Skip to main content

Peristiwa semalam

Semalam malam plan nk ke rmh areh sbb ieja nk melawat areh before die beranak. Rumah aku ngn Areh dekat je. Hari2 before gi keje akan lalu depan rumah die. Aku dgn Areh ni roomate ms kat UPM. sangat rapat lah kirenye. Sape2 blaja kt sana mmg tau Aku, Areh n Terk ni mcm belangkas.

Areh pn da tau yang kitorg nak gi rmh die. sama2 excited sbb nk jumpa last before Areh beranak. Tapi pg Areh msg, "Korang, areh da msk hospital.da 3cm terbuka". Ok plan trbatal. Ingat nak gi lwt die beranak je mlm td tp mslhnye hospital Serdang punye masa melawat sampai 730 mlm je. Memang tak sempatlah nak sampai sana before 730. Terpaksa batalkan.

Takpe Areh, pas ko pantang kami datang ok :) Melawat Izz Mikail ok. So, ni aku present d new baby yang sgt comel..


Areh, Selamat menjadi Ibu
Semoga anak ko menjadi anak yg soleh
Aunty bee akan melawat kamu tak lame lg
:)

Comments

iEjA said…
smpt update blog b?mst pg2 bgn trus bukak laptop..hehe
comel sgt izz ni (mcm name ija)..haha..siap azli suh tmbh li kt blkg sbb nk name die gak (izzli)
nurarinab said…
nilah namanya pemblogger tegar ja..hehe..b da slmt smp ke bp pn.nnt ank korg letak izzli..sdp name tu.
iEjA said…
hahaha..pemblogger tegar xthn..itula b.anak ktorg nnt bg name tu la.name tu cm laki or pmpn pon bole je.kalo pmpn ieja jodohkan dgn anak areh nnt..hehe

tp die cm serius b, siap tny..'smpt lg x kalo tmbh li kt blkg?fauzan xg dftr lg kan?'..hahahaha ja hny mampu tergelak
nurarinab said…
hahaha..ckp kat azli,sabarlah yer.nnt ank sinri bole letak..klaka btul pakcik tu ye ja..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…