Skip to main content

Ngiau yang mengiau

Bila bangun pagi2 nak buat sarapan en suami, mesti ada satu kucing ni datang ngiau2 mintak makan. Dulu ada ngiau lain datang mintak makan. Ngiau dulu ni gemok sangat. Rasanya kalo lari mesti lambat (walaupun sebenarnya tak). Dan sangat comel. Tapi taktau mana hilangnya ngiau ni. Tiba2 je da tak datang mintak makan cuma sekarang ada ngiau baru macam Garfield mintak makan tiap2 pagi. Yang kesian tengok mata dia. Skali dia tenung memang macam Pussy dalam cite Shrek tu. Kadang2 ikan lauk semalam da takde, aku sanggup rebuskan ikan baru nak kasi dia makan. Tak sampai hati punya pasai. Tak bole buat apelah, aku memang jenis tak sampai hati tengok kucing2 yang mintak makan ni. Kalau pegi makan kat bomba, siap ada ngiau yang kalau nak mintak makan pastu kita buat tak endah. Nanti dia naik atas kerusi pastu cuit bahu kita pakai kaki dia. Serius tak tipu. Rasa macam orang plak mintak makan main cuit2 kat bahu. lols.

macam manalah bole tak kesian tengok dia kan?

Comments

MyNameIsdD said…
mak didi selalu cakap, kalau buat baik dengan orang, belum tentu orang tuh akan hargai. Kadang2 dia kutuk kita balik. Tapi kalau buat baik dengan haiwan, dia tak reti nak cakap belakang atau kutuk2 pemberian kita :-) manelah tau kut2 berkat tolong haiwan tu, senang skit urusan kita kat akhirat kan. BTW, kucing tuh comel, kalo tengok memang tak sampai hati hehe
nurarinab said…
btul dd..kdg2 bt bek dgn haiwan lg bgs.diorg xdelah nk ckp blkg ke ape kan.
iEjA said…
comel gile kucing tu b....
minyauuuuuu...hahahhaha
nurarinab said…
minyau minyau!!!!hahaha

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…