C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, May 18, 2011

Rania at 3 month old

Rania sudah 3 bulan. Wah sekejap aje masa lip lap lip lap da 3 bulan. Makin cerdik n makin kuat manjanya. Rania masa kena cucuk 3 bulan tak nangis tapi dia demam sekejap. Tapi lepas bagi ubat dia ok balik. Berat suda 6.3kg dan tinggi suda 59cm. Rania sekarang suda mau minum guna botol dengan lajunya. Dulu malu2 je nak minum dari botol. Thanx to Kak Arina, Kak Lela discovered yang Rania cuma nak MAM je. So untuk ibu2 yang anaknya bf n tamo minum dari botol bole try MAM nya botol n puting.

Rania sekarang da pandai gelak kuat2..comel sangat. Aku nak load dalam komputer sebab ada rekod guna henpon tapi takde bluetooth device plak. Kalau aku nyanyi untuk dia, Rania pun akan ikut nyanyi guna baby language. Kiut sangat sebab nampak dia tengah berusaha nyanyi. Makin kuat menyusu. Da patut ke aku bagi dia solid food? Rania juga suda kurang meragam bila kuar. Cuma bila dia ngantuk die merengek n biasanya dia hisap lengan aku n aku ayun2 dia pon tido.

Peha ketak2 dia memang da macam peha KFC. Sume orang geram bila tengok ketak2 tu. Malam2 kalau nak tido, mesti ibu dengan ayah baring skali atas katil kalau tak dia mengamuk sebab rasa macam kenapa dia sorang je kena tido. Kaki dia da kuat n macam tak sabar je nak jalan. Leher pon da kuat sket sebab aku da mandi guna air sejuk cuma kalau air terlalu sejuk then aku campur air panas sket. Dia da tak suka kena dukung berbaring, dia suka kalau aku dukung dalam posisi dudok sebab dia nak memerhati orang.

Aku tengah tak sabar nak tunggu dia meniarap n merangkak. Dia da mula nak blaja pusingkan badan tapi nak angkat kepala macam tak larat lagi. Kepala masih berat lagi kot..hehehe. Jom layan Rania 3 bulan..


Rania suka kalau aku dudokkan macam ni

konpius tengok dia nangis ke gelak

Si bulat in d house!


7 comments:

Princess Cindellyna said...

Amani pun dah 3 months old!=)

Mrs.aisheiteru said...

cute rania! nk pinjam baju polkadot tu...hehehe. eh cepat sgt nk bg solid food tu. mama rania tgu ek lg ckit je...

Hafiza Abdul Latiff said...

wah makin cumel si rania ni, tunggu dulu la arina...3 bulan amsih awal nak bg solid food..berat badan dia ok sangat maknanya dia cukup susu ibu dia :)

zoe said...

cutenye rANIA. geram tengok die!

Princess Cindellyna said...

ops..lupa nk bitau.. my mom ckp dlu2 time ktaorg kecik after 44 days pntg dia dh suap pisang sbb kuat nangis... lapar katenye.. huhu.

but it's up 2 u nk bg solid food ke x.. kalau nmpk cm rania lapar sgt, try la but dlm kuantiti skit coz perut bby xleh digest sgt lagi..=)

nurarinab said...

tulah..rs mcm nk hold dulu bg solid food cume tgk die mkn kuat menyusu n susu pn mkn kurg..tu yg kesian kt die..tkt die lapar..

mrs_nazir said...

comel sgt!...geram tgk peha kfc tuh..hehe... farah pon dah sibuk nk telangkupkan badan n same cam rania xsuka baring...nak duduk..prasan mcm org besar..hehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails