C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, June 9, 2010

Soalan tag

Arini decide untuk menjawab tag kawan2 blogger..Mule2 kena jawab tag hafiza dulu sbb die da 2 kali tag tp tak nyempat2 nak jawab. Mula2 pasal kasut. Dia suruh citer pasal kasut kegemaran. Banyak sebenarnya kasut yang saya suka pakai, tapi sementara ni, nilah kasut kegemaran saya.

1. Kasut flat. Paling banyak koleksi kasut yang jenis macam ni. Kalau pakai mesti sampai lunyai dulu baru ganti baru sebab diorang ni sangat selesa. Selain tu diorang ni juga murah. RM20 pun bole dapat yang cantik da. Sekarang ni ada 2 yang feveret, 1 warna coklat n 1 lagi warna biru.

2. Heels. Heels mcm pakaian wajib saya kalau berbaju kurung. Kalo tak pakai diorang rasa macam berbogel (ooo terlebih suda). Heels saya taklah banyak sebab saya tau saya cuma pakai time berbaju kurung. Kadang2 sampai rosak sebab lama sangat tak pakai. Sekarang ni ada 2 heels yang saya slalu pakai kalau ke majlis2 kawen, heels masa kawen hari tu n heels hantaran masa kawen.

3. Sneakers. Ni kasut wajib saya pakai kalau tau nak brjalan seharian. Kalau macam pergi melawat2 tempat orang atau nak bershoping dari pukul 10 pagi sampai 10 malam. Sneakers ni memang sesuai untuk xtvt2 macam ni sebab diorang memang di design untuk dipakai untuk jangka masa yang lama.

maaf xde gambar kasut2 sebab malas nak amik gambar kasut..nanti nampak kaki yang hodoh..hehe
______________________________________________________________________________________
Yang ke dua nak jawab tag pasal handbag. Apa ada dalam handbag saya..Haa, ini memang best. Saya jarang berhandbag kecil. Kalau pakai handbag kecil memang sekejap sangat. Sebab saya umpama pemborong kedai runcit bergerak. Dalam beg saya mesti ada:

1. Wallet. Ni hadiah en suami before kitorang couple pun. Rasanya da setaun lebih da pakai. Sayang wallet ni sebab tu hadiah dari dia. Saya jarang nak tukar2 wallet ni sebab malas nak kuarkan khazanah2 yang ada sejuta dalam tu.


2. Henpon. Sekarang ni benda wajib jugak. Takde henpon macam kucing takde misai. Hadiah en suami jugak tapi masa da tunang. Baru pakai 6 bulan. Memang hadiah idaman. Terima kaseh b :)


3. Beg mekap. Dulu beg mekap saya besar amat tapi da bawak yang kecik je sekarang sebab en suami kata macam bawak batu da beratnya beg tu. Bila da dikenalpasti, memang beg mekap antara penymbang kepada tambahan berat. So sekarang pakai yang comel je.


4. Sunglass. Antara benda terwajib mesti bawak ke mana2. Malaysia kan negara beriklim panas :-) ;-)


5. Ada banyak lagi item2 kecil2 dalam beg macam minyak kapak, asam2, gula2, bedak baby johnson, beg berus mekap, pen2, buku nota...Oh, tak dapat nak recall sebab banyak sangat. hehehe.

_______________________________________________________________________________________
Sekarang nak jawab tag pasal kete dari mummy chubby :)
ADAKAH ANDA MEMPUNYAI LESEN MEMANDU?
Yup2..

BILAKAH ANDA MENGAMBIL LESEN MEMANDU?
Lepas matriks..tahun 2002 kot

BERAPA LAMAKAH PENGALAMAN MEMANDU ANDA?
Da dekat 8 tahun rupanya..isk3..da lama rupanya..

PENGALAMAN PAHIT KETIKA MEMANDU?
First time dapat kete, terus eksiden petang tu dengan van..hahaha..

PENGALAMAN MANIS?
Manis tak manis mana lah, dapat je kete excited sebab da tak payah naik bas untuk ke kelas. Tak tahan nak berebut dengan orang ramai..huuuu

3 TABIAT MEMANDU?
Pas stat enjin mesti bukak radio, Pakai seatbelt, baca bismillah dan kemudian bergerak ke tempat yang dituju :)


3 PANTANG BILA MEMANDU
Orang bawak sesuka hati n membahayakan kita plak lagi. Mulalah mulut ni nak kuar yang bukan2 je.

Nak bg TAG ni kat: Semua kawan2 blogger yang terlist blog die kat sebelah tu :)

_______________________________________________________________________________________

Hari ni besday adek lelaki saya..Affiq Hakim bi n Kamisan
Happy besday Affiq
Semoga Allah merahmati kamu
Semoga semua hajat kamu tercapai
dan...
Semoga kamu cepat mendapat gf..hahaha


2 comments:

hafiza said...

comel la bruch u tu...hehehehehe, gmbr kete gituw =)

nurarinab said...

adek ipar bg..hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails