C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, March 10, 2011

Happy birthday bunny bunny

Esok besday en suami yang ke 27. Oh b tuanya kamu..haha. Yelah tua beberapa bulan dari aku. Aku ingat tahun lepas aku celebrate besday en suami dekat Phuket. Malam besday dia makan dekat kedai Pak Arab. Makan seafood. And a year before that, we celebrate his besday at Murni. Masa tu tak declare pun lagi but we both knew something will become something sooner.

I think, fate has written that me and him will be together. Masa aku form 4, aku dapat masuk SMKA. Aku masuk skola asrama tu 10 hari je sebab sebok melalak nak balik. En suami sebenarnya skola SMKA jugak. Dari f1 sampai f5. Tapi masuk 10 hari pebenda nak kenalnya kan. Tapi kawan2 yang pernah sekelas dengan aku kat sana, bila tengok aku kawen dengan en suami terkejut beruk. Macam mana aku bole kenal en suami and macam mana en suami bole kenal aku sebab kitorang tak sekelas pun.

Then pas abes skola aku masuk matriks. En suami pun satu matriks dengan aku jugak. Tapi setahun kat sana, aku tak kenal langsung dengan en suami tapi en suami kata dia kenal aku n ada hati jugak kat aku..acehhh..(menyam i dengar u..eoww). Maklum masa tu aku hari2 kena teman sorang kawan baik aku ni berdating n besfren en suami yang juga besfren aku bernama Ammar pun kena teman kawan dia yang laki tu berdating. So slalu lah melepak2 kat library sambil buat lawak bodo kan. En suami kata dia prasan aku kat situ lah.

Tapi dia kata nak ngurat masa tu, Ammar kata aku da ada boyfren dekat Rusia. Oh helo..saya takde boyfren pun masa matriks. So en suami melupakan hasrat nak ngurat2. Dan aku rasa kalau masa tu dia ngurat, aku tak layan kot sebab takde perasaan nak kapel2 lagi (konon2 jiwa ganazzz). Then lepas habis blaja degree baru aku jumpa en suami sebab Ammar n Atoi bawak dia datang rumah beraya n lepas tu ada lah lepak2 kat KL kalo dia turun KL tapi as kawan2 aje.

Then masa sama2 single barulah nampak macam en suami nak tackle2. Acehhh..macam i tak tau dia nak ngurat. Awal2 jual mahal jugak. Maklum kawan sinri. Rasa macam janggal plak nak kapel kawan sinri. Da slalu tunjuk perangai tak senonoh, gelak dekah2, buat lawak bodoh pun slalu, pastu nak kena tukar tune jadi kapel2 plakkan. Macam pelik lah kan tapi en suami kata cuba dulu baru tahu.

Tapi las2 terbukak jugak hati nak accept dia. Aku nampak en suami berusaha sungguh2. n aku percaya jodoh kitorang kuat. So sampai hari ni, aku dan en suami da ada anak pun n perasaan aku pada dia masih macam dulu n even stronger. En suami da jadi half dari aku. Kalau dia takde maksudnya half dari aku hilang jugak. Kalau dia marah kat aku, aku mulalah susah hati pikir bukan2. Kalau dia kata tak bole, then aku akan turut jugak walaupun hati aku nak kan bole (hehe).

B, I'm sure u miss those days just like me ~ just after the solemnization

During fiance-fiancee time

My convocation ~ preggy 5 months

At 7 months ~ lebih sengal dari biasa..haha

Dear my everything,
Happy birthday b.
May all your wishes come true
May all the happiness in this world will be yours
May Allah bless you always
Me and Rania will always be by your side no matter what
Have a blast birthday b..(nanti kita celebrate sama2 eh b *banyak betul event yang di postpone*)
p/s: Adiah lambat sket eh b ;) Sket je lambatnya

2 comments:

cinoi said...

wahhh romantikknyaaaa
happy bday dkt ur hubby okayy

nurarinab said...

ok cinoi..nnt i smpikn k..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails