Skip to main content

Hari2 akhir seorang wanita yang berpantang

3 hari lagi aku abes pantang. Excitednya dalam hati ni jangan tanya ok. Walaupun aku tak kisah pantang kena makan ikan kukus setiap hari dan roti kering setiap hari, tapi perasaan nak abes pantang adalah sama macam perasaan bila kau abes SPM. yeepie! Taktaulah cara berpantang aku ni betul ke tak tapi yang penting DA NAK ABES. hehe.

Aku abes pantang hari jumaat. Sabtu aku nak pi wedding kazen aku kat Mersing. Pecaya tak caya, sepanjang aku da berkahwin ni, aku tak pernah balik Mersing lagi walhal itulah kampung mak aku. Tak bole nak buat apa sebab arwah atuk n nenek da takde. Yang tinggal makcik n pakcik aku kat sana n sepanjang setahun ni, aku dan en suami sibuk organize jadual kitorang. Makcik aku pon sampai majuk2 sebab tak sampai2 rumah dia. So, mak andak, I'm coming to your house this weekend..wehoo!

Aku siap suro en suami cuti pada isnin akan datangnya sebab nak ajak dia jenjalan. Dinner anniversary tak sambut lagi, dinner birthday pun tak sambut lagi. Pending activities banyak sangat. So plan macam nak buat Isnin tu tapi tengoklah dulu macam mana. Aku lepas pantang tu ada seminggu aje before naik belajar balik n hantar Rania gi babysitter. Alahai macam kesian plak nak hantar dia gi sana tapi takpelah, ibu gi sekejap je lepas tu ibu amik Rania balik yer..n problemnya Rania still tamo botol susu. Say no to fake teat! dia cakap. Takpe, ibu pun ada cara macam mana nak buat kamu hisap. tunggu jelah nanti yer Rania..hehe.

Rania sedang nyenyak tido..siap terkangkang..puff..

Mummy dia sedang try test shawl baru yang dibeli oleh adik2 n ibu di Jalan TAR weekend lepas (thanx darls) *pucatnye mukaku*

Comments

Mummy Chubby said…
ok, maintain yer..heheee...
mummy slalu baca blog kamu tap xde tggl jejak pun..mummy followers kipas ssh mati blog Puan Nur Arina Basilah..kalo la dpt jumpe di JB..heheheeeee
nurarinab said…
samalah kite mummy..tiap kali mummy update blog,mest jenguk punye..nanti kite jmpalah mummy.da sama2 kat JB kan? ;)
FionaHafiz said…
arina,
buat lah review on your amway post natal care. ok kah?
nurarinab said…
bole dear..nnt buat khas utk kamu ;)
Mummy Chubby said…
Mummy potong rambut kat kota tinggi..huhuuu...jauh tuh! bla dah pndek trserlah sungguh kechubbyannye (btolkah ayat?)
nurarinab said…
mummy chubby tp sgt comel n goges ok ;) potong pendek mest lg seksi ;)
ida khairani said…
Set Berpantang Shaklee

Mengandungi 4 vitamin yang membantu ibu pulih dan menyenangkan.

40 biji Vitamin C, 40 biji B Complex, 40 biji Vitalea/multivitamin, 40 biji Zink
Harga RM100 termasuk pos

Add on rm10 Alfalfa 90biji penggalak pengeluaran susu ibu.

Mysupervitamins

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…