Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

Da 5 bulan lah..

Akhirnya setelah beberapa lama tak tengok baby dalam ni, en suami hangkut jugak ke klinik untuk scan baby ni. Yelah, bini die merengek2 macam ape je hari2. Untuk makluman kawan2, perut saya ni kecik je. Orang sume ingat baru 3 bulan tapi walhalnya da 5 bulan. Tapi my mom kata dulu dia pregnant pun kecik je perutnya tapi aku ni risau jugak. Tah baby tak cukup makan ke. Aku makan tak cukup zat ke tapi bila jumpa membe sekolej dulu da 9 bulan tapi kecik je, aku da tak risau da.hehe.

bakal membuyung~tunggu!!!!!!

Ok cite pasal scan menscan plak. Da dapat tau gender da. 90% doc kata die sure tu gendernya. Mesti korang tertanya2 ape gender die tapi nak buat surprise jugak..hehehe.. memang suke surprise2 ni. Tapi aku pun tak taulah betul ke tak sebab ada kawan aku cakap dia mula2 scan lain tapi bila da nak beranak ni tengok lain plak. So aku pun taknaklah yakin sangat dengan ape yang doc cakap. Tak kisah boy ke girl, aku happy je terima baby ni :) Yang penting dia sehat. Doc tonjuk progress pe…

Kisah Cinta yang Agung

Video ni sangat menyentuh hati dan jiwa aku. Meleleh airmata bila dengar kisah kekasih Allah ini. Mengingati umatnya yang akhir zaman ini tapi selalukah kita ingat pada baginda? Tontonlah video ini walau cuma sebentar saja.



Kami merinduimu juga wahai Rasulullah :'(

Baby Car Seat is on search

Bulan ni saya dan en suami bercadang2 untuk membeli baby carseat. Stroller da bejaya dibeli (yeepie!!!). Mesti korang tertanya2 apa stroller yang dibeli setelah pilihan2 dibuat aritu. Tunggu...nak kasi surprise gitu. haha. Carseat ni rasanya ada mengikut umur betul tak? Kalau yang newborn punye kecik sket n ade handle untuk membolehkan ia dikeluarkan dengan baby2 nye skali.So definitely akan beli yang comel2 je dulu. Yang bole muat badan dia at least sampai 7 or 8 bulan. Kalo beli yang besar ni bukan ape, die tak selesa and lagi membahayakan keselamatan juga.



2-2 carseat ni nampak tegap kan? Macam sangat comfy je kalo letak diorang dalam tu..

comel je tengok baby tu tido..dengan warna pink..sangat gegurl!

I know, this one will be a big NO NO from mr hubby..hahaha

Handle car seat tu aku tak rasa praktikal untuk di pakai masa berjalan2 di shoping kompleks. Kalo kasi kite pegang plastik2 yang penuh berisi barang lepas kite shoping kat tesco pun da tak larat. Ini plak nak bawak benda tu berj…

ermmm..i loikkkeeee

Until now I adore her taste of fashions. Pregnant and still fashionable. That's her, Nicole Richie.


Lagu2 chumel ;)

Tengah suka 2 lagu ni, satu OST 8 bulan. Tajuk dia Kanda Dinda dinyanyikan oleh Monoloque & Atilia. Sangat comel lirik n muzik die.



Satu lagi lagu omputih. Tajuk die Just the way you are nyanyian Bruno Mars. Lagi comel lirik die..hehe



Sebabkan sweet sangat nak bagi lirik die skali. Hamik nih!!!

Oh her eyes, her eyes
Make the stars look like they're not shining
Her hair, her hair
Falls perfectly without her trying

She's so beautiful
And I tell her every day

Yeah I know, I know
When I compliment her
She wont believe me
And its so, its so
Sad to think she don't see what I see

But every time she asks me do I look okay
I say

When I see your face
There's not a thing that I would change
Cause you're amazing
Just the way you are
And when you smile,
The whole world stops and stares for awhile
Cause girl you're amazing
Just the way you are

Her nails, her nails
I could kiss them all day if she'd let me
Her laugh, her laugh
She hates but I think its so sexy

She's so beautiful
And I tell he…

Hari Raya 2010

Bersawang2, berhabuk2 blog ni. Lama betul tak update. Maklum da pindah rumah baru, internet takde. Ni baru bole online. Raya macam mana kawan2? Banyak dapat duit raya? oooppss..kalau yang da masuk umur2 'muda' ni, memang kena bagi duit raya tapi aku still dapat lagi duit raya. Jangan terkejut tau..hehe.

Taun ni raya dengan family in law. Teringat dulu2 tulis blog cakap taun ni las raya sebagai anak dara. Oh betul sekarang suda menjadi istri orang dan bakal menjadi mak orang pon. Oh meriah skali..hehe. Siap ada family day pada malam raya ke 2. Meriah alam dengan game2 yang menyeronokkan :) Raya korang macam mana plak? Tak payah cakap banyak2, meh tengok gambar2 ni..layannn...(sumpah nak upload lg banyak tapi lambat nye nk upload gambar ni...ya ampun...)


First time raya as istri. Seronok. Sediakan baju raya suami, siapkan dia pagi raya. Taun ni kitorang pakai warna pic. Walaupun asalnya aku nak pakai warna pink tapi sebab baju pink yang ditempah da menyendatkan perut ku ini, aku b…