C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, January 10, 2011

AJL 25

Ana Rafali

Black - aku suke lagu Sofea Jane :)


Yuna - memang da bomb!

congrats Hafiz..Rezki pas xciden

Bukak FB pagi ni tengok semua buat status pasai AJL malam tadi. Ramai tak puas hati dengan result yang juri buat. Ana Rafali menang best song. Personally, aku pun macam terkejut jugak. Bila tengok lirik tolong ingatkan aku tu, aku memang tak brape nak faham makna2 tersirat lirik lagu tu. And aku rasa bila ketua jurinya adalah M Nasir, dia memang suka dengan lirik2 tersirat ni. Macam lagu dia jugak. Maybe Melodi next week diorang interview M Nasir dengan Ana Rafali pasal AJL ni.

Pastu aku rasa last year macam lagi best. Tahun ni macam hambar sket. Aku rasa macam persembahan macam lebih kurang sama je semua orang. Bila start FT nye persembahan yang 1st Selamat Malam tu baru aku rasa macam best sket. Aku da penah dengar FT nyanyi live and seriously suara dia memang sedap. Aku dulu so-so je dengan FT ni tapi bila dengar dia nyanyi live, terus cintan2 dengan sore dia. Tapi taktaulah kalo Hafiz tu sedap gak sebab tak penah dengar pon dia nyanyi live.

Aku suka Yuna. Korang kalau prasan aku penah buat review pasal lagu cinta sempurna tu dalam blog aku ni. Lagu hanyut tu personally aku rasa lirik dia sangat meaningful. Aku rasa FT buat lagu tu untuk wife dia. Selain tu aku pun suka lagu Sofea Jane tu tapi persembahan Black macam tak bertenaga sangat macam taun lepas.



Harus bagaimana lagi
Dan terus begini
Dengarkan aku
Lihat ke mataku

Cukup sudah kau menghukum
Salahku tetap salahku
Benarkan ku berbicara
Agar bisa pulih semua

Namun harus sampai bila
Kau kan diam seribu bahasa

Chorus
Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Fahamilah ku tak mampu terus tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Saat mata terpejam
Hanya kau ku terbayang
Menghapus semua segala rasa di jiwaku

Saat mata terbuka
Kamulah yang pertama
Tak mampu aku
Bayangkan
Hidup tanpa dirimu

Repeat Chorus

Aku memang bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Dan tapi dah ku sedari
Segala perit kau lalui
Ku terlupa kau terluka

Dan memang selalu
Aku bersalah
Selalu saja mengabaikan mu
Meninggalkan mu
Dan tetapi itulah aku sedari
Segala perit yang kau lalui
Kerna diriku yang terus hanyut

Maafkanlah ku tak bisa hidup tanpa kamu
Bagaimana ku nanti
Bila tiada mengganti
Yang ku ada hanya kamu saja

Bagaimana ku nanti
Bila kau tak di sisi
Yang ku ada hanya kamu saja

Anyway, congrats to all winners. Nanti taun depan kita tengok lagi yer ;)

p/s: tu lirik Hanyut. Yang aku bold tu yang aku rasa die dedicate untuk bini die. Lirik lagu nikan die yang tulis ;)

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails