C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, March 18, 2011

How to do? Help me!

Naklah tanya blogger2 dan non-blogger2 sekalian, macam mana korang train anak korang yang bf minum dari botol. Rania tamo minum dari botol. Kalau aku pam susu masuk dalam botol, dia muntahkan balik susu tu n kadang2 belum kuar lagi susu dari botol. Dia da buat aksi nak termuntah da sebab rasa puting botol da masuk mulut dia. Tinggal brape minggu je lagi before aku kena anta dia kat bs. So risau gak aku kalo dia tak minum kat sana sebab tamo minum dari botol. So macam mana korang train baby korang yer. Mintak tolong kawan2 semua :)


6 comments:

Mummy Chubby said...

Taska khaleesa dlu dekat ngan ympt keje Mummy.so,mummy berulang la bf khaleesa.sblm tglkan,bf dlu.kul 12.30 @ 1tghari, gi bf kan lag.ptg kul 5.30ptg bf kan dlu sblm blk keje.msuk 9 bulan, mummy tglkan die 3ari kat kmpg ngan mak. pastu baru die nak botol.

nurarinab said...

ye ke mummy..mayb awl2 arina akn mcm tu gak.ulang alik smbl ajr die isap botol.kn tggl dgn nenek die br die nk hsp botol gaknye kan..thanx mummy!lm btol x nmpk mummy kt cni ;)

Princess Cindellyna said...

cerita kita terbalik. my baby Amani xsuka hisap direct since mula2 dia lahir sy xde susu..& dia lahir kecik so ssh nk direct feeding.

skrg Amani minum susu badan tp kene bagi dengan botol since dia dah biasa.. so, sllunya kene pam tiap2 jam sediakan stock untuk dia..=)

Untuk biasakan direct feeding, skrg ni pagi2 b4 bg susu dengn botol sllu letak bg dia direct feeding dlu. nk biasakan. lama2 moga2 dia tau hisap direct & btool sekali..=)

tp kene train dlu la. hehe.

nurarinab said...

tulah..ade hikmahnye bby x direct bf.at least tau die nak mnm dr botol.lina pakai teat ape yer utk botol tu sbb mayb rania x suke teat yg kitorg pkai tu kot. mcm keras2 lg kan..

Arina Aziz said...

arina, try bagi orang lain yang susu botolkan dia. kalau arina yang bagi, baby tahu yang arina is there and she can drink directly. kalau org lain yg bagi, mungkin dia akan refuse at first, tapi lama2 dia akan accept jugak. tapi make sure dia tak nampak arina. baby ni pandai, jgn ingat dia tak tau kita try nak trick dia.

dah confirm ke hantar dgn kak lela? ke dapat bs lain?

nurarinab said...

tulah..ade org bgtau mcm tu gak.nnt tggl kat mak arina pastu arina kuar bia tgk mcm mn.rsnye mest die nak isap.confirm lah nak anta kt kak lela tu.xde cr org lain pn.lg pn dkt sket ngn utm.kalo pape dkt.akak anta adlan ngan adlina kat sana gak eh?nnt arina abes pantang ni mmg plan nk jmpa die.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails