Skip to main content

My Wishlist

Saya teramatlah teringin nak gi berjalan2 dan bercuti2 bersama em suami. Mula ingatkan nak gi Sabah akhir taun ni tapi masa tu perut da memboyot. Sure diorang tak bagi naik kapalterbang. Ajak en suami gi pantai mandi manda tapi diorang kata tak elok ke pantai preggy2 ni. Nak gi jalan2 kat KL pun susah sebab every weekend schedule full plus en suami keje alternate saturday *sigh*

Saya nak soping2. Aritu teringin sangat nak beli jam tali kulit warna coklat kayu tapi tak jumpa pun design yang berkenan di hati. Tak kisahlah kalau takde jenama pun yang penting dapat pattern n design yang aku nak tapi takde. Pastu nak beli handbag jugak tapi takde jugak design yang dicari. Aku nak beli Fendi Squirrel Spy Bag tapi pattern tu da lama sangat. Takde lagi kat pasaran. Kalo cari dekat Petaling Street pun mesti hampa. Cari yang ala2 beg tu pun tak jumpa.


Pattern simple macam ni pun susah jugak nak cari..*sigh*

Nilah beg tupai tapi aku nak yang kaler brownish

Sedih sungguh :'( berguling2 menangis atas lantai nak mintak beg tangan. Lepas tu kalau baca ada letak pasal nak beli kain baru kan..hampa ok.. Tak sempat2 nak ke Gulati's dan Jakel. MENCI!!!!!Sekarang ni rasa nak cari ballet shoes warna hitam..tapi aku percaya aku akan hampa. Kasut yang aku minat dulu takde tapi sekarang bile da preggy barulah die kuar. Dulu ade tapi harga mahal gaban. yang murah2 sket ni susah betul nak dapat. Tapi sekarang melambak plak aku jumpa. MENCI LAGI SKALI!!!!!!!!

Oxford heels kalau Clarks memang banyak tapi harga mahal sangat..huhu..tak mampu bile da jumpa yang mampu dibeli preggy macam mana nak pakai :'(

Ni nak beli barang kat internaet, kredit kad plak tak bole nak pakai. Tah pe lagi lah masalah dia..Adoyaiiii...

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…