C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, November 11, 2010

Surprise itu kejutan bahagian 2

Tak sabar nak update citer pasal semalam. Nak dijadikan citer, henpon yang aku nak bagi en suami tu sepatutnya sampai kul 6ptg tapi dia sampai pukul 640petang.(banyak kedai takde hitam, ni kedai aku jumpa kena order dulu). Sambil menunggu semua settle, en suami da call. ADUH!!! LAKI AKU DA SAMPAI RUMAH. Gabra ok. Dia da tanya aku gi mana. Kata nak beli keledek goreng je. Tapi awatnya da dekat kul 7 tak sampai2 rumah lagi. Dia da mula tanya macam2. Aku cakap aku gi kedai depan. Jap lagi aku balik aku citer. Cehh konon2 macam cover baiklah padahal da peluh sejuk da.

Aku suro orang kedai melajukan pergerakan diorang tu sebab suami aku da sampai rumah. Dengan jem lagi nak sampai rumah. Memang masa tu aku berharap ada orang tolong cipta kereta bole terbang atau tiba2 kete aku ada power untuk terbang. Sampai depan rumah...jeng..jeng..jeng..en suami da buat muncung panjang sedepa. Mak da gelabah ok. Wajiblah dia marah. Aku kunci pintu rumah ok. Dia kena tunggu kat luar rumah agak lama. Kesian dia.

Aku masuk rumah buat muka selamba. En suami tak cakap ape tapi aku tau dia marah. Aku tak bawak kuar lagi adiah en suami. Bila dia masuk bilik aku pegi kete amik adiah dia. Masuk dalam rumah then buat muka kesian, "B, saya lambat sebab amik ni. Ni adiah awak". En suami buat muka blur..pastu dia cakap, "Saya taknak adiah ni. Pegi pulangkan". Larr belum tengok lagi da suro pulangkan.

Pastu aku tarik tangan en suami, ajak dia dudok. Aku kuarkan dari plastik n ternampaklah kotak adiah dia (mesti korang macam gelabah2 jugakkan). En suami da bising2. Kenapalah susah payah bazirkan duit beli dia adiah mahal2. Aku cakap tak mahal. Konon taknak bagitau harga tapi kantoi plak resit deposit atas meja (adohaiiii..spoil betul lah). Pastu en suami buat satu reaction klaka, "Hunny, saya malulah". Sambil sipu2 leset2 muka kat bahu aku. Hahaha. Macam budak kecik malu bila orang puji2 dia. Larrr..aku da konpius2 nape dia malu. Dia kata segan nak pakai tepon mahal2.

Aku rasa wajib aku belikan dia tepon tu sebab en suami pakai tepon Nokia yang berharga RM98. Takde kaler, bunyi monofonik yang kalau tulis mesej pun huruf besar2 macam zaman2 Nokia 3210 dulu. Tepon dia yang before tu rosak sebab aku jugak. Aku tau tepon idaman dia sebenarnya adalah HTC Touch Pro. Tapi sebab aku ni student, nak dapat fulus tu agak susah sket. Sampai da takde lagi da model HTC tu. Ni pun da menabung lama da ni baru dapat belikan dia satu yang ala2 HTC jugaklah. Lagi pun aku rasa dua2 tepon ni lebih kurang sama jer.



Aku belikan en suami Nokia C6. Aku rasa phone ni kool sebab dia ada qwerty keypad dan jugak boleh touch screen. Kamera 5MP. Bole support sampai 16Gb memory card. Aplikasi dia bagus untuk cek2 internet, cek emel, messaging pun quite senang gak. Aku tak habis explore lagi dengan en suami sebenarnya. Tapi kesimpulan yang aku dapat malam tadi, aku memang tak bole pakai touch screen. Ganas sangat. hehe. En suami geleng kepala je tengok aku tekan skrin fon dia.

Aku gembira tengok en suami gembira dapat adiah dia. Dia cakap nape tak belikan je dia E72. Jangan mimpi nak pakai E72 tu b, jari awak dengan keypad dia tak sepadan. Karang awak tekan skali 2 huruf pulak. Guna baik2 fon tu tau b..Nanti amik gambar saya comel2 pastu buat screen saver eh..hehehe

5 comments:

che fara a.k.a fanadz said...

hehe.bestnye dpt hadiah~ aku pon ngidam htc, b. ntah bile bole dpt.huhu.

nurarinab said...

pe lg fara..kmpul duit pastu smbr lah satu..hehe

SoFiA.opY said...

haha im using this phone, too!!tatau la best ke tak, but i would say it is okay lah!haha

nanti sila install girlpro nye apps,and mcm2 lah!

heh.

Arina, can u pm email me ur cousin's email yg jahitkan baju nikah u?

Thanks!btw its sofiazarith@gmail.com

MyNameIsdD said...

hahaha comel! didi nak beli fon gak, tunggu dapat duit marking pmr nanti baru beli kot. saborrr. fuhh.

nurarinab said...

opy: ok..bolelahkan sbb sbnrnye sume fon lbh krg lg je kan..hehe

dd: beli dd jgn x beli..hehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails