Skip to main content

Update paling baru

Alhamdulillah..akhirnya ada rezeki yang kedua selepas yang pertama keguguran. Da masuk 7 minggu. Larat tak larat jelah aku ni. Loya2 teruk, malam2 tak bole tido sebab badan da mula sengal2 n bisa2. Kalo en suami kat sini, aku kejut die tgh2 pagi mintak tolong picitkan badan. Kadang malam2 kena *legburn*. Orang kena heartburn, aku kena legburn. Tak pecaya tanya en suami. Memang kaki akan panas macam nak demam tapi masalahnya kaki je panas. Ada sape2 tau kenapa tak?

Mengantuk jangan cakap. Rasa macam nak tido lebih 12 jam sehari tapi orang kata tak elok. Nanti baby malas. Kalau bangun pagi, confirm mangkuk tandas dituju dulu. Lepas makan pun macam tu. Tapi baca 1 artikel dalam internet, die cakap muntah2 tu bagus. Means oklah kan. Aku da mula alah dengan bau wangi2 ni. Ada certain perfume aku da mula rasa mual bila terbau. En suami pun ade certain perfume die aku tak bagi pakai.

Walaupun slalu muntah, selera tetap bertambah. Sekarang tengah teringin nak makan ubi rebus dengan sambal belacan kat Kg Melayu. Wah!!!!!sedap!!!!!Takpe baby, kita simpan dulu keinginan tu eh. Jangan sampai da dapat makan nanti dibuang2 plak yer. Berat da bertambah 2 kilo. Aku tunjuk en suami perut yang da ala2 membuncit tapi en suami kata tu lemak. Ok..susah nak terima kenyataan tapi bila tengok2 balik memang macam spare tyre je rupanya (hahaha).

Semalam scan baby. on d way nak ke hospital siap kena saman. Takpelah pakcik, salah saya. Doc cakap baby da ada heartbeat. WOW!!! tapi serius aku tak nampak pun sebab baby besar pun 1.1cm. Kat mana heartbeat aku tak nampak. Doc kata insyallah semua selamat sebab baby da ada kantung makan sinri (alah comelnya). Lagi sebulan bole datang lagi untuk tengok leher dia plak (tak tau nape doc nak tunjuk leher dia).


Sekarang da ala2 Pamela Anderson (but she's still d winner). aku sure satu hari aku akan setanding dia. n d best part is mine is real but urs is fake. Pagi2 bila bangun akan sakit kepala belah kiri. Taktaulah apsal. Doc kate masa awal2 ni memang penyakit2 pelik akan datang. Hope sekejap je. Malam tadi masa nak tidur, pesan dengan baby jangan kacau mummy tidur. Siap suro die ikut baca doa tidur n Alhamdulillah berjaya. Malam ni akan cuba lagi.

Comments

pza said…
congrate b.......hebatnya u...hehehehehe....insyallah semuanya akan ok dan pza doakan b dan baby ok2 je k=)
moodsyschmoodsy said…
tahniah puan arina! alhamdulillah, rezeki awk dh tiba..happy for u dear! take gud care of urself..moga awk & baby sehat sentiasa. :)
yayang said…
klu tgk gamba scan tu btul2, anak buah yyg ni mmg ada rupa yg dlm my baby ticker tu..kn kn?
Intan Inn said…
tahniah arina dimurahkan rezeki untuk kalai kedua..jaga diri bebaik..kalau tau u mcm tue u jgn wat keje berat..n take care..
ELLY said…
Congrat Arina....Ely doakan semoga semua selamat...t.care ;)
ati said…
congrats.. moga sume selamat..insya Allah
nurarinab said…
thanx kwn2..doakan semua selamat yer :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…