C o m e A n d J o i n M e =)

Tuesday, January 25, 2011

Update panjang

Hai kawan2..Sudah lama tak berblog. Maklum laptop suda rosak. Bukan laptop rosak tapi charger nya yang rosak. Macam aku citer kat korang dulu tu. So ni baru beli charger baru. Da bole pakai lappy balik. Yeepie! Aku tak gi da kedai yang aku cite. Ni gi kedai lain dekat Landmark. Selain penjual yang hensem (uuuu..*nada gatai2 sket*), servis bagus dan murah. I loikkkeee..

Pagi tadi aku buat regular cek up yang every 2 weeks tu. Da 2 kali cek berat naik lebih sekilo. Sepatutnya dalam 2 minggu naik sekilo je. Tapi aku naik 1.8kilo. Tak dinafikan selera makan sangat besar. Nasi sehari makan 3 kali. Lepas makan nasi bole pekena roti lagi. Kadang2 makan coklat or benda manis (kalau nak diet, jangan makan or minum benda manis pas makan nasi). Taktaulah apsal berselera sangat. Slalu aku makan biasa 2 je. Tapi da masuk 9 bulan ni aku tiba2 macam suka sangat makan.

En suami pun kadang2 pelik tengok aku jadi kuat makan. Malam2 nak tido makan cereal dengan susu. Kadang2 mintak die gi kedai beli eskrim. Hahaha. Tapi time tido takdelah bangun gi cari makan. Aku rasa kalau masa tido aku layankan tekak n perut ni tak mustahil bole naik sampai 5 kilo dalam masa seminggu. Kesudahannya, aku sekarang kena pegi klinik selang sehari. Macam arini da gi, esok tak gi tapi lusa kena gi. Taktaulah sampai bila kena gi selang sehari.

Selain pertambahan berat, aku juga sangat cepat letih. Tiba2 je ngantuk yang kena tido terus. Tiba2 je tak larat nak jalan. Penat semacam je. Aku rasa sebab aku makan banyak sangat jadi letih. Nak diet macam tak patutkan. Lagi pun ibu kata pas pantang nanti makin kurus. Konon2 macam reason yang sah untuk makan banyak tanpa rasa guilty. Makan..makan..ko memang guilty pleasure. I hate u food! Haha..

Eh, korang tengok tak cite Gemilang semalam. Yang kat TV3 tu. Dia pasal pengorbanan cikgu2 dan orang2 zaman dulu. Semalam baru 1st episod. Memang aku da tangkap cintan. Pelakon takdelah semua femes. Banyak pelakon baru tapi memang meletop. Try lah tengok kalau berkesempatan. En suami ala2 taknak layan ar kononnya. Skali da tengok dia pun macam da tangkap cintan (awak jangan taknak ngaku b..saya tau). Siap meleleh airmata tengok scene2 sedey dia semalam. Ditambah dengan hormon2 masa da nak beranak ni, memang airmata bole kuar macam air terjun ok.

Sebut pasal air mata, kucing aku Abu da mati. Jangan cakap macam mana aku melalak. Da macam apa da. Mak aku pun melalak jugak bila tau Abu da mati. Serius si Abu da macam family kitorang. Adek aku dan en suami yang tak brape nak gemar kucing pun bole tersuka kucing sebab Abu. Dia sangat2 manja. Kalau kitorang balik, dia paling suka melepek2 bersama. Malam tido skali atas katil. Dok tido atas katil kat kaki. Nanti bila da nak subuh dia bangun kejut. Kalau masak kat dapur, dia dok skali teman masak. Kalau tengah lepak, tepuk kerusi nanti dia pun naik atas kerusi dudok sesama. Paling suka kalau orang sediakan dia bakul. Nanti dia masuk dalam tu tido. Comel da macam bola. Serius sedih bila ingat pasal dia. Da menitik2 airmata cite pasal dia.

Abu memang cerdik sangat. Kalau dia sedih nanti kuar airmata. Serius aku tak tipu. Dia menangis siap keluar hingus hidung nanti. Tapi ni dia da takde. Aku sure yang paling terasa adalah ayah. Abu dengan ayah manja sangat. Tiap2 malam tido sama2. Abu tido bawah ketiak ayah. Kalau ayah alih pun dia akan buat bodo n menyelit jugak bawah ketiak ayah. Dahlah, tamo cite sedih2 lagi. Buat bengkak mata aku je. Yang semalamnya bengkak pun tak hilang lagi. Ni membengkak lagi.. :'(

3 comments:

MyNameIsdD said...

sedih dengar pasal abu :,-( dD dulu pun sedih berhari hari time cica (sebelum cici) mati. bila rindu ingat perangai dia comel comel, rase heppi sket.

nway, take care Arina!

Arina Aziz said...

alahh...siannya abu tu. sabar ye arina. anyway, cite gemilang tu best lah. tengok diorang nyer shot, dah leh agak khabir bhatia punya cerita. paling suka tengok saifullah yang time kecik. pandai berlakon eh budak tu. terkesan akak tengok.

nurarinab said...

dd: tau xpe..sedey btol die da mati.. :'(

kak arina: btol a kak..trkesan btol dak kecik tu brlakon..pandai die berlakon..kabir bhatia punye cite mmg slalu mnyentuh prasaan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails