Skip to main content

Surprise itu kejutan bahagian 2

Tak sabar nak update citer pasal semalam. Nak dijadikan citer, henpon yang aku nak bagi en suami tu sepatutnya sampai kul 6ptg tapi dia sampai pukul 640petang.(banyak kedai takde hitam, ni kedai aku jumpa kena order dulu). Sambil menunggu semua settle, en suami da call. ADUH!!! LAKI AKU DA SAMPAI RUMAH. Gabra ok. Dia da tanya aku gi mana. Kata nak beli keledek goreng je. Tapi awatnya da dekat kul 7 tak sampai2 rumah lagi. Dia da mula tanya macam2. Aku cakap aku gi kedai depan. Jap lagi aku balik aku citer. Cehh konon2 macam cover baiklah padahal da peluh sejuk da.

Aku suro orang kedai melajukan pergerakan diorang tu sebab suami aku da sampai rumah. Dengan jem lagi nak sampai rumah. Memang masa tu aku berharap ada orang tolong cipta kereta bole terbang atau tiba2 kete aku ada power untuk terbang. Sampai depan rumah...jeng..jeng..jeng..en suami da buat muncung panjang sedepa. Mak da gelabah ok. Wajiblah dia marah. Aku kunci pintu rumah ok. Dia kena tunggu kat luar rumah agak lama. Kesian dia.

Aku masuk rumah buat muka selamba. En suami tak cakap ape tapi aku tau dia marah. Aku tak bawak kuar lagi adiah en suami. Bila dia masuk bilik aku pegi kete amik adiah dia. Masuk dalam rumah then buat muka kesian, "B, saya lambat sebab amik ni. Ni adiah awak". En suami buat muka blur..pastu dia cakap, "Saya taknak adiah ni. Pegi pulangkan". Larr belum tengok lagi da suro pulangkan.

Pastu aku tarik tangan en suami, ajak dia dudok. Aku kuarkan dari plastik n ternampaklah kotak adiah dia (mesti korang macam gelabah2 jugakkan). En suami da bising2. Kenapalah susah payah bazirkan duit beli dia adiah mahal2. Aku cakap tak mahal. Konon taknak bagitau harga tapi kantoi plak resit deposit atas meja (adohaiiii..spoil betul lah). Pastu en suami buat satu reaction klaka, "Hunny, saya malulah". Sambil sipu2 leset2 muka kat bahu aku. Hahaha. Macam budak kecik malu bila orang puji2 dia. Larrr..aku da konpius2 nape dia malu. Dia kata segan nak pakai tepon mahal2.

Aku rasa wajib aku belikan dia tepon tu sebab en suami pakai tepon Nokia yang berharga RM98. Takde kaler, bunyi monofonik yang kalau tulis mesej pun huruf besar2 macam zaman2 Nokia 3210 dulu. Tepon dia yang before tu rosak sebab aku jugak. Aku tau tepon idaman dia sebenarnya adalah HTC Touch Pro. Tapi sebab aku ni student, nak dapat fulus tu agak susah sket. Sampai da takde lagi da model HTC tu. Ni pun da menabung lama da ni baru dapat belikan dia satu yang ala2 HTC jugaklah. Lagi pun aku rasa dua2 tepon ni lebih kurang sama jer.



Aku belikan en suami Nokia C6. Aku rasa phone ni kool sebab dia ada qwerty keypad dan jugak boleh touch screen. Kamera 5MP. Bole support sampai 16Gb memory card. Aplikasi dia bagus untuk cek2 internet, cek emel, messaging pun quite senang gak. Aku tak habis explore lagi dengan en suami sebenarnya. Tapi kesimpulan yang aku dapat malam tadi, aku memang tak bole pakai touch screen. Ganas sangat. hehe. En suami geleng kepala je tengok aku tekan skrin fon dia.

Aku gembira tengok en suami gembira dapat adiah dia. Dia cakap nape tak belikan je dia E72. Jangan mimpi nak pakai E72 tu b, jari awak dengan keypad dia tak sepadan. Karang awak tekan skali 2 huruf pulak. Guna baik2 fon tu tau b..Nanti amik gambar saya comel2 pastu buat screen saver eh..hehehe

Comments

hehe.bestnye dpt hadiah~ aku pon ngidam htc, b. ntah bile bole dpt.huhu.
nurarinab said…
pe lg fara..kmpul duit pastu smbr lah satu..hehe
SoFiA.opY said…
haha im using this phone, too!!tatau la best ke tak, but i would say it is okay lah!haha

nanti sila install girlpro nye apps,and mcm2 lah!

heh.

Arina, can u pm email me ur cousin's email yg jahitkan baju nikah u?

Thanks!btw its sofiazarith@gmail.com
MyNameIsdD said…
hahaha comel! didi nak beli fon gak, tunggu dapat duit marking pmr nanti baru beli kot. saborrr. fuhh.
nurarinab said…
opy: ok..bolelahkan sbb sbnrnye sume fon lbh krg lg je kan..hehe

dd: beli dd jgn x beli..hehe..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…