C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, March 9, 2011

Sebulan suda..kejapnya



Harini genap sebulan Rania dilahirkan. Bila genap sebulan kena cek up dekat klinik sebab nak amik jab hepatitis B yang ke2 untuk dia. Pegi klinik pukul 845 pagi. Sampai klinik, aku yang kena cek dulu. cek air kencing n darah, tekanan darah n berat. Semua normal. Berat aku sekarang da 52.5kg. Da sama berat before preggy. Memang senang nak turun sebab Rania pun kuat nyusu.

Bila cek Rania, tengok berat dia naik 1.15kg. Sekarang dia da 4.2kg. Nurse dalam bilik tu siap cakap besarnya anak awak. sebulan ke? Aku cakaplah iyer. Dia tanya Rania masa lahir berat brape. Aku cakap 3.05kg. Dia tanya aku bagi susu apa. Aku cakap susu badan. Lepas tu die kena injet.. Aku tak masuk pun bilik injet tu. Mak mertua aku yang bawak dia.

Ibu cakap dia meraung lah kejap tapi lepas tu steady je dia tido. Tapi balik dari klinik nampak die resah aje. Tido tapi asik terjaga2. Jarang Rania tido siang terjaga2 ni. Slalunya lena macam siang adalah malam. Ingat sebab injet kaki tak selesa (da kena injet kat paha) tapi tengok2 bekas injet BCG yang bengkak. Rasanya memang macam tu kot. Dia macam nak ada nanah dalam tu.

Plan nak sunat arini jugak tapi tak sampai hati sebab dia macam tengah tak selesa. Maybe weekend ni baru anta dia sunat kot. Ishhh aku yang kesian nak sunatkan dia. Nanti sakit tak bila dia kencing? Lama ke luka sunat nak baik? Banyak ke dia potong? Semua soalan2 sakit macam tu. Tapi diorang cakap takde menda. Sakit jap je. Harapnya gitulah..

Rania sekarang da pandai nak berbual2 dengan orang. keluarlah suara dia yang comel cuba nak cakap dengan orang. Aku rasa macam dia ni nak cepat je besar. Sebok da angkat kepala n iringkan badan macam nak meniarap. Kalo tinggalkan sorang2 dengan tak di'guard' kiri kanan dia dengan bantal, bole bergerak sampai hujung katil. Punyalah lasak dia tido. Nanti aku letak video dia nak bercakap. Ni aku tr bluetooth dari henpon tak bole plak. Tah pe pasal tah. Nanti tanya en suami nape tak bole. Sebelum tu aku letak muka tulus Rania tido..hehe.


3 comments:

Ibu Ilyanie(s) said...

kejap je masa berlalu kan..? tak lama lagi rania dpt kaki lak la... :D.

p/s: bb jihah pun dh pandai sembang... :D

nurarinab said...

hehe..tulah.x sbr nk tunggu die brjln..

Mrs.aisheiteru said...

sgt tembam suka suka! nice name baby rania!

jom join mini contest http://precioushumairah.blogspot.com/2011/03/mini-contest-precious-humairah-in-house.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails