C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, January 6, 2011

Minggu2 Akhir

Sakit kepala denyut2..Mulut rasa panas2. rasa Macam nak demam aje ni. Mulalah ngada2kan bila datang tengah minggu. Sekarang ni kalau bole nak dok rumah je. Tamo kuar da. Tapi kalo dok rumah memang membuta ajelah keje nya. Tak bole jadi ni. Slalu bangun awal, siapkan bfast en suami. Pastu kalau kul 8 tu aku tido balik, memang bangun tu baby macam majuk. Tamo gerak2 da. Dia senyap je dok dendiam dalam perut. Kadang2 bikin hati ana gundah gulana lah (sila baca dalam nada P Ramlee citer 3 Abdul).

Pinggang ni jangan cakap sakitnya. kalau bole beli pinggang baru kat kedai Ah Seng tu, memang aku da beli ganti pinggang baru. kadang2 bangun tengah malam sebab sakit pinggang aje. Kalau kejut en suami nanti dia bukak mata pastu tepuk2 bontot suro tido balik macam budak kecik :D (ok b..terimakaseh tepuk bum2 saye..hehe) Nak tau solution nye ape, aku amik bantal kecik letak bawah pinggang masa baring. Memang sedap je tido pastu. bangun pagi sakit pinggang pon hilang :) :) (senyum 2 kali) Tapi masalahnya, kadang2 je berkesan, kadang tak berkesan pon. So layankan jelah sakit tu. Nanti baby kuar ok lah kan ;)

Selain sakit pinggang, kaki aku juga suda mula membengkak sikit2 terutama bila berdiri lama. jalan banyak takpe tapi janganlah berdiri lama. memang masa tu kalau slalu kasut saiz 5 terus jadi saiz 7 (da tau saiz ni bolelah korang bagi adiah kasut nanti..hehe). Tapi alhamdulillah stretch mark belum kuar lagi cuma urat2 suda mula kelihatan jelas di perut. memang macam ngeri je tengok. Kadang2 takjub dengan kuasa Allah. Bayangkan rahim yang besarnye cuma segenggam tangan kita ni bole kembang macam buah tembikai.

Baby da pandai respon. kalau misal kata paggil2 dia nanti die tendang2. lagi kalau time aktif, lagi die suka. Macam main geletek2 plakkan. Paling dia suka aku tido ngiring, nanti rasa macam kaki ke tangan dia kuis2. jadi geli. Makin lama makin tak sabar nak tunggu die keluar. Hari2 pesan suro keluar time en suami ada. Bole pegi hospital sama2 nanti.

p/s: tak sabar nak tunggu si tecik ni :) Da ada nama untuk dia da..tunggu dia lahir baru bole sama2 tahu yer kawan2 :D

4 comments:

MyNameIsdD said...

semoga sumernye selamat yeh Arina. Take care! Nanti uncle Ammar dgn aunty dD buleh tgk baby yeayy!

nurarinab said...

insyallah..doakan yer dd :) nnt die da kuar bole tgk rmai2 :)

Arina Aziz said...

bestnya. tak sabar nak tengok baby arina.

nurarinab said...

tak sabar gak nk tgk die kak..mintak semua selamat :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails