Skip to main content

Minggu2 Akhir

Sakit kepala denyut2..Mulut rasa panas2. rasa Macam nak demam aje ni. Mulalah ngada2kan bila datang tengah minggu. Sekarang ni kalau bole nak dok rumah je. Tamo kuar da. Tapi kalo dok rumah memang membuta ajelah keje nya. Tak bole jadi ni. Slalu bangun awal, siapkan bfast en suami. Pastu kalau kul 8 tu aku tido balik, memang bangun tu baby macam majuk. Tamo gerak2 da. Dia senyap je dok dendiam dalam perut. Kadang2 bikin hati ana gundah gulana lah (sila baca dalam nada P Ramlee citer 3 Abdul).

Pinggang ni jangan cakap sakitnya. kalau bole beli pinggang baru kat kedai Ah Seng tu, memang aku da beli ganti pinggang baru. kadang2 bangun tengah malam sebab sakit pinggang aje. Kalau kejut en suami nanti dia bukak mata pastu tepuk2 bontot suro tido balik macam budak kecik :D (ok b..terimakaseh tepuk bum2 saye..hehe) Nak tau solution nye ape, aku amik bantal kecik letak bawah pinggang masa baring. Memang sedap je tido pastu. bangun pagi sakit pinggang pon hilang :) :) (senyum 2 kali) Tapi masalahnya, kadang2 je berkesan, kadang tak berkesan pon. So layankan jelah sakit tu. Nanti baby kuar ok lah kan ;)

Selain sakit pinggang, kaki aku juga suda mula membengkak sikit2 terutama bila berdiri lama. jalan banyak takpe tapi janganlah berdiri lama. memang masa tu kalau slalu kasut saiz 5 terus jadi saiz 7 (da tau saiz ni bolelah korang bagi adiah kasut nanti..hehe). Tapi alhamdulillah stretch mark belum kuar lagi cuma urat2 suda mula kelihatan jelas di perut. memang macam ngeri je tengok. Kadang2 takjub dengan kuasa Allah. Bayangkan rahim yang besarnye cuma segenggam tangan kita ni bole kembang macam buah tembikai.

Baby da pandai respon. kalau misal kata paggil2 dia nanti die tendang2. lagi kalau time aktif, lagi die suka. Macam main geletek2 plakkan. Paling dia suka aku tido ngiring, nanti rasa macam kaki ke tangan dia kuis2. jadi geli. Makin lama makin tak sabar nak tunggu die keluar. Hari2 pesan suro keluar time en suami ada. Bole pegi hospital sama2 nanti.

p/s: tak sabar nak tunggu si tecik ni :) Da ada nama untuk dia da..tunggu dia lahir baru bole sama2 tahu yer kawan2 :D

Comments

MyNameIsdD said…
semoga sumernye selamat yeh Arina. Take care! Nanti uncle Ammar dgn aunty dD buleh tgk baby yeayy!
nurarinab said…
insyallah..doakan yer dd :) nnt die da kuar bole tgk rmai2 :)
Arina Aziz said…
bestnya. tak sabar nak tengok baby arina.
nurarinab said…
tak sabar gak nk tgk die kak..mintak semua selamat :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…