Skip to main content

Cek up oh cek up


Hari ni pegi cek up yang monthly kat KK. Kena jab kancing gigi untuk kali keduanye. Ok kali ni injek lengan bengkak. Da macam ada muscle. Sumpah2 tak tipu (memanglah sumpah2 tak reti menipukan). Tadi suda pegi cek up. Selepas ni harus pergi 2 minggu skali. Huargghhhh..tatut! (ok over!) Esok nurse suro cek gigi plak. Alamak bab2 cek gigi aku seram. Ada memori daun pisang dengan doc gigi. Isk3 kesiannya budak ni.


Ok enuf pasal tu. Pasal baby plak. Berat naik 2 kilo. Tepuk untuk diri sinri :) Bejaya tidak meminum air gula sehingga sekarang. Urine bersih. Tekanan darah ok. Sume pun ok. Bila nurse pegang2 perut untuk cek baby, dia pun cakap "Baby u besarlah". Erkkkk..aku terdiam jap. "Besar ke nurse?". Nurse angguk kepala sambil amik pita ukur dan ukut perut. Memang betul bertambah 4cm.

Wah pasti penangan coklat yang aku gilakan sejak awal mengandung. Memang lately ni aku rasa perut besar semacam. Selama ni aku slalu cakap perut aku kecikkan tapi bila masuk 7 bulan je, aku rasa dia besar sangat. Bila dok lama kaki kejang. Bila naik tangga setingkat kaki kejang. Hello Puan NAB, itu maksudnya berat da bertambahlah tu. Patutlah bila jalan orang jeling je perut aku. Mesti sebab dia nampak perut yang satu ni. Sian baby. Mesti rasa sempit eh.

Oklah, pasni stop makan coklat (bole caye ke??). Aku rasa korang mesti perasan aku suka bagi resepi2 benda2 manis ni. Aku suka pastri dan kek dan juga COKLAT. Tapi takdelah kalau aku buat kek sebuku, sebuku tu aku makan sorang. Aku bagilah sket kat mak aku, mak mertua aku, jiran aku, kasi rasa2 jugaklah. Tapi betullah..kena stop makan coklat :( huuuu...

p/s: Tadi 1st time dapat dengar jantung baby :) selama ni scan tak penah dapat dengar bunyi jantung dia..

Comments

FionaHafiz said…
Arina,
ATT jab tu mmg dua kali? ari tu nurse macam ada mention sumting abt the ATT. tp saya sibuk hal lain terus x dengar. HAHA.
nurarinab said…
aah 2 kali..nanti bila msk 7 bulan or kdg 6 bulan dia akn buat skali n then the nex mnth lg skali..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…