Skip to main content

Hari Raya 2010

Bersawang2, berhabuk2 blog ni. Lama betul tak update. Maklum da pindah rumah baru, internet takde. Ni baru bole online. Raya macam mana kawan2? Banyak dapat duit raya? oooppss..kalau yang da masuk umur2 'muda' ni, memang kena bagi duit raya tapi aku still dapat lagi duit raya. Jangan terkejut tau..hehe.

Taun ni raya dengan family in law. Teringat dulu2 tulis blog cakap taun ni las raya sebagai anak dara. Oh betul sekarang suda menjadi istri orang dan bakal menjadi mak orang pon. Oh meriah skali..hehe. Siap ada family day pada malam raya ke 2. Meriah alam dengan game2 yang menyeronokkan :) Raya korang macam mana plak? Tak payah cakap banyak2, meh tengok gambar2 ni..layannn...(sumpah nak upload lg banyak tapi lambat nye nk upload gambar ni...ya ampun...)


First time raya as istri. Seronok. Sediakan baju raya suami, siapkan dia pagi raya. Taun ni kitorang pakai warna pic. Walaupun asalnya aku nak pakai warna pink tapi sebab baju pink yang ditempah da menyendatkan perut ku ini, aku beli baju lain warna pic. Da pakai lawa2, mulalah sesi ampun menampun ni. Nangis2 mintak ampun padahal tiap2 ari pun kena mintak maaf jugak tapi time raya ni biasalah, overacting sket. hehe. Kalo tengok gambar memang tak nampak perut aku ni. Perut aku memang macam tak besar sangat.

Cuba bayangkan taun depan raya da ade anak plak..Wah, bertambah meriah gitu..Bole belikan baju melayu yang chumel2 tu..eh skali baju kurung. Hehehe.. Raya ke3 baru gerak balik ke BP. Tak sempat balik kampung pun sebab esoknye ayah da keje. Kitorang pun sampai da nak petang. Raya ke4 masa nak balik ke JB barulah pegi rumah atuk n makcik2 di BP. Makcik2 kat JB tak sempat lagi kitorang nak lawat. So rasanya sepanjang Syawal ni memang aktiviti berjalan jelah.

Sempena aidilfitri ni (walaupun tau da lambat amat) aku naklah mintak ampun dan maaf kepada semua blogger n kawan2 kalau ada salah dan silap. Kalau nak duit raya kena datang raya rumah n umur mesti bawah 17tahun. Kalau tak makan kuih raya jelah..hehe..

Comments

dilaOHdila said…
selamat hari raya cik nab...
warna pitch sungguh menggoda
RoZiA aHmAd said…
selamat hari raya arina...
meriah raya taun nie
erm....mmgla tak nampak sgt kebuyungan perut tu
selamat hari raya, ingat dah tak berblog lagi :P
Badan kamu sungguh maintain ok!jeles!
nurarinab said…
Selamat Hari Raya kawan2..Perut da ade cume mmg dlm gmbr x nmpk.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…