Skip to main content

My Sister's Wedding Day


Weekend lepas adalah weekend yang agak sibuk untuk kami sekeluarga. Adikku akhirnya berkahwin dengan jejaka pilihan hatinya (perghhh ayat da macam ayat Majalah Hai..haha). Majlis berlangsung pada hari Ahad. Sabtu aku dan en suami da plan dengan ayah untuk buat majlis aqiqah Rania dan kenduri doa selamat. Takde cukur2 jambul pun sebab Rania da kena cukur masa berumur seminggu. Yang aku ajak pun cuma sedara mara je. Takde orang luar pun.

Rania behave aje sepanjang majlis. Tido dalam buai. Time selawat baru dia bangun n terpinga2 je tengok orang ramai tiba2. Habis majlis sebok mengemas mana yang patut sebab pagi2 Ahad tu da busy nak gi majlis adik aku plak. Dia nikah pagi Ahad n sanding tengahari tu. Aku yang berdebar2 nak tengok adik aku kawen. Banyak betul perkara berlaku on the day adik aku nak kawen ni.

Dia amik mak andam dari JB. Pukul 12 tengah malam pelamin tak dipasang lagi. Junuh jugak menunggu. Adik aku cakap kul 4 pagi baru dia datang n pasang. Pukul 9 pagi nak nikah tapi 845 pagi jurumekap tak sampai lagi. Inilah kes bila mak andam sebok nak kejar banyak job. Bila letak kek kat dewan, tengok2 da hancur berderai da keknya. Tak bole nak guna langsung untuk majlis potong kek. Last2 aku dan en suami belikan adik aku kek lain. Nasib baik aku tahu kedai kek sedap sebab kitorang guna khidmat kedai kek ni masa wedding kitorang dulu.

Tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar. Jom kita layan gambar mana yang ada. Gambar sanding aku upload kendian yer. Layan gambar orang nak nikah lu...jom layannnnn.

One happy sister
Daddy capture mummy n daughter before we go to see Rania' aunt solemnization
My beautiful sister

Mummy with her serious pose
Have to wait at the back of the musolla because Rania is sleeping and I can't sit when she's sleeping in the carrier
Rania in a dress..Asik menarik baju jer..
Before she become a wife
A nervous guy
The akad

Congratulation to both of you! Welcome to our small family Qayyum. We are so happy to have you in our family. Cepat2 bagi Rania cousin ok.

Comments

mrs_nazir said…
cantik ur sis!dress dia pun cantik sgt...rania so comel la in dress... =)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…