Skip to main content

More baby stuff

Semalam Ahad sudah berada di rumah. Baju menimbun perlu dicuci. Nasib ada manusia yang meng'invented' washing machine. Ringanlah beban hidup sikit. Tiba2 En suami ajak pi shoping barang baby petang tu. Wee..seronok. Tinggal barang2 toiletries dia dengan feeding dia macam botol susu etc sume tu je yang belum dibeli. Yang lain rasanya da ok.


muke serius tak bole blah..ingat orang takutlah tu :P

Baby cot suda dibeli. Belum pasang lagi. En suami kata tunggulah bulan 1 nanti baru pasang. Bilik baby pun tak tau nak buat kat mana. Aku rasa aku akan guna bilik belakang je sebab bilik tu tak dipakai lagi dan paling dekat dengan dapur cuma nanti masa tido sorong jelah katil dia gi bilik kitorang. Baby cot ni brand baby cherry. Paling murah yang kitorang jumpa setakat ni. Dalam RM200 saja. Tapi bole pakai sampai umur dia 2 tahun kot..(agaknyalah). Sangat ceria baby cot dia ni. Colourful n penuh gambar2 kartun kat keliling die (lupe nak amik gambar).

Then kitorang beli jugak dia punya lampin, blanket dia, tuala dia, bantal dia n tambah lagi mittens n booties die. Sarung2 bantal n tilam dia pun kitorang da beli. Ni nak cari almari untuk letak barang2 baby. Aku nak beli wardrobe je yang atas dia luas sikit supaya aku bole salinkan lampin or pakaikan baju dia atas tu je. Banyak jugak survey2 wardrobe ni tapi harga sume tak reasonable. Melampau sangat mahalnya.


barang2 baby ni buat aku rambang matalah..mencik!!

jam baru..thanx b!!muah2 *samakan macam yang aku nak cari dalam entri lepas*

Takpe slow2lah cari. Ni tengah pikir mana nak buat scan 3D/4D baby. Tak sabar nak tengok dia muka sape..hehehe

Comments

-fizA- said…
minggu lepas (masa preg 32 minggu, aku g klinik pakar annur nak wat scan 3D. Dah sampai tu, jumpa la kerani kat kaunter depan. tapi derang cakap doc kat situ tak mau buat lagi dah. katanya, nanti bacaan tak tepat la.. effect akt baby la.. kalo nak buat, kene buat masa 28 minggu.. tak tau la nape derang cakap macam tu sebab kat tempat lain boleh jer...

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…