Skip to main content

Hana Tajima

I knew her when I was looking for a tutorial on how to wear a scarf (kunun2 nak blaja pakai shwal..tapi rasanya memang muka ni type2 huduh pakai shawl. Kalau ada sape2 yang hustler tolonglah tunjukkan) few months ago on youtube. She's super cute and very fashionable. I think I love her style because she always go for a minimal option. Well, less is more. Not over do it and just nice for women with hijab. So I introduce you too Hana Tajima.




Comei kan?? Mintak2 baby terkenan muka dia..hehe. I think she's a best friend to Yuna. Dia ni mix sebab tu comei aje rupenye. Mix Jepun omputih. Kalau rajin nanti korang singgahlah blog dia. Memang bagi tips fesyen aje dia. Kalau search macam mana nak pakai shawl dalam youtube tu mesti korang jumpa video dia. Dia serkup shawl macam tu pun da comei da..Kalau aku pakai macam tu mesti hubby ingat aku nak dok rumah tak pun pi pasar.

p/s: B, nak pakai macam tu bole? Bole jadi comel macam dia tak?


Comments

i3na said…
cubalah mesti chumel sebab muka u pun chumel babyface gitu.. tryler.. yang simple dulu.. then baru leh try buat pelbagai fesen
SoFiA.opY said…
Arinaaa!i think ur fashion sense ade sikit macam dia, u pon cute jugak tak payah mintak ijin suami, i bagi je u pakai tudung cemana2 pon!hahah

lg satu, pakai shawl ni kene confident je kot.campak dlm longkang je apa org kata, yg penting kita suka ;)

bye :p
nurarinab said…
Thanx bg couragement..awk pkai lawa je shawl2 tu..nnt ajrlah mcm mn.. :)
nurarinab said…
opy dear..thanx!nnt 1 day i try n show u guys mcm mn ok ;) korg sume mmg pkai cntk2 shawl tu..i blm berani lg..huhu
puterihannan said…
chanteq kan hana tuh... :D
moodsyschmoodsy said…
arina, i luv hana tajima too! fyi,i did try hana's hijab style & it was soo freakin' easy! hubby kata mcm minah arab plak..cuma cokelat cket..hahah! ;) and yeah,it kindda needs that extra confident to wear it coz that sort of style do stand out from the typical styles yg kita slalu tgk..kalau awk pakai mesti kiuutt! amik gmbr byk2 okeh! :))
cik tim said…
ct dh lame ikut blog dia, mmg dia sgt sweet n dia nye design mmg fresh sgt, ct suke :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…