Skip to main content

da 26 ke??erkkk

Hari ini suda berumur 26 tahun.. Tua kah?? Rasa macam muda je lagi. Dulu masa kecik2, kalau 26 tu macam da besar sangat tapi sekarang bila da 26 rasa macam muda lagi..hehehe.. Apakah wish aku untuk umur 26 ni?? Sama macam orang lain, nak umur panjang, rezki makin dimurahkan, dilimpahi rahmat Allah n yang baik2 belaka.

Semalam malam da celebrate dengan en suami. Nak masak spesial2 memang leceh sket weekdays ni. So kena tunggulah weekend tapi taktaulah larat tak sebab sekarang ni nak diri lame2 memang confirm pastu tak rasa kaki dah. Bila macam ni rasa tak sabar plak nak tengok si tecik sorang ni. Hari2 dok usap dia dalamperut, pesan macam2, borak macam2.

Cakap dengan en suami semalam, tahun lepas celebrate jadi tunang2an, tahun ni da kawen siap tengah sarat. Huh, masa sangat mencemburui ku (cemburu ke diorang ngan aku??) Ok2 cite pasal malam tadi, beli 4 slices kek kat secret recipe. Aku punya 1 je, lain sume en suami punya (eh..eh..sapenye besday ni??) Makan dekat el migos..makanan dia so-so saja. Agaknya sebab aku da ngantuk pun yer kot. Muka pun pucat saja. Meh, jom layan gambar jom..


budak ni makan 3 kek secret recipe :)

Ya Allah..besau nya perut cheq...

Saja nak test rasa..hehe

B, akhirnya perut saya bejaya menutupi perut awak..hehe

Chocolate Banana..Yummy!!

Happy Birthday to me!!!!


Comments

MyNameIsdD said…
happy birthday dear, semoga tercapai semua impian dan doa dimakbulkan Allah SWT. Tak lupa jugak, semoga smooth aje nanti proses bersalin yeh and both mommy and baby selamat dan sihat. Amin!
moodsyschmoodsy said…
Happy birthday dear friend! May you have a wonderful joyous life ahead of you together with your loved ones..Take care~~
Arina Aziz said…
21 ke? bukan 22hb ke? anyway, happy belated birthday!
nurarinab said…
dd: tq dd :) doakan sume slmt yer
moody: thanx moody :)
kak arina: aah kak, 22dec..cbrate awl je mlm td..hehe
Nad Nazira said…
happy birthday dear!


i thought i saw u lar kat Mak Jah Kafe utm last week..time lunch tapi segan lak nak tegur.


:)
nurarinab said…
lar..btl lah tu..awatnya x tegur..len kali tegur tau..tau.. :P

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…