Skip to main content

Sabtu punya cerita

Semalam keluar dengan en suami lepas dia balik kerja. Nak makan double cheese burger McD. Lama rasanya tak makan McD. Mana tau pasni lambat lagi baru dapat makan lagikan. So pegilah McD, then singgah Carrefour untuk tengok barang2 yang murah untuk dibeli. Perasan sabun Carrefour yang slalu kitorang pakai tu tinggal RM10.88 untuk 5 liter (kalo korang rasa nak try bole beli sekarang, kalo rasa tak suka pun takdelah nyesal sebab murah jekan).

da penat jalan, dudok jap hilangkan penat..slamber badak je sebab takde kerusi dalam c4

En suami termenung pikir nak pi mana pasni

Lepas pegi Carrefour, kitorang gi satu kedai baby dekat Taman Pelangi. Otaki baby. Dia ada website. Dalam website dia nampak macam barang2 baby dia murah. So kitorang pun pergilah sana untuk beli beberapa lagi barang baby yang belum dibeli. Habis membeli, kitorang ingat nak pi 1 mall baru bukak ni tapi en suami ajak makan dengan my fam sebab besday ayah. Kebetulan ayah turun Jb. So kitorang pegilah makan dekat Seoul Garden CS. Yang kat Kl slalu kitorang makan, so kat Jb ni baru nak try n overall rasa dia macam lagi sedap dari yang Kl walaupun ada certain food dia aku lagi prefer yang kat Kl.

Jom Seoul Garden!

B, saya nak cadar ni..dulu masa kecik2 suke giler kartun ni

Abes makan mata aku macam da kena gam. Ngantuk tahab gaban. Kalau bole nak pengsan kat situ jugak tapi macam tak patutkan. Karang kalau da orang kerumun, geletek2 aku, kantoi plak yang aku buat2 pengsan. Hehehe.. Sampai rumah aku memang terus menuju ke katil. En suami setelkan hal pengangkatan barang semua. Aku da tak tahan ngantuk sangat. So begitulah hari Sabtu aku berakhir.

p/s: Selasa ni cuti :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…