Skip to main content

Happy birthday bunny bunny

Esok besday en suami yang ke 27. Oh b tuanya kamu..haha. Yelah tua beberapa bulan dari aku. Aku ingat tahun lepas aku celebrate besday en suami dekat Phuket. Malam besday dia makan dekat kedai Pak Arab. Makan seafood. And a year before that, we celebrate his besday at Murni. Masa tu tak declare pun lagi but we both knew something will become something sooner.

I think, fate has written that me and him will be together. Masa aku form 4, aku dapat masuk SMKA. Aku masuk skola asrama tu 10 hari je sebab sebok melalak nak balik. En suami sebenarnya skola SMKA jugak. Dari f1 sampai f5. Tapi masuk 10 hari pebenda nak kenalnya kan. Tapi kawan2 yang pernah sekelas dengan aku kat sana, bila tengok aku kawen dengan en suami terkejut beruk. Macam mana aku bole kenal en suami and macam mana en suami bole kenal aku sebab kitorang tak sekelas pun.

Then pas abes skola aku masuk matriks. En suami pun satu matriks dengan aku jugak. Tapi setahun kat sana, aku tak kenal langsung dengan en suami tapi en suami kata dia kenal aku n ada hati jugak kat aku..acehhh..(menyam i dengar u..eoww). Maklum masa tu aku hari2 kena teman sorang kawan baik aku ni berdating n besfren en suami yang juga besfren aku bernama Ammar pun kena teman kawan dia yang laki tu berdating. So slalu lah melepak2 kat library sambil buat lawak bodo kan. En suami kata dia prasan aku kat situ lah.

Tapi dia kata nak ngurat masa tu, Ammar kata aku da ada boyfren dekat Rusia. Oh helo..saya takde boyfren pun masa matriks. So en suami melupakan hasrat nak ngurat2. Dan aku rasa kalau masa tu dia ngurat, aku tak layan kot sebab takde perasaan nak kapel2 lagi (konon2 jiwa ganazzz). Then lepas habis blaja degree baru aku jumpa en suami sebab Ammar n Atoi bawak dia datang rumah beraya n lepas tu ada lah lepak2 kat KL kalo dia turun KL tapi as kawan2 aje.

Then masa sama2 single barulah nampak macam en suami nak tackle2. Acehhh..macam i tak tau dia nak ngurat. Awal2 jual mahal jugak. Maklum kawan sinri. Rasa macam janggal plak nak kapel kawan sinri. Da slalu tunjuk perangai tak senonoh, gelak dekah2, buat lawak bodoh pun slalu, pastu nak kena tukar tune jadi kapel2 plakkan. Macam pelik lah kan tapi en suami kata cuba dulu baru tahu.

Tapi las2 terbukak jugak hati nak accept dia. Aku nampak en suami berusaha sungguh2. n aku percaya jodoh kitorang kuat. So sampai hari ni, aku dan en suami da ada anak pun n perasaan aku pada dia masih macam dulu n even stronger. En suami da jadi half dari aku. Kalau dia takde maksudnya half dari aku hilang jugak. Kalau dia marah kat aku, aku mulalah susah hati pikir bukan2. Kalau dia kata tak bole, then aku akan turut jugak walaupun hati aku nak kan bole (hehe).

B, I'm sure u miss those days just like me ~ just after the solemnization

During fiance-fiancee time

My convocation ~ preggy 5 months

At 7 months ~ lebih sengal dari biasa..haha

Dear my everything,
Happy birthday b.
May all your wishes come true
May all the happiness in this world will be yours
May Allah bless you always
Me and Rania will always be by your side no matter what
Have a blast birthday b..(nanti kita celebrate sama2 eh b *banyak betul event yang di postpone*)
p/s: Adiah lambat sket eh b ;) Sket je lambatnya

Comments

cinoi said…
wahhh romantikknyaaaa
happy bday dkt ur hubby okayy
nurarinab said…
ok cinoi..nnt i smpikn k..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…