C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, September 29, 2010

Da 5 bulan lah..

Akhirnya setelah beberapa lama tak tengok baby dalam ni, en suami hangkut jugak ke klinik untuk scan baby ni. Yelah, bini die merengek2 macam ape je hari2. Untuk makluman kawan2, perut saya ni kecik je. Orang sume ingat baru 3 bulan tapi walhalnya da 5 bulan. Tapi my mom kata dulu dia pregnant pun kecik je perutnya tapi aku ni risau jugak. Tah baby tak cukup makan ke. Aku makan tak cukup zat ke tapi bila jumpa membe sekolej dulu da 9 bulan tapi kecik je, aku da tak risau da.hehe.

bakal membuyung~tunggu!!!!!!

Ok cite pasal scan menscan plak. Da dapat tau gender da. 90% doc kata die sure tu gendernya. Mesti korang tertanya2 ape gender die tapi nak buat surprise jugak..hehehe.. memang suke surprise2 ni. Tapi aku pun tak taulah betul ke tak sebab ada kawan aku cakap dia mula2 scan lain tapi bila da nak beranak ni tengok lain plak. So aku pun taknaklah yakin sangat dengan ape yang doc cakap. Tak kisah boy ke girl, aku happy je terima baby ni :) Yang penting dia sehat. Doc tonjuk progress perut dia, buah pinggang die, jantung die, mata die, kaki die, tangan die..berpusing2 die dok dalam perut mak die ni.

Baby ni da pandai kicking2. Tapi takdelah kuat sangat. En suami da penah rasa da. Malam masih bole tido tapi bile berdiri lama pinggang akan sakit n kaki pun da mula lenguh. Bila malam time tengok tv, aku memang hulur kaki je kat en suami. bukan nak suro die gigit eh tapi nak mintak die tolong picitkan. Lagi2 kat tumit kaki tu.

Hujung minggu ni adikku bertunang. Aceh gitu..mengikut jejak langkah kakaknya, bulan 10. Die plan bulan 2 nak kawen sama macam kakak die jugak tapi masa tu aku tengah sarat or maybe da beranak pun dan sedang berpantang. So, aku mintak die buat bila aku da abes pantang. Barulah mak bole melaram noq. Pakai baju ada shape sket :P

Semalam pegi Jakel. Ternampak satu kain lawa. Da tengok2, pegang2 n da angau pun..huarghhh.. B, saya da mengidam nak kain tu (bole guna alasan mengidam ke??). En suami cakap kalo ada duit belilah..sampai hati betul die cakap macam tu. Aku tau sebenarnya die jeles sebab die tak bole nak buat baju melayu kain bunga2 (sebenarnya die malas nak layan bini die ade 5 pasang kain tak tempah buat baju lagi..hahaha).

p/s: aku pecaya arini aku akan kembali ke jakel mencari diriku yang masih hilang (acehh ayat tak bole tahan) *kalo da pompuan, buyung tak buyung memang macam gini*

2 comments:

Hafiza Abdul Latiff said...

betul3, kalau dah label kaki shopping buyong pun tetap menyopping kan :P

nic said...

beee...so sweet... bila la nk rase perasaan mcm bee ni...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails