Skip to main content

More baby stuff

Semalam Ahad sudah berada di rumah. Baju menimbun perlu dicuci. Nasib ada manusia yang meng'invented' washing machine. Ringanlah beban hidup sikit. Tiba2 En suami ajak pi shoping barang baby petang tu. Wee..seronok. Tinggal barang2 toiletries dia dengan feeding dia macam botol susu etc sume tu je yang belum dibeli. Yang lain rasanya da ok.


muke serius tak bole blah..ingat orang takutlah tu :P

Baby cot suda dibeli. Belum pasang lagi. En suami kata tunggulah bulan 1 nanti baru pasang. Bilik baby pun tak tau nak buat kat mana. Aku rasa aku akan guna bilik belakang je sebab bilik tu tak dipakai lagi dan paling dekat dengan dapur cuma nanti masa tido sorong jelah katil dia gi bilik kitorang. Baby cot ni brand baby cherry. Paling murah yang kitorang jumpa setakat ni. Dalam RM200 saja. Tapi bole pakai sampai umur dia 2 tahun kot..(agaknyalah). Sangat ceria baby cot dia ni. Colourful n penuh gambar2 kartun kat keliling die (lupe nak amik gambar).

Then kitorang beli jugak dia punya lampin, blanket dia, tuala dia, bantal dia n tambah lagi mittens n booties die. Sarung2 bantal n tilam dia pun kitorang da beli. Ni nak cari almari untuk letak barang2 baby. Aku nak beli wardrobe je yang atas dia luas sikit supaya aku bole salinkan lampin or pakaikan baju dia atas tu je. Banyak jugak survey2 wardrobe ni tapi harga sume tak reasonable. Melampau sangat mahalnya.


barang2 baby ni buat aku rambang matalah..mencik!!

jam baru..thanx b!!muah2 *samakan macam yang aku nak cari dalam entri lepas*

Takpe slow2lah cari. Ni tengah pikir mana nak buat scan 3D/4D baby. Tak sabar nak tengok dia muka sape..hehehe

Comments

-fizA- said…
minggu lepas (masa preg 32 minggu, aku g klinik pakar annur nak wat scan 3D. Dah sampai tu, jumpa la kerani kat kaunter depan. tapi derang cakap doc kat situ tak mau buat lagi dah. katanya, nanti bacaan tak tepat la.. effect akt baby la.. kalo nak buat, kene buat masa 28 minggu.. tak tau la nape derang cakap macam tu sebab kat tempat lain boleh jer...

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…