Skip to main content

Worth buying

Ada 2 benda yang aku rasa worth buying masa wedding day aku. Kasut n tudung. Mula2 aku takut beli kasut hitam akan mencacatkan penampilan masa kawen tapi silap sebab kasut tu nampak cantik dengan semua baju. As planning, aku memang nak beli kasut yang batu2 instead of kasut yg dibuat dr lace ataupun manik2. Sebab pada aku, kasut yang ada batu ni nampak mcm ada aura glamour dia yang tersendiri. Bukan kasut lain tu tak cantik tau tapi semua tu sebenarnya bergantung pada pembawakan kita sendiri n baju yang dipakai.

Aku sebenarnya cari juga kasut warna putih tapi end up takde satu pun yang sesuai (maybe sbb i'm not so into white heels). Secondly, I would pick yang depan die terbukak sket or omputih panggil 'peep a toe' heels sbb pattern tu memang yang cantik kaki aku. Semua orang ada jenis kasut yang nampak cantik kat kaki diorang. Kasut ni aku beli masa ada sale dekat Robinson. Harga tak lebih dari 150 pun. Memang worth buying n sangat2 selesa.


Benda kedua adalah tudung. Sebenarnya ada 2 tudung yang aku beli untuk sanding tapi bila MIL tukar baju pengantin sebelah lelaki, tudung 2nd yang aku beli tu terus jadi tak kena and thank God aku ada tudung off-white tu. Tudung tu aku beli masa Ariani ada sale. Tudung kosong saja, lepas diskaun dalam 60. Then sebab nampak macam dull, aku tambah batu atas dia. Tak mahal pun dalam RM18 sahaja. Mak Andam ada bagi tudung untuk dipakai sebenarnya tapi aku rasa tudung tu tak sesuai dengan baju. So, end up aku pakai tudung sama untuk semua majlis. Tapi aku sure ramai tak prasan sebab, baju lain2 n veil pun lain2 kan *grinning*


Kesimpulannya, cari yang worth to buy n bole dipakai selepas kawen. So taklah benda tu terbazir macam tu jekan. Silap2 bole wariskan ke anak cucu (hahaha..takdenye diorang nak pakai lagi)

Comments

fanadz said…
hehehe.puas ati kan b. walaupun mahal sikit takpe. :)
fara pon suke kasut peep toe..:D tak brape suke kasot tutup..even pegi prektikel dulu pon tak pakai kasot tutup.hee.
nurarinab said…
tau xpe fara..berbaloi2 :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…