Skip to main content

Rumah Sewa Wanted

Banyak advice dapat dari kawan2 pasal stroller. Tq..sangat2 menghargai idea korang tu. Rasanya aku dan en suami decide untuk beli stroller yang tak lebih 300 je. Banyak sources untuk cari stroller yang branded2 tu tapi still affordable. Yelah, kalau tengok sekarang ni, baju2 branded macam POLO, Burberry, CK sume ade for babies n murah2. Pada aku, asal benda tu nampak cantik n selesa for my junior, aku on je.

So stroller da lepas. Sekarang tengah pening pasal rumah sewa. Next week nak angkut barang dari KL n bawak balik ke JB. Rumah tak dapat lagi. Bila jumpa rumah biasanya orang da chop awal dari kitorang. So terlepas peluang. At last en suami kata dok lah mana2 pun dia ok je sebab die nak merempit je gi keje. Rempit2 jugak tapi jalan ke PG tu, lori banyak n kalo nak cakap pasal accident..huishhh..mintak dijauhkan..

Dapat rumah macam ni, aku beli terus rumah ni nanti (ihsan blog firstari)

Plan asal nak cari rumah dekat Taman Daya or Taman Setia Indah. Kalo bole rumah bawah setingkat. Kalo macam kat JB ni, 600 memang bole dapat rumah bawah. Aku taknak rumah bertingkat2 sebab aku risau kalau anak aku da pandai jalan nanti, mulalah dia nak explore kegunaan tangga bagai. Nanti kalau dia da buat stunt, bukan dia nangis, aku yang nagis plak. So setahun 2 ni bialah rumah setingkat je. Barang pun bukan banyak, so cukuplah rumah yang biasa2 aje.

Sampai sekarang tak dapat rumah lagi. Arini aku nak tengok rumah dekat Taman Sri Skudai plak. Kalau dapat sana pun ok aku rasa. Aku dekat dengan UTM, nak gi lab senang, nak balik keje pun senang n kalau baby da ada, aku bole anta n amik dia dari babysitter dengan mudah sket. Kalau ade sape2 tau rumah sewa dekat area Setia Indah n Taman Daya, bolelah inform kat aku.

p/s: Tak sabar da nak pindah rumah sebab risau dengan barang2 yang ditinggalkan kat KL tu.

Comments

moodsyschmoodsy said…
arina,kat taman sri skudai mmg area rumah setingkat..tu area rumah kite masa kecik2 dulu.taman sri putri pun rumah dia oke2 gak.nmpknya,kalau awak dpt rumah kat skudai,dah dekat dah ngn rumah kite skrg ni.pulai perdana.tp pulai perdana sume double storey & sangat dekat dgn utm.ada rezeki,insya'Allah kite jmpa2 ye.. ;) ~happy house-hunting ya!
Mummy Chubby said…
cubala survey kat bukit mewah, taman johor, munsyi ibrahim..kat situ ramai komuniti melayu.taman daya byk rumah lama.kat sri austin de gak umah nak jual.160k dh siap renovate, extend & auto gate.kalo nak bli la...jp perdana pn de gak single storey.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…