Skip to main content

My babies

Rania selalu gelak besar dalam tido

Paling suka lepas mandi sebab badan dia da selesa. Masa ni nanti dia senyap je memerhati orang.

Posisi tido fevret Rania

I love my babies!

Hari ni 25 hari berpantang. 19 days to go..wehooo!! Bila da belas2 rasa macam sekejap je da nak abes. Next week baby ada appointment ngan klinik. Nak kena jab. Slalu dia tak nangis pun kalau kena suntik tapi taktaulah camne sekarang. Hope2 oklah. Start dari semalam aku da mula bertangas sebab luka kat bawah da baik. Syok bertangas. Rasa macam keluar semua peluh2 busuk kat badan ni. Hehehe..

Baby Rania ada macam2 ragam sekarang. Suda pandai bagi respon. Panggil nama dia senyum. Kalau lapar menangis, nak berak menangis, tapi dia nangis takdelah kuat mana pun. Aku rasa as a baby, dia agak jarang menangis. Malam2, kadang2 dia tido lena, kadang2 dia tamo tido. Berjaga dengan mata bulat dia tu. Sekarang tengah ajar dia hisap susu pakai botol tapi baby Rania panjang akal. Kalo dia bole tolak pakai tangan, dia tolak. Kalau tak dia ketap gusi kuat2 taknak kasi puting botol masuk. Kalau dia tengah menyusu badan n tiba2 aku tukar botol, dia act minum macam biasa then bila aku tarik kuar puting tu, dia pun kuarkan semua susu yang dia simpan dalam mulut.

Sekarang pandai nak suro aku ngendong dia time tido. Konon2 nangis macam nak susu tapi bila bagi susu, dia minum sket je pastu tido dalam pelukan. Letak atas tilam, bangun n rengek2. Tak bole nak biasakan dia berkendong sebab nanti susahlah aku nak gi kelas pasni. Sekarang pun da rasa tak sampai hati nak tinggalkan dia. Tah macam manalah nak gi kelas sambil teringat2 kat dia.

26 Febuari lepas anniversary aku dan en suami. Setahun mengemudi bahtera. Macam tak caya da setahun rupanya. Setahun yang banyak kenangannya. Setahun yang bila genap setahun suda ada ahli keluarga baru. Setahun yang penuh suka duka tapi korang percayakan bila tengok balik ke belakang semua masa susah pun macam menggembirakan je. Kalau rasa sedih cuma 'at that moment' je n yang lain akan terbayang masa gembira aje. En suami menjadi supporter paling kuat yang aku ada, dia jadi orang yang paling aku perlukan setiap masa, dia jadi orang yang paling senang nak buat aku ketawa n nangis. Pengaruh dia terlalu besar dalam hidup aku. Tapi each day yang aku harungi aku tau aku perlukan dia.

Aku plan banyak benda untuk celebrate anniversary yang 1st ni. Tapi semua postpone dulu. Hadiah pun postpone dulu lah b eh. Hari tu tak sempat pun nak pergi cari hadiah. Dalam kepala ni da ada beberapa benda yang aku nak bagi as a present.

B, it's been a wonderful one year. I knew I love you more than the first time we met and each day the love grow larger for you. Deep in my heart, there is always a special place for you and it will remain there forever n ever Insyallah. My pray is always to have the best in life but Allah knows what's the best and most needed for us. Hope we will have a great journey together. Love u mucho2 bunny!

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…