Skip to main content

This is a public apology for u makcik..

Haa..seronok aku nak menulis blog pagi2 ni. Melenting2 makcik tu bila baca blog aku pasal dia. Tinggalkan komen anonymous tapi makcik, saya ni tak buta IT lagi. Saya bole track komen tu dari sape..Makcik ni kalau hantar emel muhasabah diri kemain lagi. Macam baik sangat tapi bila benda2 macam ni jadi, terlihat sangat kebusukan hati kamu tu. Makcik, dalam blog saya ni walaupun blog tu untuk kamu, tapi saya takde pun cakap makcik bodoh. Tapi makcik cakap saya bodoh. Yer makcik, saya memang bodoh. Saya tak pernah rasa saya ni pandai. Makcik cakap saya kurang ajar yer. Memang saya kurang ajar..tapi dengan orang yang kurang ajar jugak. Kita samalah kan..sebab komen makcik tu pun kurang ajar jugak. Kalau sungguh kamu tu tak kurang ajar, maka seharusnya kamu menasihatkan saya dengan baik atau mungkin lebih baik diam dan berdoa semoga Allah membuka hati kami semua menerima makcik.


lain kali tulislah nama makcik, baru nampak berani

Makcik, saya mintak maaf yer sebab buat makcik marah dan terasa dengan kata2 saya dalam blog ni. Mak bapak saya ajar saya dengan baik, menghormati orang tua dan saya rasa saya tak pernah lagi berkata kasar dengan makcik atau menunjukkan perlakuan yang tidak baik pada makcik. Blog ni tempat saya meluahkan perasaan dan saya tidak juga menulis nama makcik pada blog ni, maka sape2 pun bole jadi orangnya tapi makcik terasa lebih2 (sape makan cili die terasa pedasnya).

Kami mintak maaf kerana terkasar bahasa dengan makcik tapi kami juga tersinggung dengan kata2 makcik. Kami tidak akan berhubung lagi selepas ini kerana khuatir setiap kata akan disalah ertikan. Maafkan kami sekali lagi yer makcik. (ikhlas dari kami adik beradik)

Comments

~ SueHarriz ~ said…
reti jugak dia guna nama anon ye.
JuliEt said…
is she a really 'makcik' ? spoilt.
JuliEt said…
mcm nie punya 'makcik' pun ada..chill chill, jgn layan sgt org camni oke, take care of your baby.
nurarinab said…
annoying giler die ni sue..
nurarinab said…
yerp..a makcik n a doctor..mcm x caye kan..
adreen said…
kau nak aku buat entri pasal makcik x? lazat barangkali
huhuh.cane ko trace die b?
nurarinab said…
pelik: aku berbesar ht kalo ko bt entri psl die..hehe

fara: kan ade feedjit tu, die akn bgtau dr mn reader kite n kalo ade website, die akn bg skali..
ooo.aah.btol la. ade feedjit.hehe.

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…