C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, April 8, 2011

Rania..Rania..

Bila da ada anak, cepat je nak balik rumah (padahal dari dulu peel macam gini). Nak tengok muka dia. Nak borak2 ngan dia. Rania da pandai nak balas cakap. Kemain comel lagi bila dia menjawab. Maklumlah suara baby kan comel2. Lagi2 kalau bangun tido. Terus senyum2 n kuar suara comel dia tu. Kalau aku takde sebelah dia, kemain lagi dia buat2 nangis. Sekarang makin advance buat2 batuk sebab dia tahu kalau dia tersedak susu, aku mesti datang kat dia, tepuk2 belakang dia. Pandai sungguh si Rania ni.

Sekarang da mula tido lambat. Pukul 11 baru nak lelap. Selagi aku tak baring ngan dia sama2, selagi tulah dia tido2 ayam. Sian en suami, kadang2 dia tido kat depan sebab tengok aku dengan Rania terlelap atas katil sama2. Nak angkat Rania dia pandai terjaga kalau tak tido lena lagi. Las2 dia tido kat depan plak. Bila aku kejut, en suami da tamo bangun da. Maklum, en suami kalo tido memang tak sedar ape dah.


Sabtu ni Rania da masuk 2 bulan. Cepat betul masa berlalu. Kalau orang jumpa Rania semua cakap dia bulat. Muka da macam kena tekap dengan en suami. Kalau tak pakaikan dia topi orang memang ingat dia laki. Next week dia nak kena injet kat klinik. Mesti melalak punya cuma taktau lama ke kejap je. Ni tak sabar nak tunggu petang n amik dia dekat rumah Kak Lela. Mummy n Daddy love you Rania!



2 comments:

Mrs. Eeza Herman said...

yela, muka dia mmg tekap hubby arina..hihi...
oo, rania tido ada timing ekk..hazeq ikut suka dia, bila da ngantuk xkira kul brapa, tido je..yg penting perut dia da isi dulu...mmg lena tido...

nurarinab said...

die pas abes ari mlm pndi tdo lena kalo ms dlm hari dulu mmg bgn x kire ms.tp btul prut kenyang mest tdo lena kan? :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails