Skip to main content

Hana Tajima

I knew her when I was looking for a tutorial on how to wear a scarf (kunun2 nak blaja pakai shwal..tapi rasanya memang muka ni type2 huduh pakai shawl. Kalau ada sape2 yang hustler tolonglah tunjukkan) few months ago on youtube. She's super cute and very fashionable. I think I love her style because she always go for a minimal option. Well, less is more. Not over do it and just nice for women with hijab. So I introduce you too Hana Tajima.




Comei kan?? Mintak2 baby terkenan muka dia..hehe. I think she's a best friend to Yuna. Dia ni mix sebab tu comei aje rupenye. Mix Jepun omputih. Kalau rajin nanti korang singgahlah blog dia. Memang bagi tips fesyen aje dia. Kalau search macam mana nak pakai shawl dalam youtube tu mesti korang jumpa video dia. Dia serkup shawl macam tu pun da comei da..Kalau aku pakai macam tu mesti hubby ingat aku nak dok rumah tak pun pi pasar.

p/s: B, nak pakai macam tu bole? Bole jadi comel macam dia tak?


Comments

i3na said…
cubalah mesti chumel sebab muka u pun chumel babyface gitu.. tryler.. yang simple dulu.. then baru leh try buat pelbagai fesen
SoFiA.opY said…
Arinaaa!i think ur fashion sense ade sikit macam dia, u pon cute jugak tak payah mintak ijin suami, i bagi je u pakai tudung cemana2 pon!hahah

lg satu, pakai shawl ni kene confident je kot.campak dlm longkang je apa org kata, yg penting kita suka ;)

bye :p
nurarinab said…
Thanx bg couragement..awk pkai lawa je shawl2 tu..nnt ajrlah mcm mn.. :)
nurarinab said…
opy dear..thanx!nnt 1 day i try n show u guys mcm mn ok ;) korg sume mmg pkai cntk2 shawl tu..i blm berani lg..huhu
puterihannan said…
chanteq kan hana tuh... :D
moodsyschmoodsy said…
arina, i luv hana tajima too! fyi,i did try hana's hijab style & it was soo freakin' easy! hubby kata mcm minah arab plak..cuma cokelat cket..hahah! ;) and yeah,it kindda needs that extra confident to wear it coz that sort of style do stand out from the typical styles yg kita slalu tgk..kalau awk pakai mesti kiuutt! amik gmbr byk2 okeh! :))
cik tim said…
ct dh lame ikut blog dia, mmg dia sgt sweet n dia nye design mmg fresh sgt, ct suke :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…