C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, March 21, 2011

Hari2 akhir seorang wanita yang berpantang

3 hari lagi aku abes pantang. Excitednya dalam hati ni jangan tanya ok. Walaupun aku tak kisah pantang kena makan ikan kukus setiap hari dan roti kering setiap hari, tapi perasaan nak abes pantang adalah sama macam perasaan bila kau abes SPM. yeepie! Taktaulah cara berpantang aku ni betul ke tak tapi yang penting DA NAK ABES. hehe.

Aku abes pantang hari jumaat. Sabtu aku nak pi wedding kazen aku kat Mersing. Pecaya tak caya, sepanjang aku da berkahwin ni, aku tak pernah balik Mersing lagi walhal itulah kampung mak aku. Tak bole nak buat apa sebab arwah atuk n nenek da takde. Yang tinggal makcik n pakcik aku kat sana n sepanjang setahun ni, aku dan en suami sibuk organize jadual kitorang. Makcik aku pon sampai majuk2 sebab tak sampai2 rumah dia. So, mak andak, I'm coming to your house this weekend..wehoo!

Aku siap suro en suami cuti pada isnin akan datangnya sebab nak ajak dia jenjalan. Dinner anniversary tak sambut lagi, dinner birthday pun tak sambut lagi. Pending activities banyak sangat. So plan macam nak buat Isnin tu tapi tengoklah dulu macam mana. Aku lepas pantang tu ada seminggu aje before naik belajar balik n hantar Rania gi babysitter. Alahai macam kesian plak nak hantar dia gi sana tapi takpelah, ibu gi sekejap je lepas tu ibu amik Rania balik yer..n problemnya Rania still tamo botol susu. Say no to fake teat! dia cakap. Takpe, ibu pun ada cara macam mana nak buat kamu hisap. tunggu jelah nanti yer Rania..hehe.

Rania sedang nyenyak tido..siap terkangkang..puff..

Mummy dia sedang try test shawl baru yang dibeli oleh adik2 n ibu di Jalan TAR weekend lepas (thanx darls) *pucatnye mukaku*

7 comments:

Mummy Chubby said...

ok, maintain yer..heheee...
mummy slalu baca blog kamu tap xde tggl jejak pun..mummy followers kipas ssh mati blog Puan Nur Arina Basilah..kalo la dpt jumpe di JB..heheheeeee

nurarinab said...

samalah kite mummy..tiap kali mummy update blog,mest jenguk punye..nanti kite jmpalah mummy.da sama2 kat JB kan? ;)

FionaHafiz said...

arina,
buat lah review on your amway post natal care. ok kah?

nurarinab said...

bole dear..nnt buat khas utk kamu ;)

Mummy Chubby said...

Mummy potong rambut kat kota tinggi..huhuuu...jauh tuh! bla dah pndek trserlah sungguh kechubbyannye (btolkah ayat?)

nurarinab said...

mummy chubby tp sgt comel n goges ok ;) potong pendek mest lg seksi ;)

ida khairani said...

Set Berpantang Shaklee

Mengandungi 4 vitamin yang membantu ibu pulih dan menyenangkan.

40 biji Vitamin C, 40 biji B Complex, 40 biji Vitalea/multivitamin, 40 biji Zink
Harga RM100 termasuk pos

Add on rm10 Alfalfa 90biji penggalak pengeluaran susu ibu.

Mysupervitamins

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails