C o m e A n d J o i n M e =)

Wednesday, June 15, 2011

Ayah idolaku

Weekend ni Hari Bapa. Kalau dulu celebrate untuk ayah sendiri tapi sekarang da tambah lagi 2 orang iaitu ayah mertua dan en suami sendiri. Aku percaya memang betol bila orang cakap anak perempuan selalu menjadikan ayah mereka sebagai idola untuk bakal suami mereka nanti. (kalau ayah dia tu lelaki yang baik. Ini kalau bapa rogol anak, memang takde lah anak nak anggap die idola). Aku bersyukur sebab aku dikurniakan ayah yang sangat2 baiknya dan sangat2 menyayangi kami adik beradik. Aku sure kalau yang da lama follow blog aku ni tau macam mana rapatnya aku dengan ayah.

Aku dapat rasa Rania pun akan rapat dengan en suami. Walaupun kecil lagi tapi Rania sangat manja dengan en suami. Kalau petang dalam pukul 6 dia da tunggu en suami balik. Dia akan merengek sepanjang petang tu sampai dia nampak muka en suami. Baru lah dia diam n ketawa2 nak ajak ayah dia main. Kalau nak tido malam, kadang2 kena angin manja datang dia akan merengek sampai en suami baring sebelah ngan dia barulah dia senyap n tido. Aku taktau mana datang perangai manja dia tu tapi aku rasa dia tahu orang yang rajin nak layan perangai n main2 dengan dia adalah ayah dia.

Aku ngaku, lepas dapat Rania terasa dunia kelam kabut sekejap. Walaupun Rania tak banyak ragam tapi still rasa kelam kabut nak urus semua benda dalam rumah. Kadang2 sebab penat sangat, aku jadi emo tak tentu pasal n yang jadi mangsa of course lah en suami. Kesian en suami tapi dia ni sangatlah penyabar. Jangan cakap sabar, en suami jugak yang tolong ringankan beban aku dengan buat kerja2 rumah sket. Aku sure ramai ibu2 first timer macam aku jugak. Maklum, takde pengalaman urus anak sendiri n lebih sket, takde pengalaman urus anak dan suami. Tapi syukurlah aku ada suami yang penyabar dan banyak membantu.

Nanti weekend ni kita celebrate Father's Day ok b ;-) Love u so much b n our baby Rania <3



3 comments:

Princess Cindellyna said...

sy dah bg kad father's day kat my husband coz weekend nanti kene p kursus..huhu.

Happy father's day!=)

nurarinab said...

Alahai sweetnye..xpe..yg pntg ingt :)

♥ Elin ♥ said...

mmg klu dah ad anak nih mmg jd kelam kabut dibuatnya..nak mkn pun x tenteram..nih kan mcm2 keje nak buat kat rumh kan..x per suami mesti paham punya.. ;0

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails