C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, December 14, 2010

Cek up oh cek up


Hari ni pegi cek up yang monthly kat KK. Kena jab kancing gigi untuk kali keduanye. Ok kali ni injek lengan bengkak. Da macam ada muscle. Sumpah2 tak tipu (memanglah sumpah2 tak reti menipukan). Tadi suda pegi cek up. Selepas ni harus pergi 2 minggu skali. Huargghhhh..tatut! (ok over!) Esok nurse suro cek gigi plak. Alamak bab2 cek gigi aku seram. Ada memori daun pisang dengan doc gigi. Isk3 kesiannya budak ni.


Ok enuf pasal tu. Pasal baby plak. Berat naik 2 kilo. Tepuk untuk diri sinri :) Bejaya tidak meminum air gula sehingga sekarang. Urine bersih. Tekanan darah ok. Sume pun ok. Bila nurse pegang2 perut untuk cek baby, dia pun cakap "Baby u besarlah". Erkkkk..aku terdiam jap. "Besar ke nurse?". Nurse angguk kepala sambil amik pita ukur dan ukut perut. Memang betul bertambah 4cm.

Wah pasti penangan coklat yang aku gilakan sejak awal mengandung. Memang lately ni aku rasa perut besar semacam. Selama ni aku slalu cakap perut aku kecikkan tapi bila masuk 7 bulan je, aku rasa dia besar sangat. Bila dok lama kaki kejang. Bila naik tangga setingkat kaki kejang. Hello Puan NAB, itu maksudnya berat da bertambahlah tu. Patutlah bila jalan orang jeling je perut aku. Mesti sebab dia nampak perut yang satu ni. Sian baby. Mesti rasa sempit eh.

Oklah, pasni stop makan coklat (bole caye ke??). Aku rasa korang mesti perasan aku suka bagi resepi2 benda2 manis ni. Aku suka pastri dan kek dan juga COKLAT. Tapi takdelah kalau aku buat kek sebuku, sebuku tu aku makan sorang. Aku bagilah sket kat mak aku, mak mertua aku, jiran aku, kasi rasa2 jugaklah. Tapi betullah..kena stop makan coklat :( huuuu...

p/s: Tadi 1st time dapat dengar jantung baby :) selama ni scan tak penah dapat dengar bunyi jantung dia..

2 comments:

FionaHafiz said...

Arina,
ATT jab tu mmg dua kali? ari tu nurse macam ada mention sumting abt the ATT. tp saya sibuk hal lain terus x dengar. HAHA.

nurarinab said...

aah 2 kali..nanti bila msk 7 bulan or kdg 6 bulan dia akn buat skali n then the nex mnth lg skali..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails