C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, September 23, 2010

Baby Car Seat is on search

Bulan ni saya dan en suami bercadang2 untuk membeli baby carseat. Stroller da bejaya dibeli (yeepie!!!). Mesti korang tertanya2 apa stroller yang dibeli setelah pilihan2 dibuat aritu. Tunggu...nak kasi surprise gitu. haha. Carseat ni rasanya ada mengikut umur betul tak? Kalau yang newborn punye kecik sket n ade handle untuk membolehkan ia dikeluarkan dengan baby2 nye skali. So definitely akan beli yang comel2 je dulu. Yang bole muat badan dia at least sampai 7 or 8 bulan. Kalo beli yang besar ni bukan ape, die tak selesa and lagi membahayakan keselamatan juga.



2-2 carseat ni nampak tegap kan? Macam sangat comfy je kalo letak diorang dalam tu..

comel je tengok baby tu tido..dengan warna pink..sangat gegurl!

I know, this one will be a big NO NO from mr hubby..hahaha

Handle car seat tu aku tak rasa praktikal untuk di pakai masa berjalan2 di shoping kompleks. Kalo kasi kite pegang plastik2 yang penuh berisi barang le
pas kite shoping kat tesco pun da tak larat. Ini plak nak bawak benda tu berjalan2. Lebih baik pkai stroller saje. Handle tu praktikal masa kite drive, letak baby dalam tu n die tertido. So kalo masa tu kite nak gi rumah sape2 or nak hantar die pade babysitter, tak yahlah kejut die bangun, bole bawak je carseat tu dengan memegang handle die ke dalam rumah. Takkan nak hangkut carseat tu dengan tangan kan..leceh amat nya.. Disebabkan tak beli stroller and carseat together-gether, kenalah cari carseat lain. Nak beli brand sama bole tapi hrganya pun menderaskan airmata. Aritu da survey2 dekat carrefour, brand baby cherry macam quite ok. Harga pun dalam range RM100 - RM200.

Tapi ada beberapa carseat yang memusykilkan aku. Kalo macam ade ertain design tu memang bole pakai dari kecik sampai besar ke sebab dia macam ada span yang bole diletak untuk newborn n baby yang besar sket? Kalau ada yang tau pasal benda ni, silalah sharing2 sebab kalau bole macam tu pun bagus juga sebab bolelah bagi die
pakai sampai die besar.

Seat macam nilah yang saya musykil..bole ke pakai untuk newborn?

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails