C o m e A n d J o i n M e =)

Thursday, May 5, 2011

Rania anakku

Rania sekarang da ada tabiat baru. Melalak meraung kalau orang lain pegang or kalo kena tido dalam buai. Dalam beberapa hari ni tibe2 je pe-el die berubah. Selama ni tak menangis bila kena pegang dengan orang tapi tiba2 je sekarang kalau orang pegang dia da pandai merengek. Ni bukan merengek sket, ni jenis skali melalak satu taman perumahan bole dengar. Aku pun tak tau nape die berubah macam tu. Maybe sebab nak beralih bulan. Pastu bila dia stat nak merengek, kalau aku tak layan dia akan nangis sambil menjerit siap sedu sedan. Wah..da pandai psiko mak dia da.

Tapi dia sekarang suka je nak borak. Kalau bercakap dengan dia memang dia bole layan sampai tersedu2 sebab nak bercakap. Kalau senyum memang tak bole challenge sebab takde gigi lagikan, so lebar betul kalo die sengih. Tangan tengah sedap nak pegang barang. Kalau tido memang kena letak kain or sapu tangan atas badan dia sebab kalau tak baju die tarik sampai terangkat.Da mula main air liur. Berbuih2 mulut main air liur. Orang cakap bila dia mula main air liur, rambut mak dia pun akan gugur. Aku notice lah few days rambut da start gugur. Dudok lah mengutip kat lantai rambut2 yang berguguran tu.

Jom layan gambar Rania yang makin membulat..hehehe

si bulat nak mandi :)

gambar 1 adalah position asal setengah jam kemudian Rania da kat position gambar 2

Ibu, Rania da ngantuk

7 comments:

~ SueHarriz ~ said...

Knapa comeiiiii sgt ni haaaaaaa..pic last sgt geramssss

MyNameIsdD said...

alamak Rania dearie, cemane aunty nak dukung nnt. Aunty nih dah la cuak bila dgn bebudak kecik. T_T

nurarinab said...

sue..b yg tgk die ari2 pn geram..hari2 menggomol

dd jgn takut..die ok je nanti :)

Norimah bt Md Noh said...

hahhaha...rania sgt2 comel dlm pic yg last tu...mata tak ley blah...hehehhe....

Princess Cindellyna said...

HUHU...Amani pun kuat meraung skrg.. time nk tido je mesti meraung. dah cam sgt dah. kadang2 terfikir anak kita nih sakit ke? tp skrg dah bleh agak kalau nangis sakit & nangis nk tido.. nangis nk susu pun ada bunyi lain.. hehe.

well.it's a wonderful journey for mommies like us!=)So, have fun taking care of Rania k!=)

Ibu Ilyanie(s) said...

tgk rania pakai pacifier.. teringat kakak si najihah pakai dulu, tp adiknya skrg ni tak mo pulak...

p/s: jemput ke blog n folo http://duniakuelken.blogspot.com

nurarinab said...

PC:tulah..kdg2 ingt nape lah die melalak..rs sedey pn ade bile die ngs.tp skrg da tau da nape die ngs..hehe..

Ibu Ilyani: bgslah kak tamo paci..arina kalo bole xnk bg die hsp paci gak tp die kuat bergayut trpksa bg gak..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails