Skip to main content

Khas untuk en suami


Dear mr hubby,

Da minggu ke-9 pregnant da saya ni. Loya2 masih ada n kadang2 tak kuar ape pun cume angin2 yang kuar. tapi kalau makan makanan yang memang baby tak suke, so akan muntah sampai takde lagi benda tu dalam perut. Yang saya notis, baby tak suke apa2 yang perasanya coklat, tak suke grape, tak suke susu, tak suke ikan bilis..

Saya tau saya jadi cepat emo lately ni. Awak jadi mangsa. Kadang2 pikir jugak kenapa emo sangat n aku tau sebab hormon tapi awak tak pecaya. Awak ingat hormon cuma bile PMS je..hehe. So b, ni saya bagi awak satu artikel tentang pregnancy ming yang ke-9. So pasni kalau saya emo, pecayalah semuanya sebab hormon.

"Many women start experiencing pregnancy related mood swings and anxiety during their pregnancy at 9 weeks. You may alternate feelings of elation with feelings of trepidation. Many pregnant women find themselves crying over small things like commercials. Remember that these emotions are perfectly normal, and largely the result of the increased number of hormones floating through your system. Higher than normal levels of progesterone in your pregnancy body can also lead to more fatigue, which can influence your moods."

Saya da mula penat balik. Mengantuk most of the time tapi try juga untuk tak layan ngantuk ni. Next week da bole buat scan lagi. Maybe bole nampak lagi clear baby kite. Suar2 jeans da tak bole nak kancing. Kalau tak rasa senak semacam je. Baju raya yang ditempah da tak muat. Kalau tunggu raya confirm terus tak bole masuk da. *sayangnye...* So plan macam nak cari baju raya siap je..bilalah nak mula hunting ni?? tak sabarnye b! hehe..

Saya tibe2 nak makan sup ayam. Yang saya buat sinri. Menyesal semalam bile awak offer nak belikan barang dapur saya tolak. Ni nak kuar da malas plak. Kalaulah ada pari2 yang bole anta kan saya ayam mentah malam2 ni b. Tak sangka terbayang2 sup ayam plak arini. Buat pekat2, taruk kentang..ishhh..tergiur saya b. Kalau ayah tau saya buat sup ayam, sure die datang KL nak makan sekali. Awak pun mesti datang skali kan b. Saya ingat kita patut beli chopper supaya awak senang nak lawat saya b. On d way tu bole saya suro awak beli ayam skali. hehe.

Puding yang saya buat semalam awak da abeskan ke belum? Nanti lain kali saya buatkan lagi eh b. Ni saya tengah dok pikir nak makan apa. Baby tak suka ikan bilis. Nak makan telur macam boring jugak. Peninglah b pikir nak makan apa. Oklah b, saya nak gi buat keje. Nanti kalau da baca blog ni, jangan lupa call saya untuk tanya apa yang saya makan tau. Bye b.

xoxo,
isterimu yang paling comel (=^u^=)v

Comments

hehehehehehe, kebiasaan nya dan mesti jd jugak...pza pun emo gile skrg dah kurg sikit...dulu silap ckp sikit je dr mulut hubby pza, pza dah mula mengalirkan air mata....hehehehehehehe=)
nurarinab said…
tau xpe..emo sungguh.pelik jugak kdg2 nape emo sgt..hehehe..mmg sbb hormon tp diorg ni xnak caye tau..
Intan Inn said…
arina..mmglah org preggy nie mcm ood ader tau..saya dah lalui semua tue..pengalaman mcm2..kadang2 hubby tak faham..tapi dah biasa dah ok..harap bersabar dgn kerenah kita kan ...

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…