Skip to main content

2010 Wrapped Up!

Cepatnya masa berlalu. Pejam celik pejam celik (10juta kali) da nak abes da taun 2010 ni. Teringat 10 tahun dulu masa masuk zaman Millenium (macam aluminium) siap tanya pada diri sinri, agaknya 10 tahun akan datang macam mana lah aku ni. Buat apalah masa tu..Haa da terjawab da. Da berkahwin, tengah membuyung pun. Hehe.

Tahun 2010 aku rasa macam tahun perubahan untuk aku. Status bujang ke status berkahwin. Isi borang da tak bole da nak berangan letak bujang kan..Jalan2 pun da tak bole pandang laki lain dengan harapan nak ngorat mamat tu. Haha. Kalau jalan sorang2 takpa nak buat perangai lagu tu (haippp..tak baik..dosa!) Iskkk..takde..takde..Aku stail jalan tak pandang kiri kanan pun, dahlah rabun, kadang2 kawan sinri pun tak prasan sebab muka diorang kabur2. Da dekat nanti diorang tegur barulah prasan rupanya tu kawan sinri. Da orang ingat aku sumbung kan.

b, jom main kawen2 lagi :)

Tahun ni jugak aku dapat pergi ke Phuket dan Krabi selama 8 hari. Lepas tu malam ke 7 sibok dok bangun kul 3 pagi nangis nak balik Malaysia. Padahal yang book tiket sampai 8 hari tu adalah aku sendiri. kememe betol. Tau kememe tu ape? kememe tu gembeng. Pengalaman yang seronok di Phuket. Akhirnya dapat bercuti2 bersama suami sinri. Slalu tengok orang je jalan dengan suami dia sekarang turn aku plak. hehehe.

B, jom pi jalan2 kat pulau lagik :)

Tahun ni jugak (skali lagi) aku memegang status bakal ibu. Pengalaman yang sangat seronok. Aku tau semua orang nak rasa benda ni dan Alhamdulillah Allah beri kesempatan untuk aku merasa. Bukan senang macam yang ko tengok orang kat TV berlakon. Macam senang je bawak anak dalam perut tu. Bukan macam ko letak bantal dalam baju pastu jalan pegang pinggang tapi pengorbanannya lebih dari tu. Bila da rasa sendiri kepayahan dan kesusahan tu, rasa macam nak melawan cakap mak pun tak sanggup.

Mabuk2 bukan sedikit. Rasa nak kuar da isi perut ni sebab nak kuarkan benda yang takde benda pun sebenarnya. Sakit pinggang yang amat dahsat. Kalo skola kita slalu kesian kat budak yang bawak beg skola besar2 tu kan. Tapi at least diorang ada option untuk turunkan beg tu kalau penat atau paling senang beli je beg roda (eeh..beg roda..lama tak nampak..hehe) tapi kalau bawak budak ni, dahlah sakit pinggang, tak bole plak nak cabut perut tu, nak urut pun tak bole. Kesian dengan diri sendiri. Paling2 sapulah minyak panas kasi kurang sakitnya. Banyak lagi pengorbanan kalau nak sebut tapi kalau cite semua tak sronoklahkan. Kena rasa sendiri baru tau menghargai. Jadi, silalah hargai mak kamu yer adek2..

Pak n Mak buyung (dulu arrr..sekarang aku je membuyung sorang2..kate nak sehati sejiwa b..tak rocklah kalau awak beranak dulu)

Da merewang plakkan..padahal nak cite kejadian 2010. Tahun 2010 ni jugak aku bejaya mendapatkan ijazah aku. Lama tu pulun dengan rakan2 seperjuangan lain macam ct, norli dan fakhrul. Akhirnya berjaya jugak kita kawan2 :) (rindu plak nak jumpa diorang lagi..huu)

Tahniah kawan2 sume!!Rindunye kat korang!

Setakat ni aku rasa tu event2 besar dalam tahun 2010 ni. Kalau yang sedih2 tu tamolah ingat2 lagi. Yang itu simpan sebagai kenangan sendiri suda cukup hehehe.

Comments

MyNameIsdD said…
what a year, kan! here's to 2011, semoga membawa banyak perkara perkara yang best utk kite, amin :-)
nurarinab said…
btul dd!!hope 2011 lbh baikkn..amin :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…