Skip to main content

Nasi Biru


Masalah bila da mula mengidam..Tiba2 nak makan nasi biru. Aduh, sedapnya. Dulu masa belajar kat UPM ke main senang nak cari sekarang punyalah susah. Semalam ada jual kat pasar malam, tapi aku ni dok tunggu sejam setengah tapi kedai dia tak bukak2. Salah aku jugak sebab datang pukul 3 petang..hahaha (semangat tak ingat) Sabar jelah. Search dalam internet, ada kat Belanga, The Gardens. Semua nasi authentic melayu die jual tapi harga sepinggan RM12-13. Alamak, menangis airmata darah. Kalau ada en suami bole juga ajak die makan situ kan.

Jangan taktau, aku pregnant2 ni suka betul nasi2 yang macam nasi lemak ayam, nasi dagang, nasi kerabu, nasi ayam..especially yang warung punye. Macam sedap je kalau dapat makan. Tergiur tekak bile bayangkan kesedapan diorang tu. Takdelah nak layan jugak ngidam2 ni sebenarnya tapi yang nasi kerabu ni memang da beberapa minggu aku teringin. Mula taknak layan tapi asiklah dok ingat2.

Petang ni nak try gi cari kat pasar malam taman medan. Redah jelahkan walau taktau betul ke tak jalan yang aku sangka tu. hehe. Mintak2 makbullah doa aku hari ni sebab hari ni nisfu Syaaban. Barulah aku paham nape orang mengidam kalau tak dapat benda dia nak tu bole nangis. Susah nak cakap rasa teringin nak makan dengan mengidam. Gelodak nak kan benda tu lain macam tau.

Kalau tak dapat kenalah tunggu esok.. sobbbbb :'(

p/s: tengok gambar kat atas tu aku macam rasa nak seluk tangan amik nasi2 tu..

Comments

Nasi Kerabu kat belanga sangat sedap ok!
iEjA said…
kesiannye b..
dulu ms ja ofis pj tiap2 pagi ade jual nasi kerabu bwh tgge stsn lrt asia jaye tu.kalo xdpt cari kt pasar mlm arini try g cr kt sane k.. ;)
gudluck b!
fanadz said…
weh..nape tak dtg je serdang..ko kat kl kan.bukan jauh sgt.huhu. semalam kan hari pasar malam.kalo ko dtg, bole makan nasik kerabu wan atiq or nasik makcik yg jual tepi jalan tu.huhu.aku pulak terase lapo.
nurarinab said…
arghhh..sedapnye..korg ni buat i tergeliur u..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…