Skip to main content

Rania anakku

Rania sekarang da ada tabiat baru. Melalak meraung kalau orang lain pegang or kalo kena tido dalam buai. Dalam beberapa hari ni tibe2 je pe-el die berubah. Selama ni tak menangis bila kena pegang dengan orang tapi tiba2 je sekarang kalau orang pegang dia da pandai merengek. Ni bukan merengek sket, ni jenis skali melalak satu taman perumahan bole dengar. Aku pun tak tau nape die berubah macam tu. Maybe sebab nak beralih bulan. Pastu bila dia stat nak merengek, kalau aku tak layan dia akan nangis sambil menjerit siap sedu sedan. Wah..da pandai psiko mak dia da.

Tapi dia sekarang suka je nak borak. Kalau bercakap dengan dia memang dia bole layan sampai tersedu2 sebab nak bercakap. Kalau senyum memang tak bole challenge sebab takde gigi lagikan, so lebar betul kalo die sengih. Tangan tengah sedap nak pegang barang. Kalau tido memang kena letak kain or sapu tangan atas badan dia sebab kalau tak baju die tarik sampai terangkat.Da mula main air liur. Berbuih2 mulut main air liur. Orang cakap bila dia mula main air liur, rambut mak dia pun akan gugur. Aku notice lah few days rambut da start gugur. Dudok lah mengutip kat lantai rambut2 yang berguguran tu.

Jom layan gambar Rania yang makin membulat..hehehe

si bulat nak mandi :)

gambar 1 adalah position asal setengah jam kemudian Rania da kat position gambar 2

Ibu, Rania da ngantuk

Comments

~ SueHarriz ~ said…
Knapa comeiiiii sgt ni haaaaaaa..pic last sgt geramssss
MyNameIsdD said…
alamak Rania dearie, cemane aunty nak dukung nnt. Aunty nih dah la cuak bila dgn bebudak kecik. T_T
nurarinab said…
sue..b yg tgk die ari2 pn geram..hari2 menggomol

dd jgn takut..die ok je nanti :)
hahhaha...rania sgt2 comel dlm pic yg last tu...mata tak ley blah...hehehhe....
HUHU...Amani pun kuat meraung skrg.. time nk tido je mesti meraung. dah cam sgt dah. kadang2 terfikir anak kita nih sakit ke? tp skrg dah bleh agak kalau nangis sakit & nangis nk tido.. nangis nk susu pun ada bunyi lain.. hehe.

well.it's a wonderful journey for mommies like us!=)So, have fun taking care of Rania k!=)
Ibu Ilyanie(s) said…
tgk rania pakai pacifier.. teringat kakak si najihah pakai dulu, tp adiknya skrg ni tak mo pulak...

p/s: jemput ke blog n folo http://duniakuelken.blogspot.com
nurarinab said…
PC:tulah..kdg2 ingt nape lah die melalak..rs sedey pn ade bile die ngs.tp skrg da tau da nape die ngs..hehe..

Ibu Ilyani: bgslah kak tamo paci..arina kalo bole xnk bg die hsp paci gak tp die kuat bergayut trpksa bg gak..

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…