Skip to main content

Sabtu punya cerita

Semalam keluar dengan en suami lepas dia balik kerja. Nak makan double cheese burger McD. Lama rasanya tak makan McD. Mana tau pasni lambat lagi baru dapat makan lagikan. So pegilah McD, then singgah Carrefour untuk tengok barang2 yang murah untuk dibeli. Perasan sabun Carrefour yang slalu kitorang pakai tu tinggal RM10.88 untuk 5 liter (kalo korang rasa nak try bole beli sekarang, kalo rasa tak suka pun takdelah nyesal sebab murah jekan).

da penat jalan, dudok jap hilangkan penat..slamber badak je sebab takde kerusi dalam c4

En suami termenung pikir nak pi mana pasni

Lepas pegi Carrefour, kitorang gi satu kedai baby dekat Taman Pelangi. Otaki baby. Dia ada website. Dalam website dia nampak macam barang2 baby dia murah. So kitorang pun pergilah sana untuk beli beberapa lagi barang baby yang belum dibeli. Habis membeli, kitorang ingat nak pi 1 mall baru bukak ni tapi en suami ajak makan dengan my fam sebab besday ayah. Kebetulan ayah turun Jb. So kitorang pegilah makan dekat Seoul Garden CS. Yang kat Kl slalu kitorang makan, so kat Jb ni baru nak try n overall rasa dia macam lagi sedap dari yang Kl walaupun ada certain food dia aku lagi prefer yang kat Kl.

Jom Seoul Garden!

B, saya nak cadar ni..dulu masa kecik2 suke giler kartun ni

Abes makan mata aku macam da kena gam. Ngantuk tahab gaban. Kalau bole nak pengsan kat situ jugak tapi macam tak patutkan. Karang kalau da orang kerumun, geletek2 aku, kantoi plak yang aku buat2 pengsan. Hehehe.. Sampai rumah aku memang terus menuju ke katil. En suami setelkan hal pengangkatan barang semua. Aku da tak tahan ngantuk sangat. So begitulah hari Sabtu aku berakhir.

p/s: Selasa ni cuti :)

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…