Skip to main content

Tahun Baruku :)

Suda masuk 2011..Weehoo!!! Entri tahun baru yang pertama. Cuti dari Jumaat sampai Ahad. Seronoklah bila dapat weekend extra sehari. TQ Pak Ajib (PM kita..hehe). Jumaat tu en suami ajak pi homefair kat Persada. Adalah beberapa benda yang nak disurvey kat situ tapi malangnya apa yang nak dicari tak jumpa pun. Tapi dapatlah beli water filter kat situ. Diorang buat promo so kitorang pun amiklah pakej promo tu. Dahlah filter dia comel bentuk Piguin (penguin sebenarnya). Kat sana siap menang cabutan bertuah. Dapatlah termos elektrik tu sebijik. Rezki baby :) n ada satu lagi cabutan bertuah yang die kena buat n kitorang kena isi borang. Yang ni kalau menang leh dapat TV lcd n pelbagai adiah2 menarik :) Penat woo jalan2 seharian kat situ (sebenarnya 2 jam je).


Ingatkan besar tapi tak pun..hampa betul :(



pingu comel bekerja sebagai filter

tengah kira borang cabutan bertuah yang banyak n perlu diisi mana tau menang lcd tv :)

Lepas pegi homefair, pegi tgk wayang plak. Tengok Kak Limah. Mula ingat nak tengok Little Fokers tapi sebab lambat sangat, tengok Kak Limah jelah. Bole tahanlah ceritanya tapi aku dan en suami rasa so-so aje. Bila da abes cerita baru aku tau tu citer Mamat Khalid. Aku kureng sket ngan mamat ni sebab aku slalu rasa ending citer dia tak best. So abeslah last day tahun 2010 aku tanpa disedari.

cupcakes big bird syomel :) tapi tak beli pun..hehe

get ready nak tengok wayang :D

Abes wayang aku terus balik rumah. Siap2 pastu balik PG pla sebab ada wedding kawan2 en suami pada 1.1.11. Makan nasi minyak sedap tapi lupa plak nak amik gambar pakai kamera sinri. Sume gambar dalam kamera FIL aku. Pape pun Selamat Tahun Baru kawan2!!!

Comments

nurarinab said…
hepi new year too :)
Ida Fahani said…
happy new year...
comelnya cupcake tuh...
mcm rasa tak sanggup je nak makan

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…