Skip to main content

Visiting KL

Khamis lepas aku ade seminar dekat UM. Da lama aku tak pi UM. Las aku kat sana adalah bulan Ogos taun lepas. Lepas tu terus tak jejak da UM. So bile ade sminar kat sana minggu lepas, aku macam balik kampung. Jumpa ramai kawan2 masa kat UM n yang paling aku excited nak jumpa kat sana adalah ct. Al maklum aku ngan ct ni orang gelar kembar masa kat UM dulu. Ada aku, ada lah dia. Ada dia, ada lah aku. Tak sabar jugak nak jumpakan ct dengan Rania. Ct da macam makcik Rania jugak sebab kitorang rapat.

Bila da kat sana, excited nak jumpa kawan je. Nak presentnya sekejap je..yang lebih sebok bergosip. Petang bawak Rania jumpa ct. Rania ngengek so aku balik awal. Tak puas rasanya jumpa kawan2 UM aku. So esoknya plan jumpa lagi dengan breakfast bersama2 skali dengan Kak SYam dan Norli. Ct bagi hamper besar untuk Rania (thanx ct). Aku tunggu Rania besar sket baru bukak hamper tu. Bole? Hehehe. Sayang nak bukak. Norli bagi hadiah untuk aku dan Rania (thanx Norli).

Lepas jumpa diorang pagi tu, aku dengan en suami lepak2 apartment yang kitorang sewa. Nak keluar takut Rania meragam sebab nak tido. Lagi pun petang sket nak anta ibu pi Shah Alam. Malam tu Wan datang apartment sewa aku. Wan tu kawan aku masa kat gym dulu. Kitorang macam belangkas jugak. Kalau dia tak datang aku pun ala2 malas nak pegi jugak. Hehehe. Sabtu tu lepas pegi rumah Pak Long dekat Serdang, aku dan en suami bergegas gi Sunway plak sebab nak jumpa geng2 zaman UPM dulu. Da lama jugak tak jumpa. Maklum da dok jauh kan. En suami asiklah ngusik aku cakap aku neves. W lah b..hahaha..

Macam biasa sempatlah bergosip2 sket. Tapi itu pun aku rasa tak puas jumpa diorang. Rania macam biasa meragam nak tido. So terpaksalah melayan makcik tu tido. Sue bagi hadiah dekat Rania (thanx sue). Excited Rania bila dengar muzik yang keluar dari mainan tu. Lepas jumpa kawan2 aku tu, kitorang gi jumpa kawan en suami plak iaitu Botak dan Darina. Sampai da dekat malam baru sedar hari da gelap. Hehehe. So kitorang pun baliklah rumah Along dekat Cheras.

Kesimpulannya (ceh, nak ade kesimpulan macam buat research lah plak) walaupun aku tak puas jumpa kawan2 aku tu, tapi aku rasa seronok sangat dapat jumpa diorang walaupun sekejap je. Thanx kawan2 sebab sudi jugak curi2 masa jumpa mummy Rania ni :) Ok, jom layan gambar2an plak..

Bersama ct, norli dan kak syam

Most of the time, Rania di pangkuan ibunya

She's my roomate back in UPM

She's my floormate back in UPM n kawan gosip2 hangat..hehe

Ieja adalah floormate jugak..dan jugak rakan gosip artis.Ja patut buat satu blog gosip artis

Wajib ada! Amik gambar :)

Always love when hubby dearie take my picture from my left side


Comments

cik tim said…
seronok dpt jumpe arina n baby rania, cam kejap je jumpe kan. hehehe. nnt dtg kl lagi taw :)

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…