C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, June 30, 2010

Update paling baru

Alhamdulillah..akhirnya ada rezeki yang kedua selepas yang pertama keguguran. Da masuk 7 minggu. Larat tak larat jelah aku ni. Loya2 teruk, malam2 tak bole tido sebab badan da mula sengal2 n bisa2. Kalo en suami kat sini, aku kejut die tgh2 pagi mintak tolong picitkan badan. Kadang malam2 kena *legburn*. Orang kena heartburn, aku kena legburn. Tak pecaya tanya en suami. Memang kaki akan panas macam nak demam tapi masalahnya kaki je panas. Ada sape2 tau kenapa tak?

Mengantuk jangan cakap. Rasa macam nak tido lebih 12 jam sehari tapi orang kata tak elok. Nanti baby malas. Kalau bangun pagi, confirm mangkuk tandas dituju dulu. Lepas makan pun macam tu. Tapi baca 1 artikel dalam internet, die cakap muntah2 tu bagus. Means oklah kan. Aku da mula alah dengan bau wangi2 ni. Ada certain perfume aku da mula rasa mual bila terbau. En suami pun ade certain perfume die aku tak bagi pakai.

Walaupun slalu muntah, selera tetap bertambah. Sekarang tengah teringin nak makan ubi rebus dengan sambal belacan kat Kg Melayu. Wah!!!!!sedap!!!!!Takpe baby, kita simpan dulu keinginan tu eh. Jangan sampai da dapat makan nanti dibuang2 plak yer. Berat da bertambah 2 kilo. Aku tunjuk en suami perut yang da ala2 membuncit tapi en suami kata tu lemak. Ok..susah nak terima kenyataan tapi bila tengok2 balik memang macam spare tyre je rupanya (hahaha).

Semalam scan baby. on d way nak ke hospital siap kena saman. Takpelah pakcik, salah saya. Doc cakap baby da ada heartbeat. WOW!!! tapi serius aku tak nampak pun sebab baby besar pun 1.1cm. Kat mana heartbeat aku tak nampak. Doc kata insyallah semua selamat sebab baby da ada kantung makan sinri (alah comelnya). Lagi sebulan bole datang lagi untuk tengok leher dia plak (tak tau nape doc nak tunjuk leher dia).


Sekarang da ala2 Pamela Anderson (but she's still d winner). aku sure satu hari aku akan setanding dia. n d best part is mine is real but urs is fake. Pagi2 bila bangun akan sakit kepala belah kiri. Taktaulah apsal. Doc kate masa awal2 ni memang penyakit2 pelik akan datang. Hope sekejap je. Malam tadi masa nak tidur, pesan dengan baby jangan kacau mummy tidur. Siap suro die ikut baca doa tidur n Alhamdulillah berjaya. Malam ni akan cuba lagi.

7 comments:

pza said...

congrate b.......hebatnya u...hehehehehe....insyallah semuanya akan ok dan pza doakan b dan baby ok2 je k=)

moodsyschmoodsy said...

tahniah puan arina! alhamdulillah, rezeki awk dh tiba..happy for u dear! take gud care of urself..moga awk & baby sehat sentiasa. :)

yayang said...

klu tgk gamba scan tu btul2, anak buah yyg ni mmg ada rupa yg dlm my baby ticker tu..kn kn?

Intan Inn said...

tahniah arina dimurahkan rezeki untuk kalai kedua..jaga diri bebaik..kalau tau u mcm tue u jgn wat keje berat..n take care..

ELLY said...

Congrat Arina....Ely doakan semoga semua selamat...t.care ;)

ati said...

congrats.. moga sume selamat..insya Allah

nurarinab said...

thanx kwn2..doakan semua selamat yer :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails