Skip to main content

Kan die da merapu


Pejam celik pejam celik, Jun da nak abes. Tak lama lagi da Julai. Julai..Julai..banyak betul benda nak setel. (hoi!!setel satu2lah) Aku mulakan Julai dengan keje mengambil gambar Ieja bertunang weekend ni. Wah, bukan setakat Ieja je neves nak tunang, b pun sama jugak yer. Ade lagi sebenarnya job bulan Julai ni untuk amik gambar orang bertunang tapi atas sebab2 tertentu terpaksa tolak *kesian kat diri sinri*.

Then kena mula start packing barang. (Nak pindah ke salmah oiii??) AAh..nak pindah. Tetiba je SV cakap Ogos ni die da taknak tengok muka aku. Berambus kau dari KL. (ok..ok..ni over) tapi tulah kenyataannya. Hamba diarahkan pulang dengan segera ke JB. Oklah, dapat menemui suami dan mak ayah tercinta. n aku pecaya ada lah hikmahnya kenapa tiba2 disuro kuar dr KL ni.

Rasa sayang juga nak tinggalkan life kat KL ni tapi puan NAB, sedangkan lidah lagi tergigit, (oh..peribahasa yang xde kena mengena) yang sepatutnya sedangakn pantai berubah apalagi kita manusia ni. So, dalam akhir bulan Julai ni, xdelah lagi hidup di kota metropolitan. Rumah x cari, lori x cari, brg x kemas, ape semua x buat lagi. Huh..letihnye bile pikir sume benda2 ni.

Sebulan dua ni jugak keadaan diri tak stabil. Malam tadi mimpi kena gigit dengan puntianak. Sumpah seram! kalau ala2 twilight mesti syiok! Terjaga tengok jam da pukul 1 pagi. Kalau lah en suami ada sebelah, sure aku da peluk masuk bawah ketiak dia sebab takut tapi sebab takde sape, aku amik bantal tutup muka n baru teringat, belum solat Isya' patut lah hantu setan kacau. Ok terus bangun sembahyang pastu barulah bole tido mimpi ikan duyung :)

Pastu patut gi cuci kete yang da tak cuci 2 bulan (sebenarnya lebih) tu tapi tgk car wash penuh..Alahai anak2 Adam ni, takkan tak keje kot..tension terus cari nasi lemak. Makcik cakap sambal nasi lemak da abes tggl sambal sotong. Aku tengok sambal cair je..tapi nak jugak makan, amik jugaklah. Da kenyang buat keje. kepala macam berpinar jap sebab keje banyak tahap. Aduh..bila nak abes. Da boring sangat taip blog.

Ni da merapu2 lah ni..OK pasni nak balik. badan da mula rasa tak sedap. Sama je macam cuaca kat luar mendung. (sebenanrnya nak tidur)..yelah..da merapu sangat ni. Nak berentilah ni. Ok, Adios (mcm skola rendah plak ucap2 adios ni..konon paling maju a tu)

Comments

RoZiA aHmAd said…
tahniah arina...jaga diri n kesihatan agar dua2 selamat yer. Lg 1 jgn suka tidur,org tua2 kata x bagusla. Enjoy your life

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…