C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, August 4, 2010

3 bulan = 12 minggu


Lama betul tak update blog. Bukan apa, sibuk yang amat. Mengalahkan PM. Banyak event2 besar yang jadi sebenarnya. Penat jygak sebenarnya sebab kemas mengemas rumah untuk pindah. Tarikh nak pindah pun takde lagi. Kalau ikutkan hati memang macam nak lepak lagi sebab tak sempat nak kemas habis2. Taksempat nak setelkan kelas mengajar kat UM. Tak sempat nak gii studio amik gambar pakai jubah. Tak sempat nak makan2 dengan kawan2 dulu. Haihhhh..mencik!!!


Nantilah, aku buat satu entri khas pasal aku konvo Selasa lepas :) Seronok da habis belajar tapi perjuangan belum tamat lagi. Insyallah semuanya akan terbayar lepas ni. Aku excited nak citer pasal check up baby baru2 ni. Perut da buncit sket. Kalau pakai baju memang dia terbonjol sket. Haha. Orang mesti ingat budak ni makan banyak sampai buncit perut dia. Jalan da mula menonggek. Pinggang sakit2. Malam2 mesti terjaga pukul 4 pagi n kena sapu minyak yuyee untuk hilangkan sakit pinggang. Kalau en suami ada lagilah ngada2. Bangun kejut die, merengek2 macam budak kecik yang nak susu tu, suro die sapukan minyak. Terpaksalah en suami bangun layan bini dia yang sorang ni.


oh, lupa..pasal cek up baby. Baby sama macam gambar kat sebelah tu. Sangat comel dan sangat aktif. Bila doc letak je alat scan tu, dia pun tunjuklah aksi2 comel dia dalam perut tu. Lagi plak bila dia tau ayah dia ada sama. Bukan setakat swimming kat dalam tu, menendang2 skali. Teringat2 dia bergerak2 dalam perut ni. Doc kata kalau nak breastfeed kena minum susu sehari 3 gelas, betul ke? tak banyak sangat ke?


Gambar cek up baby ada tapi taktau macam mana nak letak dalam blog ni sebab pakai laptop ibu. Sekarang da 3 bulan. So da lepas masa kritikal orang cakap. Masa 3 bulan pertama tu kena jaga betul2 pemakanan semua sebab masa tulah banyak organ2 penting die terbentuk. Aku hari2 berdoa semoga baby ni berkembang dengan sehat n selamat.

Macam nilah baby aku dalam perut aritu..tak sabar nak tunggu die membesar :)

2 comments:

Intan Inn said...

mesti cute kan arina time nie..comel kecik jer mcm kita..bila preggy semua org pandang agaknyer budak nie makan bayak perut buncit..betul mcm kata u tadi..

dilaOHdila said...

salam cik Nab, tahniah. moga baby cepat membesar erk.....

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails