C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, August 24, 2010

Rumah Sewa Wanted

Banyak advice dapat dari kawan2 pasal stroller. Tq..sangat2 menghargai idea korang tu. Rasanya aku dan en suami decide untuk beli stroller yang tak lebih 300 je. Banyak sources untuk cari stroller yang branded2 tu tapi still affordable. Yelah, kalau tengok sekarang ni, baju2 branded macam POLO, Burberry, CK sume ade for babies n murah2. Pada aku, asal benda tu nampak cantik n selesa for my junior, aku on je.

So stroller da lepas. Sekarang tengah pening pasal rumah sewa. Next week nak angkut barang dari KL n bawak balik ke JB. Rumah tak dapat lagi. Bila jumpa rumah biasanya orang da chop awal dari kitorang. So terlepas peluang. At last en suami kata dok lah mana2 pun dia ok je sebab die nak merempit je gi keje. Rempit2 jugak tapi jalan ke PG tu, lori banyak n kalo nak cakap pasal accident..huishhh..mintak dijauhkan..

Dapat rumah macam ni, aku beli terus rumah ni nanti (ihsan blog firstari)

Plan asal nak cari rumah dekat Taman Daya or Taman Setia Indah. Kalo bole rumah bawah setingkat. Kalo macam kat JB ni, 600 memang bole dapat rumah bawah. Aku taknak rumah bertingkat2 sebab aku risau kalau anak aku da pandai jalan nanti, mulalah dia nak explore kegunaan tangga bagai. Nanti kalau dia da buat stunt, bukan dia nangis, aku yang nagis plak. So setahun 2 ni bialah rumah setingkat je. Barang pun bukan banyak, so cukuplah rumah yang biasa2 aje.

Sampai sekarang tak dapat rumah lagi. Arini aku nak tengok rumah dekat Taman Sri Skudai plak. Kalau dapat sana pun ok aku rasa. Aku dekat dengan UTM, nak gi lab senang, nak balik keje pun senang n kalau baby da ada, aku bole anta n amik dia dari babysitter dengan mudah sket. Kalau ade sape2 tau rumah sewa dekat area Setia Indah n Taman Daya, bolelah inform kat aku.

p/s: Tak sabar da nak pindah rumah sebab risau dengan barang2 yang ditinggalkan kat KL tu.

2 comments:

moodsyschmoodsy said...

arina,kat taman sri skudai mmg area rumah setingkat..tu area rumah kite masa kecik2 dulu.taman sri putri pun rumah dia oke2 gak.nmpknya,kalau awak dpt rumah kat skudai,dah dekat dah ngn rumah kite skrg ni.pulai perdana.tp pulai perdana sume double storey & sangat dekat dgn utm.ada rezeki,insya'Allah kite jmpa2 ye.. ;) ~happy house-hunting ya!

Mummy Chubby said...

cubala survey kat bukit mewah, taman johor, munsyi ibrahim..kat situ ramai komuniti melayu.taman daya byk rumah lama.kat sri austin de gak umah nak jual.160k dh siap renovate, extend & auto gate.kalo nak bli la...jp perdana pn de gak single storey.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails