Skip to main content

Online Shop

Kamu suka bershoping? Aku rasa kebanyakan perempuan n lelaki juga sebenarnya suka bershoping. Tipulah kalau cakap tak suka. Trend sekarang lebih2 laginya adalah bershoping di atas talian (online). Cara yang lebih mudah dan jimat. Kenapa mudah? Sebab bila bershoping atas talian ni tak payah susah2 berjalan, tak payah penat2 nak survey dari 1 kedai ke 1 kedai n kadang2 benda2 tu belum tentu jumpa kat kedai2 yang kite pergi tu. Even kadang2 bole shoping sampai ke US sana tu haa..Sebab tu lah bole addict bila da mula shoping2 online ni tau.

Aku suka shoping2 online ni. Kadang2 en suami geleng2 je kepala tengok bini dia bershoping2 online. Bole dok berjam2 depan komputer cek barang dekat internet. (Tak bole nak buat apa nak jalan shoping kadang2 da tak larat sebab da membuyung..cepat je penat..so ni cara selamat) part tengok barang, pilih2 barang tu memang best tapi paling best bila barang sampai depan pintu terus.. Haa kan ke best tu. Tiba2 je orang pos da sampai depan rumah anta barang.

Adalah beberapa website yang aku suka sangat tengok barang2 dia. Kadang2 tak beli pun tapi saja survey2 barang2 dia semua. Window shoping jugaklah kiranya kan..Kalo korang tengok ada beberapa website yang aku letak kat tepi tu 'shop till you drop'. Haa itulah dia tempat nak menghabiskan duit..Ni ada satu website baru nak promote. Barang2 dia tak mahal sangat pun. Pada aku agak murah lah jugak. Nama dia Jipaban (nama pun da macam comel2 kan). Ni pun aku tau dari Nuffnang.

Jipaban ni macam one stop centre. Semua ada dalam tu. Korang bole jadi samada buyer ataupun retailer. Macam2 ada. Dari baju ke aksesori henpon. Sume adalah. Kalau korang ni pun type2 macam aku yang suka shoping online ni, memang bole lawat website diorang. Tapi pape hal korang kena daftar dulu k..Nah, ni buat cuci2 mata korang :)

yang ni jual brooch n skarf rambut


yang ni jual baju


yang ni jual t-shirt n blouse

p/s: comel2lah semua2 nya..geram!!

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…