Skip to main content

Ayah idolaku

Weekend ni Hari Bapa. Kalau dulu celebrate untuk ayah sendiri tapi sekarang da tambah lagi 2 orang iaitu ayah mertua dan en suami sendiri. Aku percaya memang betol bila orang cakap anak perempuan selalu menjadikan ayah mereka sebagai idola untuk bakal suami mereka nanti. (kalau ayah dia tu lelaki yang baik. Ini kalau bapa rogol anak, memang takde lah anak nak anggap die idola). Aku bersyukur sebab aku dikurniakan ayah yang sangat2 baiknya dan sangat2 menyayangi kami adik beradik. Aku sure kalau yang da lama follow blog aku ni tau macam mana rapatnya aku dengan ayah.

Aku dapat rasa Rania pun akan rapat dengan en suami. Walaupun kecil lagi tapi Rania sangat manja dengan en suami. Kalau petang dalam pukul 6 dia da tunggu en suami balik. Dia akan merengek sepanjang petang tu sampai dia nampak muka en suami. Baru lah dia diam n ketawa2 nak ajak ayah dia main. Kalau nak tido malam, kadang2 kena angin manja datang dia akan merengek sampai en suami baring sebelah ngan dia barulah dia senyap n tido. Aku taktau mana datang perangai manja dia tu tapi aku rasa dia tahu orang yang rajin nak layan perangai n main2 dengan dia adalah ayah dia.

Aku ngaku, lepas dapat Rania terasa dunia kelam kabut sekejap. Walaupun Rania tak banyak ragam tapi still rasa kelam kabut nak urus semua benda dalam rumah. Kadang2 sebab penat sangat, aku jadi emo tak tentu pasal n yang jadi mangsa of course lah en suami. Kesian en suami tapi dia ni sangatlah penyabar. Jangan cakap sabar, en suami jugak yang tolong ringankan beban aku dengan buat kerja2 rumah sket. Aku sure ramai ibu2 first timer macam aku jugak. Maklum, takde pengalaman urus anak sendiri n lebih sket, takde pengalaman urus anak dan suami. Tapi syukurlah aku ada suami yang penyabar dan banyak membantu.

Nanti weekend ni kita celebrate Father's Day ok b ;-) Love u so much b n our baby Rania <3



Comments

sy dah bg kad father's day kat my husband coz weekend nanti kene p kursus..huhu.

Happy father's day!=)
nurarinab said…
Alahai sweetnye..xpe..yg pntg ingt :)
♥ Elin ♥ said…
mmg klu dah ad anak nih mmg jd kelam kabut dibuatnya..nak mkn pun x tenteram..nih kan mcm2 keje nak buat kat rumh kan..x per suami mesti paham punya.. ;0

Popular posts from this blog

Hada Labo

Harini da berjaya hantar proposal. Walaupon lambat sehari tapi Alhamdulillah masih diterima fakulti. Hehe. Dugaan betol masa nak setelkan proposal ni. Mintak2 masa present nanti Allah permudahkan semuanya. Amin. ok bukan nak cite pasal proposal, tapi nak citer pasal produk baru yang aku pakai sekarang.
Ingat tak before ni aku pernah blog cakap pasal kulit yang da makin kusam, berbintik2 lembik semacam je, da tak tegang macam dulu. Aku tulis tu bukan sesaja ok. Tapi betol2. Kulit aku bukan jenis susah nak jaga. Kalau masa anak dara dulu, takde pencuci muka pakai sabun mandi pon masih ok lagi. Aku dulu pakai Nivea je. Sesuailah dengan kewangan masa tu, pencuci muka RM10 je. Pastu tahan 3 bulan.
Pastu bila da ade duit sket, pakai Clinique plak. Sebab slalu dapat tester rasa kulit jadi makin lembut je. Tapi bila beli yang betul2, effect da takde plak. Tapi still continue pakai sebab sayang da kuarkan duit, tak habis pakai plak. Tapi nak jadi citer, baru half pakai, tertinggal kat gym. Hi…

Petua Kecantikan guna Teh

Hari ni nak bagi tips mcm mn nak bagi kulit cantik n kurang bermasalah sangat. Benda ni saya da amalkan dr sekolah dulu. Ni nak kawen ni so kenalah buat jgk sket2. (konon nak nmpk berseri a ms kawen..hehehe). Kite pakai serbuk teh yang kita guna kat rumah untuk buat air teh kalo tetamu dtg. Benda ni bgus diamalkan every week n masa duit da ala2 kering. hehehe. Bagusnya diamalkan masa muda2 dulu tp kalau nk buat skrg pn bole.

1. Korang mesti pernah pakai teh boh yg bulat tu kan? So instead of buat air teh je, bole guna as pelembap muka. Nanti masa time free2..tak kuar rumah sgt, amik teh tu, rendam dalam air panas selama 5minit (sebab nak kasi teh tu lembut sket) then perah sket tp jgn bg terlalu kering, lap muke korang sket2 dgn teh tu. Biarkan air teh yang melekat kat muka korang tu kering sendiri. Memang muka akan bercapuk sket dengan wrna kuning teh. Biakan sampai korg rs nk basuh. Seharian pn xpe. Benda ni akan melembapkan kulit kite secara tak langsung.

2. Selain tu, korang bole pk…

Tips nak menghilangkan parut & mendapat kulit yg halus mulus

Masa saya pergi buat trial make up untuk majlis pernikahan and majlis bersanding, both my make up artist cakap cenggini, "u have a flawless skin. tak payah nak pakai bedak2 tebal2 sbb kulit u sgt sehat n licin". oh, kembang kuncup bile dgr diorg ckp mcm tu. Mcm nk rabak da suar ms tu. Nsb pkai suar jeans, kuat sket jahitan die. lol.

Ok, meh saya nak kongsi rahsianya. Alhamdulillah, saya dikurniakan kulit yang kurang bermasalah. Jerawat2 jarang2 menyinggah n kulit cepat detect kalau product yg diguna tak sesuai. Before ni sy penah bgtau psl petua teh tukan. Ok petua tu mmg sy amalkan dr sekolah mengh atas sbb ms tu sy takde duit nk beli pencuci muke kat kdai ni. So pkailah teh yg ibu da pakai pg2 buat air tu.

Saya juga tak suke pakai bedak compact n mekap2 before saya abes blaja degree. Sampai skrg, kalo kuar base bedak sy adalah krim pelembap n bedak bby johnson. Sbnrnya kulit ni jgn diajar pkai mekap tebal2 sbb nanti akn seri nye hilang. Sbb tu korg tgk kalo org yg biasa berm…