C o m e A n d J o i n M e =)

Friday, June 17, 2011

Anak Melayu pertama menjadi felo dan pensyarah di Oxford

Aku terkagum sekejap tengok video ni. Ada orang Malaysia jadi felo n pensyarah di Oxford. Serius kool kan. Tapi yang buat aku lagi terkagum adalah dia dulunya cuma bersekolah di sekolah pondok dan madrasah. Bayangkan kalo kat Malaysia ni ramai yang macam tak pandang pun orang skolah madrasah ni. Even ada certain people memang rasa orang skola madrasah ni macam tak setaraf je dengan orang sekolah kebangsaan n menengah yang biasa. Walhalnya mereka ni mendapat pendidikan yang sama tapi kelebihan pada ilmu agama yang diberi lebih perhatian. So of course diorang ni brilliant dari orang lain.

So jomlah tengok interview tv3 dengan Dr Muhammad Afifi.


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails