Skip to main content

Ayah idolaku

Weekend ni Hari Bapa. Kalau dulu celebrate untuk ayah sendiri tapi sekarang da tambah lagi 2 orang iaitu ayah mertua dan en suami sendiri. Aku percaya memang betol bila orang cakap anak perempuan selalu menjadikan ayah mereka sebagai idola untuk bakal suami mereka nanti. (kalau ayah dia tu lelaki yang baik. Ini kalau bapa rogol anak, memang takde lah anak nak anggap die idola). Aku bersyukur sebab aku dikurniakan ayah yang sangat2 baiknya dan sangat2 menyayangi kami adik beradik. Aku sure kalau yang da lama follow blog aku ni tau macam mana rapatnya aku dengan ayah.

Aku dapat rasa Rania pun akan rapat dengan en suami. Walaupun kecil lagi tapi Rania sangat manja dengan en suami. Kalau petang dalam pukul 6 dia da tunggu en suami balik. Dia akan merengek sepanjang petang tu sampai dia nampak muka en suami. Baru lah dia diam n ketawa2 nak ajak ayah dia main. Kalau nak tido malam, kadang2 kena angin manja datang dia akan merengek sampai en suami baring sebelah ngan dia barulah dia senyap n tido. Aku taktau mana datang perangai manja dia tu tapi aku rasa dia tahu orang yang rajin nak layan perangai n main2 dengan dia adalah ayah dia.

Aku ngaku, lepas dapat Rania terasa dunia kelam kabut sekejap. Walaupun Rania tak banyak ragam tapi still rasa kelam kabut nak urus semua benda dalam rumah. Kadang2 sebab penat sangat, aku jadi emo tak tentu pasal n yang jadi mangsa of course lah en suami. Kesian en suami tapi dia ni sangatlah penyabar. Jangan cakap sabar, en suami jugak yang tolong ringankan beban aku dengan buat kerja2 rumah sket. Aku sure ramai ibu2 first timer macam aku jugak. Maklum, takde pengalaman urus anak sendiri n lebih sket, takde pengalaman urus anak dan suami. Tapi syukurlah aku ada suami yang penyabar dan banyak membantu.

Nanti weekend ni kita celebrate Father's Day ok b ;-) Love u so much b n our baby Rania <3



Comments

sy dah bg kad father's day kat my husband coz weekend nanti kene p kursus..huhu.

Happy father's day!=)
nurarinab said…
Alahai sweetnye..xpe..yg pntg ingt :)
♥ Elin ♥ said…
mmg klu dah ad anak nih mmg jd kelam kabut dibuatnya..nak mkn pun x tenteram..nih kan mcm2 keje nak buat kat rumh kan..x per suami mesti paham punya.. ;0

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Projek DIY Rumah

Assalamualaikum wbt,
Ok dengan semangatnya nak cerita. Berjaya juga DIY tangga. Ingat tak aku cite aku nak buat something dengan staircase dekat rumah. Akhirnya dapat ok. Alkisahnya macam ni. Aku gi KAISON. Berkenan tengok wallpaper kat sana. Cantik dan murah. So belilah 2 corak untuk dilekatkan dinding dapor n bilik. Dinding bilik tu teringin nak buat ala2 nyonya punya decor. Style vintage n color dia adalah combination yang pop. Macam biru laut n hijau lemon, purple n hijau. So aku tahu en suami ni bukan type bunga2 ni. Dia ni typical style sket suka play safe. Kalo amik color warna coklat or hitam or kelabu. Kalau amik wallpaper amik corak papan or batu bata. Dia tak suka or tak reti or tak berani main dengan corak n color. So masa en suami takde aritu, aku beli wallpaper ni n tampal kat bilik anak. Bilik tu memang takde buat pape. Plain macam tu. So aku just tampal je wallpaper tu tapi belum cat lagi. Tengah pikir nak cat warna apa tapi rasa macam da ada idea nak cat warna apa. S…