C o m e A n d J o i n M e =)

Monday, May 2, 2011

My Sister's Wedding Day


Weekend lepas adalah weekend yang agak sibuk untuk kami sekeluarga. Adikku akhirnya berkahwin dengan jejaka pilihan hatinya (perghhh ayat da macam ayat Majalah Hai..haha). Majlis berlangsung pada hari Ahad. Sabtu aku dan en suami da plan dengan ayah untuk buat majlis aqiqah Rania dan kenduri doa selamat. Takde cukur2 jambul pun sebab Rania da kena cukur masa berumur seminggu. Yang aku ajak pun cuma sedara mara je. Takde orang luar pun.

Rania behave aje sepanjang majlis. Tido dalam buai. Time selawat baru dia bangun n terpinga2 je tengok orang ramai tiba2. Habis majlis sebok mengemas mana yang patut sebab pagi2 Ahad tu da busy nak gi majlis adik aku plak. Dia nikah pagi Ahad n sanding tengahari tu. Aku yang berdebar2 nak tengok adik aku kawen. Banyak betul perkara berlaku on the day adik aku nak kawen ni.

Dia amik mak andam dari JB. Pukul 12 tengah malam pelamin tak dipasang lagi. Junuh jugak menunggu. Adik aku cakap kul 4 pagi baru dia datang n pasang. Pukul 9 pagi nak nikah tapi 845 pagi jurumekap tak sampai lagi. Inilah kes bila mak andam sebok nak kejar banyak job. Bila letak kek kat dewan, tengok2 da hancur berderai da keknya. Tak bole nak guna langsung untuk majlis potong kek. Last2 aku dan en suami belikan adik aku kek lain. Nasib baik aku tahu kedai kek sedap sebab kitorang guna khidmat kedai kek ni masa wedding kitorang dulu.

Tapi Alhamdulillah semua berjalan lancar. Jom kita layan gambar mana yang ada. Gambar sanding aku upload kendian yer. Layan gambar orang nak nikah lu...jom layannnnn.

One happy sister
Daddy capture mummy n daughter before we go to see Rania' aunt solemnization
My beautiful sister

Mummy with her serious pose
Have to wait at the back of the musolla because Rania is sleeping and I can't sit when she's sleeping in the carrier
Rania in a dress..Asik menarik baju jer..
Before she become a wife
A nervous guy
The akad

Congratulation to both of you! Welcome to our small family Qayyum. We are so happy to have you in our family. Cepat2 bagi Rania cousin ok.

1 comment:

mrs_nazir said...

cantik ur sis!dress dia pun cantik sgt...rania so comel la in dress... =)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails