Skip to main content

Soalan tag

Arini decide untuk menjawab tag kawan2 blogger..Mule2 kena jawab tag hafiza dulu sbb die da 2 kali tag tp tak nyempat2 nak jawab. Mula2 pasal kasut. Dia suruh citer pasal kasut kegemaran. Banyak sebenarnya kasut yang saya suka pakai, tapi sementara ni, nilah kasut kegemaran saya.

1. Kasut flat. Paling banyak koleksi kasut yang jenis macam ni. Kalau pakai mesti sampai lunyai dulu baru ganti baru sebab diorang ni sangat selesa. Selain tu diorang ni juga murah. RM20 pun bole dapat yang cantik da. Sekarang ni ada 2 yang feveret, 1 warna coklat n 1 lagi warna biru.

2. Heels. Heels mcm pakaian wajib saya kalau berbaju kurung. Kalo tak pakai diorang rasa macam berbogel (ooo terlebih suda). Heels saya taklah banyak sebab saya tau saya cuma pakai time berbaju kurung. Kadang2 sampai rosak sebab lama sangat tak pakai. Sekarang ni ada 2 heels yang saya slalu pakai kalau ke majlis2 kawen, heels masa kawen hari tu n heels hantaran masa kawen.

3. Sneakers. Ni kasut wajib saya pakai kalau tau nak brjalan seharian. Kalau macam pergi melawat2 tempat orang atau nak bershoping dari pukul 10 pagi sampai 10 malam. Sneakers ni memang sesuai untuk xtvt2 macam ni sebab diorang memang di design untuk dipakai untuk jangka masa yang lama.

maaf xde gambar kasut2 sebab malas nak amik gambar kasut..nanti nampak kaki yang hodoh..hehe
______________________________________________________________________________________
Yang ke dua nak jawab tag pasal handbag. Apa ada dalam handbag saya..Haa, ini memang best. Saya jarang berhandbag kecil. Kalau pakai handbag kecil memang sekejap sangat. Sebab saya umpama pemborong kedai runcit bergerak. Dalam beg saya mesti ada:

1. Wallet. Ni hadiah en suami before kitorang couple pun. Rasanya da setaun lebih da pakai. Sayang wallet ni sebab tu hadiah dari dia. Saya jarang nak tukar2 wallet ni sebab malas nak kuarkan khazanah2 yang ada sejuta dalam tu.


2. Henpon. Sekarang ni benda wajib jugak. Takde henpon macam kucing takde misai. Hadiah en suami jugak tapi masa da tunang. Baru pakai 6 bulan. Memang hadiah idaman. Terima kaseh b :)


3. Beg mekap. Dulu beg mekap saya besar amat tapi da bawak yang kecik je sekarang sebab en suami kata macam bawak batu da beratnya beg tu. Bila da dikenalpasti, memang beg mekap antara penymbang kepada tambahan berat. So sekarang pakai yang comel je.


4. Sunglass. Antara benda terwajib mesti bawak ke mana2. Malaysia kan negara beriklim panas :-) ;-)


5. Ada banyak lagi item2 kecil2 dalam beg macam minyak kapak, asam2, gula2, bedak baby johnson, beg berus mekap, pen2, buku nota...Oh, tak dapat nak recall sebab banyak sangat. hehehe.

_______________________________________________________________________________________
Sekarang nak jawab tag pasal kete dari mummy chubby :)
ADAKAH ANDA MEMPUNYAI LESEN MEMANDU?
Yup2..

BILAKAH ANDA MENGAMBIL LESEN MEMANDU?
Lepas matriks..tahun 2002 kot

BERAPA LAMAKAH PENGALAMAN MEMANDU ANDA?
Da dekat 8 tahun rupanya..isk3..da lama rupanya..

PENGALAMAN PAHIT KETIKA MEMANDU?
First time dapat kete, terus eksiden petang tu dengan van..hahaha..

PENGALAMAN MANIS?
Manis tak manis mana lah, dapat je kete excited sebab da tak payah naik bas untuk ke kelas. Tak tahan nak berebut dengan orang ramai..huuuu

3 TABIAT MEMANDU?
Pas stat enjin mesti bukak radio, Pakai seatbelt, baca bismillah dan kemudian bergerak ke tempat yang dituju :)


3 PANTANG BILA MEMANDU
Orang bawak sesuka hati n membahayakan kita plak lagi. Mulalah mulut ni nak kuar yang bukan2 je.

Nak bg TAG ni kat: Semua kawan2 blogger yang terlist blog die kat sebelah tu :)

_______________________________________________________________________________________

Hari ni besday adek lelaki saya..Affiq Hakim bi n Kamisan
Happy besday Affiq
Semoga Allah merahmati kamu
Semoga semua hajat kamu tercapai
dan...
Semoga kamu cepat mendapat gf..hahaha


Comments

hafiza said…
comel la bruch u tu...hehehehehe, gmbr kete gituw =)
nurarinab said…
adek ipar bg..hehehe

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…