Skip to main content

False contraction

Arini pegi buat cek up yang aku bagitau kena buat selang sehari tu. Kejap je. Tak macam yang slalu tu. Baby gerak aktif. Balik cek up aku pi makan nasi lemak dulu pastu ingat nak gi TNB. Semangat nak amik data ni. Tapi tiba2 perut sakit semacam. Tak bole nak gerakkan perut. Wahhh..takkan da sampai masa kot.

Aku singgah rumah ibu. Tak bole drive ni. Takut karang betul2 nak beranak. Nasib adik bongsu ade kat rumah. Dia pun dok lah layan kakak dia yang menahan sakit ni. Siap pesan kat aku jangan beranak dulu. Tapi aku rasa tu bukan contraction tapi false contraction. Lama gak sakitnya. Dari kul 10 sampai kul 230 tengahari.

Las2 tertido n bile bangun da hilang da sakitnye. Hehe. Rupenye ubat die tido je. So bila da bangun tido terus solat n nak balik rumah. Takut datang balik sakit tu. Balik rumah sampai laa ni takde sakit lagi dah. Lega..lega..sabar dulu eh baby. Bagi mummy urus semua benda dulu baru keluar k.

Lihatlah pipi yang semakin men'chubby'..hehehe

Comments

MyNameIsdD said…
haih arina, mane ade chubby pun la. menten lawa aje tuh... good luck mommy-to-be!
AnneRaini said…
sakit contraction ni lain mcm tau sakitnye...sakit giler smpi rasa mcm nak guling2..and die akan dtg dgn kerap...yg tu baru betul2 nak bersalin... gud luck ye arina...
hi salam perkenalan...
u nak dkt due ye..
iza pun sama gk..tinggal lagi 15hari je nie..tp baby blum engage lg..
leh sharing apa2 nanti..
=)
selamat bersalin ye..
nurarinab said…
dd: da tembam da dd..mcm kn pam da ni..
anne: thanx anne..doakn yer
eeza: slm prkenalan jgk..good luck k!

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Set Bersalin untuk kali ke2

Assalamualaikum wbt,
Ceh sejak2 da bole update blog guna fon ni rajin plak nak update kan. hihi. So just nak share set bersalin yang aku pilih untuk anak kedua ni. Aku nak cari set yang takde bengkung sebab da ada bengkung. Amway plak takde jual set tanpa bengkung sebab kalo tak for sure aku akan beli set Amway lagi. So adalah a few yang aku consider untuk dicuba. Antaranya set Anugerah sebab set Anugerah siap ada bacaan ayat2 quran. So quite menarik jugakkan. Pastu set dia pon ade banyak. Ada untuk ibu bersalin normal n ibu bersalin secara caesarian.
Aku ni citer yer2 macam aku beli kan. Tapi akhirnya aku tak beli pon sebab lepas consider set Anugerah, aku tertarik gak dengan mustika ratu. Set dia yang tanpa bengkung dalam rm120 je kot. Aku tak ingat exact harga dia. Tapi set dia tanpa ada pencuci untuk bawah n herba mandian. Herba mandian aku beli brand TYT memang khas untuk berpantang dalam rm8 ada 2 sachet. Yang untuk bawah tu aku guna air garam suam je nanti sebab nenek aku caka…