C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, December 28, 2010

2010 Wrapped Up!

Cepatnya masa berlalu. Pejam celik pejam celik (10juta kali) da nak abes da taun 2010 ni. Teringat 10 tahun dulu masa masuk zaman Millenium (macam aluminium) siap tanya pada diri sinri, agaknya 10 tahun akan datang macam mana lah aku ni. Buat apalah masa tu..Haa da terjawab da. Da berkahwin, tengah membuyung pun. Hehe.

Tahun 2010 aku rasa macam tahun perubahan untuk aku. Status bujang ke status berkahwin. Isi borang da tak bole da nak berangan letak bujang kan..Jalan2 pun da tak bole pandang laki lain dengan harapan nak ngorat mamat tu. Haha. Kalau jalan sorang2 takpa nak buat perangai lagu tu (haippp..tak baik..dosa!) Iskkk..takde..takde..Aku stail jalan tak pandang kiri kanan pun, dahlah rabun, kadang2 kawan sinri pun tak prasan sebab muka diorang kabur2. Da dekat nanti diorang tegur barulah prasan rupanya tu kawan sinri. Da orang ingat aku sumbung kan.

b, jom main kawen2 lagi :)

Tahun ni jugak aku dapat pergi ke Phuket dan Krabi selama 8 hari. Lepas tu malam ke 7 sibok dok bangun kul 3 pagi nangis nak balik Malaysia. Padahal yang book tiket sampai 8 hari tu adalah aku sendiri. kememe betol. Tau kememe tu ape? kememe tu gembeng. Pengalaman yang seronok di Phuket. Akhirnya dapat bercuti2 bersama suami sinri. Slalu tengok orang je jalan dengan suami dia sekarang turn aku plak. hehehe.

B, jom pi jalan2 kat pulau lagik :)

Tahun ni jugak (skali lagi) aku memegang status bakal ibu. Pengalaman yang sangat seronok. Aku tau semua orang nak rasa benda ni dan Alhamdulillah Allah beri kesempatan untuk aku merasa. Bukan senang macam yang ko tengok orang kat TV berlakon. Macam senang je bawak anak dalam perut tu. Bukan macam ko letak bantal dalam baju pastu jalan pegang pinggang tapi pengorbanannya lebih dari tu. Bila da rasa sendiri kepayahan dan kesusahan tu, rasa macam nak melawan cakap mak pun tak sanggup.

Mabuk2 bukan sedikit. Rasa nak kuar da isi perut ni sebab nak kuarkan benda yang takde benda pun sebenarnya. Sakit pinggang yang amat dahsat. Kalo skola kita slalu kesian kat budak yang bawak beg skola besar2 tu kan. Tapi at least diorang ada option untuk turunkan beg tu kalau penat atau paling senang beli je beg roda (eeh..beg roda..lama tak nampak..hehe) tapi kalau bawak budak ni, dahlah sakit pinggang, tak bole plak nak cabut perut tu, nak urut pun tak bole. Kesian dengan diri sendiri. Paling2 sapulah minyak panas kasi kurang sakitnya. Banyak lagi pengorbanan kalau nak sebut tapi kalau cite semua tak sronoklahkan. Kena rasa sendiri baru tau menghargai. Jadi, silalah hargai mak kamu yer adek2..

Pak n Mak buyung (dulu arrr..sekarang aku je membuyung sorang2..kate nak sehati sejiwa b..tak rocklah kalau awak beranak dulu)

Da merewang plakkan..padahal nak cite kejadian 2010. Tahun 2010 ni jugak aku bejaya mendapatkan ijazah aku. Lama tu pulun dengan rakan2 seperjuangan lain macam ct, norli dan fakhrul. Akhirnya berjaya jugak kita kawan2 :) (rindu plak nak jumpa diorang lagi..huu)

Tahniah kawan2 sume!!Rindunye kat korang!

Setakat ni aku rasa tu event2 besar dalam tahun 2010 ni. Kalau yang sedih2 tu tamolah ingat2 lagi. Yang itu simpan sebagai kenangan sendiri suda cukup hehehe.

2 comments:

MyNameIsdD said...

what a year, kan! here's to 2011, semoga membawa banyak perkara perkara yang best utk kite, amin :-)

nurarinab said...

btul dd!!hope 2011 lbh baikkn..amin :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails