C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, June 8, 2010

Worth buying

Ada 2 benda yang aku rasa worth buying masa wedding day aku. Kasut n tudung. Mula2 aku takut beli kasut hitam akan mencacatkan penampilan masa kawen tapi silap sebab kasut tu nampak cantik dengan semua baju. As planning, aku memang nak beli kasut yang batu2 instead of kasut yg dibuat dr lace ataupun manik2. Sebab pada aku, kasut yang ada batu ni nampak mcm ada aura glamour dia yang tersendiri. Bukan kasut lain tu tak cantik tau tapi semua tu sebenarnya bergantung pada pembawakan kita sendiri n baju yang dipakai.

Aku sebenarnya cari juga kasut warna putih tapi end up takde satu pun yang sesuai (maybe sbb i'm not so into white heels). Secondly, I would pick yang depan die terbukak sket or omputih panggil 'peep a toe' heels sbb pattern tu memang yang cantik kaki aku. Semua orang ada jenis kasut yang nampak cantik kat kaki diorang. Kasut ni aku beli masa ada sale dekat Robinson. Harga tak lebih dari 150 pun. Memang worth buying n sangat2 selesa.


Benda kedua adalah tudung. Sebenarnya ada 2 tudung yang aku beli untuk sanding tapi bila MIL tukar baju pengantin sebelah lelaki, tudung 2nd yang aku beli tu terus jadi tak kena and thank God aku ada tudung off-white tu. Tudung tu aku beli masa Ariani ada sale. Tudung kosong saja, lepas diskaun dalam 60. Then sebab nampak macam dull, aku tambah batu atas dia. Tak mahal pun dalam RM18 sahaja. Mak Andam ada bagi tudung untuk dipakai sebenarnya tapi aku rasa tudung tu tak sesuai dengan baju. So, end up aku pakai tudung sama untuk semua majlis. Tapi aku sure ramai tak prasan sebab, baju lain2 n veil pun lain2 kan *grinning*


Kesimpulannya, cari yang worth to buy n bole dipakai selepas kawen. So taklah benda tu terbazir macam tu jekan. Silap2 bole wariskan ke anak cucu (hahaha..takdenye diorang nak pakai lagi)

2 comments:

fanadz said...

hehehe.puas ati kan b. walaupun mahal sikit takpe. :)
fara pon suke kasut peep toe..:D tak brape suke kasot tutup..even pegi prektikel dulu pon tak pakai kasot tutup.hee.

nurarinab said...

tau xpe fara..berbaloi2 :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails