C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, July 27, 2010

Nasi Biru


Masalah bila da mula mengidam..Tiba2 nak makan nasi biru. Aduh, sedapnya. Dulu masa belajar kat UPM ke main senang nak cari sekarang punyalah susah. Semalam ada jual kat pasar malam, tapi aku ni dok tunggu sejam setengah tapi kedai dia tak bukak2. Salah aku jugak sebab datang pukul 3 petang..hahaha (semangat tak ingat) Sabar jelah. Search dalam internet, ada kat Belanga, The Gardens. Semua nasi authentic melayu die jual tapi harga sepinggan RM12-13. Alamak, menangis airmata darah. Kalau ada en suami bole juga ajak die makan situ kan.

Jangan taktau, aku pregnant2 ni suka betul nasi2 yang macam nasi lemak ayam, nasi dagang, nasi kerabu, nasi ayam..especially yang warung punye. Macam sedap je kalau dapat makan. Tergiur tekak bile bayangkan kesedapan diorang tu. Takdelah nak layan jugak ngidam2 ni sebenarnya tapi yang nasi kerabu ni memang da beberapa minggu aku teringin. Mula taknak layan tapi asiklah dok ingat2.

Petang ni nak try gi cari kat pasar malam taman medan. Redah jelahkan walau taktau betul ke tak jalan yang aku sangka tu. hehe. Mintak2 makbullah doa aku hari ni sebab hari ni nisfu Syaaban. Barulah aku paham nape orang mengidam kalau tak dapat benda dia nak tu bole nangis. Susah nak cakap rasa teringin nak makan dengan mengidam. Gelodak nak kan benda tu lain macam tau.

Kalau tak dapat kenalah tunggu esok.. sobbbbb :'(

p/s: tengok gambar kat atas tu aku macam rasa nak seluk tangan amik nasi2 tu..

4 comments:

Hafiza Abdul Latiff said...

Nasi Kerabu kat belanga sangat sedap ok!

iEjA said...

kesiannye b..
dulu ms ja ofis pj tiap2 pagi ade jual nasi kerabu bwh tgge stsn lrt asia jaye tu.kalo xdpt cari kt pasar mlm arini try g cr kt sane k.. ;)
gudluck b!

fanadz said...

weh..nape tak dtg je serdang..ko kat kl kan.bukan jauh sgt.huhu. semalam kan hari pasar malam.kalo ko dtg, bole makan nasik kerabu wan atiq or nasik makcik yg jual tepi jalan tu.huhu.aku pulak terase lapo.

nurarinab said...

arghhh..sedapnye..korg ni buat i tergeliur u..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails