C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, September 17, 2010

Hari Raya 2010

Bersawang2, berhabuk2 blog ni. Lama betul tak update. Maklum da pindah rumah baru, internet takde. Ni baru bole online. Raya macam mana kawan2? Banyak dapat duit raya? oooppss..kalau yang da masuk umur2 'muda' ni, memang kena bagi duit raya tapi aku still dapat lagi duit raya. Jangan terkejut tau..hehe.

Taun ni raya dengan family in law. Teringat dulu2 tulis blog cakap taun ni las raya sebagai anak dara. Oh betul sekarang suda menjadi istri orang dan bakal menjadi mak orang pon. Oh meriah skali..hehe. Siap ada family day pada malam raya ke 2. Meriah alam dengan game2 yang menyeronokkan :) Raya korang macam mana plak? Tak payah cakap banyak2, meh tengok gambar2 ni..layannn...(sumpah nak upload lg banyak tapi lambat nye nk upload gambar ni...ya ampun...)


First time raya as istri. Seronok. Sediakan baju raya suami, siapkan dia pagi raya. Taun ni kitorang pakai warna pic. Walaupun asalnya aku nak pakai warna pink tapi sebab baju pink yang ditempah da menyendatkan perut ku ini, aku beli baju lain warna pic. Da pakai lawa2, mulalah sesi ampun menampun ni. Nangis2 mintak ampun padahal tiap2 ari pun kena mintak maaf jugak tapi time raya ni biasalah, overacting sket. hehe. Kalo tengok gambar memang tak nampak perut aku ni. Perut aku memang macam tak besar sangat.

Cuba bayangkan taun depan raya da ade anak plak..Wah, bertambah meriah gitu..Bole belikan baju melayu yang chumel2 tu..eh skali baju kurung. Hehehe.. Raya ke3 baru gerak balik ke BP. Tak sempat balik kampung pun sebab esoknye ayah da keje. Kitorang pun sampai da nak petang. Raya ke4 masa nak balik ke JB barulah pegi rumah atuk n makcik2 di BP. Makcik2 kat JB tak sempat lagi kitorang nak lawat. So rasanya sepanjang Syawal ni memang aktiviti berjalan jelah.

Sempena aidilfitri ni (walaupun tau da lambat amat) aku naklah mintak ampun dan maaf kepada semua blogger n kawan2 kalau ada salah dan silap. Kalau nak duit raya kena datang raya rumah n umur mesti bawah 17tahun. Kalau tak makan kuih raya jelah..hehe..

4 comments:

dilaOHdila said...

selamat hari raya cik nab...
warna pitch sungguh menggoda

RoZiA aHmAd said...

selamat hari raya arina...
meriah raya taun nie
erm....mmgla tak nampak sgt kebuyungan perut tu

Hafiza Abdul Latiff said...

selamat hari raya, ingat dah tak berblog lagi :P
Badan kamu sungguh maintain ok!jeles!

nurarinab said...

Selamat Hari Raya kawan2..Perut da ade cume mmg dlm gmbr x nmpk.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails