Skip to main content

My babies

Rania selalu gelak besar dalam tido

Paling suka lepas mandi sebab badan dia da selesa. Masa ni nanti dia senyap je memerhati orang.

Posisi tido fevret Rania

I love my babies!

Hari ni 25 hari berpantang. 19 days to go..wehooo!! Bila da belas2 rasa macam sekejap je da nak abes. Next week baby ada appointment ngan klinik. Nak kena jab. Slalu dia tak nangis pun kalau kena suntik tapi taktaulah camne sekarang. Hope2 oklah. Start dari semalam aku da mula bertangas sebab luka kat bawah da baik. Syok bertangas. Rasa macam keluar semua peluh2 busuk kat badan ni. Hehehe..

Baby Rania ada macam2 ragam sekarang. Suda pandai bagi respon. Panggil nama dia senyum. Kalau lapar menangis, nak berak menangis, tapi dia nangis takdelah kuat mana pun. Aku rasa as a baby, dia agak jarang menangis. Malam2, kadang2 dia tido lena, kadang2 dia tamo tido. Berjaga dengan mata bulat dia tu. Sekarang tengah ajar dia hisap susu pakai botol tapi baby Rania panjang akal. Kalo dia bole tolak pakai tangan, dia tolak. Kalau tak dia ketap gusi kuat2 taknak kasi puting botol masuk. Kalau dia tengah menyusu badan n tiba2 aku tukar botol, dia act minum macam biasa then bila aku tarik kuar puting tu, dia pun kuarkan semua susu yang dia simpan dalam mulut.

Sekarang pandai nak suro aku ngendong dia time tido. Konon2 nangis macam nak susu tapi bila bagi susu, dia minum sket je pastu tido dalam pelukan. Letak atas tilam, bangun n rengek2. Tak bole nak biasakan dia berkendong sebab nanti susahlah aku nak gi kelas pasni. Sekarang pun da rasa tak sampai hati nak tinggalkan dia. Tah macam manalah nak gi kelas sambil teringat2 kat dia.

26 Febuari lepas anniversary aku dan en suami. Setahun mengemudi bahtera. Macam tak caya da setahun rupanya. Setahun yang banyak kenangannya. Setahun yang bila genap setahun suda ada ahli keluarga baru. Setahun yang penuh suka duka tapi korang percayakan bila tengok balik ke belakang semua masa susah pun macam menggembirakan je. Kalau rasa sedih cuma 'at that moment' je n yang lain akan terbayang masa gembira aje. En suami menjadi supporter paling kuat yang aku ada, dia jadi orang yang paling aku perlukan setiap masa, dia jadi orang yang paling senang nak buat aku ketawa n nangis. Pengaruh dia terlalu besar dalam hidup aku. Tapi each day yang aku harungi aku tau aku perlukan dia.

Aku plan banyak benda untuk celebrate anniversary yang 1st ni. Tapi semua postpone dulu. Hadiah pun postpone dulu lah b eh. Hari tu tak sempat pun nak pergi cari hadiah. Dalam kepala ni da ada beberapa benda yang aku nak bagi as a present.

B, it's been a wonderful one year. I knew I love you more than the first time we met and each day the love grow larger for you. Deep in my heart, there is always a special place for you and it will remain there forever n ever Insyallah. My pray is always to have the best in life but Allah knows what's the best and most needed for us. Hope we will have a great journey together. Love u mucho2 bunny!

Comments

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…