C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, July 29, 2010

Cite nasi biru jadi asam pedas..

Akhirnya semalam dapat makan nasi kerabu. Puas rasa hati ni. Sori terlupa nak amik gambar dia. Tapi aku suka sebab banyak betul ulam yang diorang letak dalam nasi kerabu tu. Aku suka makan ulam. Kalau hari2 kena makan kacang botol mentah dengan nasi pun aku sanggup. Hahaha. So semalam memang puas sebab ulam2an dia banyak.

Aku dengan CT datang pasar malam pukul 4.30 petang. Jumpa kedai nasi kerabu 1 je. Tu pun die kata belum siap. Aduh..dia taktau makcik ni mengidam. Aku round pasar tu sampai kul 530. Matahari pun da memancar terik. Panas sangat. Tapi sabar kan aje sebab nak nasi kerabu. CT pun dok lah teman aku round2 pasar cari nasi kerabu. Sian dia.


Da dapat nasi kerabu, aku gi beli ikan mentah. Ikan tenggiri, ikan bawal n paling feveret ikan semilang laut. Alamak aiii..weekend ni memang asam pedas lah jawabnya. Feveret aku kalau gi kedai makan asam pedas, aku akan tanya asam pedas ikan semilang dulu. Kalau xde baru makan asam pedas ikan lain. pastu makan dengan telur masin n taugeh goreng. HALAMAKKKKK!!!! terbaik yob!!!!

Memang confirm weekend ni aku masak asam pedas. Lagi plak ayah, yayang, afiq n en suami ada di rumah. Memang i masak u...Kalau nak rasa nanti jemputlah ke rumah. Bole makan sama2 :)

4 comments:

FionaHafiz said...

(drooling)

RoZiA aHmAd said...

Asam pedas???terngiurla...wah nk masak kt umah baru ke?

nurarinab said...

taklah..masak kat cni je..

fanadz said...

asam pedas~~sedapnya...huhu.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails