C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, July 19, 2010

Khas untuk en suami


Dear mr hubby,

Da minggu ke-9 pregnant da saya ni. Loya2 masih ada n kadang2 tak kuar ape pun cume angin2 yang kuar. tapi kalau makan makanan yang memang baby tak suke, so akan muntah sampai takde lagi benda tu dalam perut. Yang saya notis, baby tak suke apa2 yang perasanya coklat, tak suke grape, tak suke susu, tak suke ikan bilis..

Saya tau saya jadi cepat emo lately ni. Awak jadi mangsa. Kadang2 pikir jugak kenapa emo sangat n aku tau sebab hormon tapi awak tak pecaya. Awak ingat hormon cuma bile PMS je..hehe. So b, ni saya bagi awak satu artikel tentang pregnancy ming yang ke-9. So pasni kalau saya emo, pecayalah semuanya sebab hormon.

"Many women start experiencing pregnancy related mood swings and anxiety during their pregnancy at 9 weeks. You may alternate feelings of elation with feelings of trepidation. Many pregnant women find themselves crying over small things like commercials. Remember that these emotions are perfectly normal, and largely the result of the increased number of hormones floating through your system. Higher than normal levels of progesterone in your pregnancy body can also lead to more fatigue, which can influence your moods."

Saya da mula penat balik. Mengantuk most of the time tapi try juga untuk tak layan ngantuk ni. Next week da bole buat scan lagi. Maybe bole nampak lagi clear baby kite. Suar2 jeans da tak bole nak kancing. Kalau tak rasa senak semacam je. Baju raya yang ditempah da tak muat. Kalau tunggu raya confirm terus tak bole masuk da. *sayangnye...* So plan macam nak cari baju raya siap je..bilalah nak mula hunting ni?? tak sabarnye b! hehe..

Saya tibe2 nak makan sup ayam. Yang saya buat sinri. Menyesal semalam bile awak offer nak belikan barang dapur saya tolak. Ni nak kuar da malas plak. Kalaulah ada pari2 yang bole anta kan saya ayam mentah malam2 ni b. Tak sangka terbayang2 sup ayam plak arini. Buat pekat2, taruk kentang..ishhh..tergiur saya b. Kalau ayah tau saya buat sup ayam, sure die datang KL nak makan sekali. Awak pun mesti datang skali kan b. Saya ingat kita patut beli chopper supaya awak senang nak lawat saya b. On d way tu bole saya suro awak beli ayam skali. hehe.

Puding yang saya buat semalam awak da abeskan ke belum? Nanti lain kali saya buatkan lagi eh b. Ni saya tengah dok pikir nak makan apa. Baby tak suka ikan bilis. Nak makan telur macam boring jugak. Peninglah b pikir nak makan apa. Oklah b, saya nak gi buat keje. Nanti kalau da baca blog ni, jangan lupa call saya untuk tanya apa yang saya makan tau. Bye b.

xoxo,
isterimu yang paling comel (=^u^=)v

3 comments:

Hafiza Abdul Latiff said...

hehehehehehe, kebiasaan nya dan mesti jd jugak...pza pun emo gile skrg dah kurg sikit...dulu silap ckp sikit je dr mulut hubby pza, pza dah mula mengalirkan air mata....hehehehehehehe=)

nurarinab said...

tau xpe..emo sungguh.pelik jugak kdg2 nape emo sgt..hehehe..mmg sbb hormon tp diorg ni xnak caye tau..

Intan Inn said...

arina..mmglah org preggy nie mcm ood ader tau..saya dah lalui semua tue..pengalaman mcm2..kadang2 hubby tak faham..tapi dah biasa dah ok..harap bersabar dgn kerenah kita kan ...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails