Skip to main content

Hari2 saya...

Susah betul nak online sekarang..Macam baby ni tak suke je mak die ngadap komputer lelama. (alasan nak baik) padahal keje banyak tahap gaban. Hari2 keje banyak. Kepala pening layan tulisan2 font 12 dan simbol2 matematik yang perlu di add dalam object. Adusss leceh.

Balik rumah da tak larat nak buka laptop sebab rasa da pening da. tengok TV, layan citer duyung dengan ILUSi. Wah, macam best plakkan. Tengok berita sampai kul 8.30 mlm pastu bukak 8tv tengok MY Fair Lady. *sweet* mulalah rasa macam nak bercintan cintun bagai. Slalu citer sweet2 ni untuk orang bercinta je..da kawen takde ke??

Weekend ni rasa macam nak ajak en suami gi tonton movie. Oh tolonglah..banyak sangat yang da terlepas. Cerita best2 plak tu especially Avatar, Twilight, Sex n the city..oh, banyaknya..tak dapat nak recall sume.

Mual2 tak hilang lagi. Kali ni lagi teruk. Skali kuar puke kuning. macam asid perut aje. Nanti bole rasa otot perut tu mcm kena trigger untuk keluarkan puke kuning tu (mesti korang gelikan). Pastu tekak rasa payau2 n sakit perit. Aduh..macam nak nangis. Kadang2 memang nangis pun sebab rasa sakit. Tak dapat nak bayangkan macam mana orang Bulimia bole force diri die untuk muntah. Aku yang da dekat 2 bulan muntah2 ni rasa macam tak sanggup nak layan puke tu.

Mak aku, makcik2 sume bising sebab makin kurus. Nampak macam tak bermaya je. Kena time malas nak mekap, memang macam pesakit hospital lari dari hospital kuar jalan2. Apa kesssss???? Tapi sekarang da kurang da malas tu. Da mula mengemop rumah dan melipat baju dengan jayanya.

Kotak untuk pindah tak cari lagi. Brape banyak agaknya yang nak dicari. Aku rasa ada certain perabot yang aku nak jual (jangan bgtau en suami, tapi tu alasan nak beli perabot baru..hehe) konon supaya pindah tak banyak barang.

Next week kena buat test untuk pelajar2 dan aku sinri kena amik test bahasa cina. apa pun tak tengok lagi. Nak kena cakap bahasa cina plak nanti depan diorang, alohhh..seramnya. Macam manalah nak tengok movie kalau gini. *sobbbbb*.

Aku geram dengan sorang budak ni (tibe2 kan) hutang aku tak reti nak bayar. Banyak bukan sket. Lebih dari 1k. Takpe, jangan ko lupa orang yang mati berhutang tanpa kerelaan tuannya, tak mati dengan mudah. Semoga rezeki ko semakin mencurah2 dengan duit yang berkat tu. Oklah kawan2, membebel da panjang. Sebenarnya tengah buat soalan tutorial tapi menyeleweng sekejap sebab macam stress tengok font 12 tu.

Ni ada satu quote nak bagi before beredar:


Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…