C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, November 8, 2010

More baby stuff

Semalam Ahad sudah berada di rumah. Baju menimbun perlu dicuci. Nasib ada manusia yang meng'invented' washing machine. Ringanlah beban hidup sikit. Tiba2 En suami ajak pi shoping barang baby petang tu. Wee..seronok. Tinggal barang2 toiletries dia dengan feeding dia macam botol susu etc sume tu je yang belum dibeli. Yang lain rasanya da ok.


muke serius tak bole blah..ingat orang takutlah tu :P

Baby cot suda dibeli. Belum pasang lagi. En suami kata tunggulah bulan 1 nanti baru pasang. Bilik baby pun tak tau nak buat kat mana. Aku rasa aku akan guna bilik belakang je sebab bilik tu tak dipakai lagi dan paling dekat dengan dapur cuma nanti masa tido sorong jelah katil dia gi bilik kitorang. Baby cot ni brand baby cherry. Paling murah yang kitorang jumpa setakat ni. Dalam RM200 saja. Tapi bole pakai sampai umur dia 2 tahun kot..(agaknyalah). Sangat ceria baby cot dia ni. Colourful n penuh gambar2 kartun kat keliling die (lupe nak amik gambar).

Then kitorang beli jugak dia punya lampin, blanket dia, tuala dia, bantal dia n tambah lagi mittens n booties die. Sarung2 bantal n tilam dia pun kitorang da beli. Ni nak cari almari untuk letak barang2 baby. Aku nak beli wardrobe je yang atas dia luas sikit supaya aku bole salinkan lampin or pakaikan baju dia atas tu je. Banyak jugak survey2 wardrobe ni tapi harga sume tak reasonable. Melampau sangat mahalnya.


barang2 baby ni buat aku rambang matalah..mencik!!

jam baru..thanx b!!muah2 *samakan macam yang aku nak cari dalam entri lepas*

Takpe slow2lah cari. Ni tengah pikir mana nak buat scan 3D/4D baby. Tak sabar nak tengok dia muka sape..hehehe

1 comment:

-fizA- said...

minggu lepas (masa preg 32 minggu, aku g klinik pakar annur nak wat scan 3D. Dah sampai tu, jumpa la kerani kat kaunter depan. tapi derang cakap doc kat situ tak mau buat lagi dah. katanya, nanti bacaan tak tepat la.. effect akt baby la.. kalo nak buat, kene buat masa 28 minggu.. tak tau la nape derang cakap macam tu sebab kat tempat lain boleh jer...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails