C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, February 1, 2011

Menghitung hari


Arini cek up lagi. Berat naik 0.2 kg saja setelah selama 2 minggu berturut2 berat naik hampir 2 kilo. Masa timbang berat nurse siap cakap, "Eh, awak tak bersalin lagi?". Macam pelik sangatkan sebab tak beranak lagi. Hehehe. Padahal due lagi 2 minggu. Masuk bilik cek up, nurse lain cakap lagi, "Eh jumpa lagi kita". Aku cakap baby nak lahir tahun arnab jugak.

Perut aku sekarang super besar. Muncung sangat dan ke bawah. Aku tengok Dr tulis berat baby sekarang dalam 3.0 - 3.2kg. Baby belum rasa nak keluar lagi. Dia selesa dok dalam tu. Nurse cakap kalau 17 tak bersalin, 23 kena tahan kat wad. uuuhh..seram.. Takpe baby. Jangan pressure - pressure. Mummy tunggu :)

Siap gi buat ic tadi. Memang orang sibok dok tanya bape bulan. Pastu hairan nape stil berjalan lagi dalam keadaan sarat2 tu. Orang kata nak beranak lagi bagus banyak gerak. Aku sebenarnya letih gak sebab tak cukup tido tapi nak setelkan dulu semua benda sebelum beranak supaya senang.

Malam2 sekarang pukul 4 pagi da bangun. Malam tadi aku siap bangun, golek2 dengan harapan akan tido balik. Tak tido, aku main game kat henpon. Kejut en suami mintak sapu minyak, die buat bodo je. Bangun pastu tido balik. Sabar jelah. Masa tu dok pikir, kalaulah ada maid mesti bole kejut dia suro tolong picit2 badan. Then tak tahan sakit badan, aku gi dapur. Makan koko krunch dengan susu. Pas minum susu terus ngantuk balik. So aku pun tido balik. Betul susu bagus untuk tido eh (alasan nak makan koko krunch sebenarnya..hehehe).

Ramai aku tengok kawan2 blogger yang tengah menghitung hari jugak..Mesti semua da tak sabar nak tunggu baby keluar :) Aku pon sama jugak!

3 comments:

Mrs. Eeza Herman said...

sama la kita..
bila la nak bersalin ye..
baby nie suka sgt duk dlm nie..
smlm gi check up, bb ttp x engage lg..
doc bt ctg, then doc ckp ok..see u next week..adoii..bukan risau psl nak bersalin, tp risau psl org lain da bersalin, iza belum2 gk..agaknya bb iza dgr ckp iza, psl iza suruh dia kuar lps raya cina..hehehe

nurarinab said...

hehe..betul lah..die suke dok dlm prut ni.caye x arina neves nk pntg..bkn neves nk brsalin..huhu

Mrs. Eeza Herman said...

neves nk pantang??? naper, xseteruk mana yg disangka...just minum air akar2 kayu je..jgn risau key..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails