni, xdelah lagi hidup di kota metropolitan. Rumah x cari, lori x cari, brg x kemas, ape semua x buat lagi. Huh..letihnye bile pikir sume benda2 ni.

Sebulan dua ni jugak keadaan diri tak stabil. Malam tadi mimpi kena gigit dengan puntianak. Sumpah seram! kalau ala2 twilight mesti syiok! Terjaga tengok jam da pukul 1 pagi. Kalau lah en suami ada sebelah, sure aku da peluk masuk bawah ketiak dia sebab takut tapi sebab takde sape, aku amik bantal tutup muka n baru teringat, belum solat Isya' patut lah hantu setan kacau. Ok terus bangun sembahyang pastu barulah bole tido mimpi ikan duyung :)

Pastu patut gi cuci kete yang da tak cuci 2 bulan (sebenarnya lebih) tu tapi tgk car wash penuh..Alahai anak2 Adam ni, takkan tak keje kot..tension terus cari nasi lemak. Makcik cakap sambal nasi lemak da abes tggl sambal sotong. Aku tengok sambal cair je..tapi nak jugak makan, amik jugaklah. Da kenyang buat keje. kepala macam berpinar jap sebab keje banyak tahap. Aduh..bila nak abes. Da boring sangat taip blog.

Ni da merapu2 lah ni..OK pasni nak balik. badan da mula rasa tak sedap. Sama je macam cuaca kat luar mendung. (sebenanrnya nak tidur)..yelah..da merapu sangat ni. Nak berentilah ni. Ok, Adios (mcm skola rendah plak ucap2 adios ni..konon paling maju a tu)

1 comment:

RoZiA aHmAd said...

tahniah arina...jaga diri n kesihatan agar dua2 selamat yer. Lg 1 jgn suka tidur,org tua2 kata x bagusla. Enjoy your life

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails