Skip to main content

Cite nasi biru jadi asam pedas..

Akhirnya semalam dapat makan nasi kerabu. Puas rasa hati ni. Sori terlupa nak amik gambar dia. Tapi aku suka sebab banyak betul ulam yang diorang letak dalam nasi kerabu tu. Aku suka makan ulam. Kalau hari2 kena makan kacang botol mentah dengan nasi pun aku sanggup. Hahaha. So semalam memang puas sebab ulam2an dia banyak.

Aku dengan CT datang pasar malam pukul 4.30 petang. Jumpa kedai nasi kerabu 1 je. Tu pun die kata belum siap. Aduh..dia taktau makcik ni mengidam. Aku round pasar tu sampai kul 530. Matahari pun da memancar terik. Panas sangat. Tapi sabar kan aje sebab nak nasi kerabu. CT pun dok lah teman aku round2 pasar cari nasi kerabu. Sian dia.


Da dapat nasi kerabu, aku gi beli ikan mentah. Ikan tenggiri, ikan bawal n paling feveret ikan semilang laut. Alamak aiii..weekend ni memang asam pedas lah jawabnya. Feveret aku kalau gi kedai makan asam pedas, aku akan tanya asam pedas ikan semilang dulu. Kalau xde baru makan asam pedas ikan lain. pastu makan dengan telur masin n taugeh goreng. HALAMAKKKKK!!!! terbaik yob!!!!

Memang confirm weekend ni aku masak asam pedas. Lagi plak ayah, yayang, afiq n en suami ada di rumah. Memang i masak u...Kalau nak rasa nanti jemputlah ke rumah. Bole makan sama2 :)

Comments

RoZiA aHmAd said…
Asam pedas???terngiurla...wah nk masak kt umah baru ke?
nurarinab said…
taklah..masak kat cni je..
fanadz said…
asam pedas~~sedapnya...huhu.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…